Ders çalışma isteğim yok

Exiliesalpha

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Normalde ders çalışmayı seven hatta ki ders çalışmaktan zevk alan biriyim. Ama ne zaman şu derslerin başına otursam 1-2 saate bıkıyorum istesem de zorlasam da ders yapamıyorum. Okula giderken böyle olmazdı sanırsam arkadaş ortamının olmayışı ve karantina yüzünden bu haldeyim. Önerileriniz neler? Ne yapabilirim şu isteğimi arttırmak için?

Normalde ders çalışmayı seven hatta ki ders çalışmaktan zevk alan biriyim. Ama ne zaman şu derslerin başına otursam 1-2 saate bıkıyorum istesem de zorlasam da ders yapamıyorum. Okula giderken böyle olmazdı sanırsam arkadaş ortamının olmayışı ve karantina yüzünden bu haldeyim. Önerileriniz neler? Ne yapabilirim şu isteğimi arttırmak için?
Ne desem inanırsın, aynısı bende. Bende severim ders çalışmayı. Mevsim geçişindeyiz o yüzden olabilir diye düşünmüyor değilim.

Hedef koyarak yap. Ben hep böyleyim ama kendime 2 saat çalışırsam bugün PC oynayabilirim şeklinde mesela? Veya sıkıldığındandır imkanın varsa beraber çalışabilirsin internet üzerinden ama ne kadar verimli olur bilemem.

"Normalde ders çalışmayı seven hatta ki ders çalışmaktan zevk alan biriyim. Ama ne zaman şu derslerin başına otursam 1-2 saate bıkıyorum istesem de zorlasam da ders yapamıyorum."
Normal. Psikolojik olarak okulun ve sınıf ortamının getirdiği şevk ve istikrarın evde de olması imkansız gibi bir şey. Bunu beklemek yanlış olur.

Miskinlik derecesine gelmediği müddetçe anormal bir durum yok.

"Okula giderken böyle olmazdı. Sanırsam arkadaş ortamının olmayışı ve karantina yüzünden bu haldeyim."
Evet.

"Önerileriniz neler? Ne yapabilirim ders çalışma isteğimi arttırmak için?"
Canın sıkılıyor mu? Bence ilk olarak eğlenme ve rahatlama ihtiyacın varsa bu bağlamda kendini rasyonel bir biçimde tatmin et. Dünü düşünme ve "an"ı yaşa.

Son düzenleme:
Bende ders çalışmayı kısmen severim. Ancak son zamanlarda hiç isteğim yok. İçimden gelmiyor. Yani ben bunu monoton hayata ve sizin de dediğiniz gibi arkadaş ortamının olmayışına bağlıyorum. Ama çalışmak zorundayız. Sınavlar yaklaşıyor.

Kendini ödüllendir dersten sonra

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı