Ders çalışma motivasyonu

Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
İddia Baronu
Aşırı baskıcı bir aileye sahibim. Onların istediği sıra ile ders çalışmazsam çalışmadım sayıyorlar o derece. Geçen sene ki lise sınavı sürecinde kafayı sıyırmak üzereydim bu baskılar yüzünden. Ve sınavı kazandığımdan beri okuldan ve ders çalışmaktan nefret etmeye başladım. Bırakın canlı ders dinlemeyi 5 dakika ders kitabına bakamaz hale geldim. 2 hafta sonra 2.sınavlarım var fakat kasım ayından beri olan hiçbir konuyu bilmiyorum. Çalışmak için otursam dahi ders yapamıyorum. Sürekli ders çalış diye yapılan baskı da buna ek her yemek esnasında biz buna çok özgürlük verdik verecektik işe çalışacaktı biz bundan bir şey beklemişiz bir b*k olmaz bundan diyorlar. İşin komik tarafı yıllardır arkadaşlarım özgürce yaşarken ben baskı altında ders yaptım ve şimdi okuldan nefret etmemin tek suçlusu benmişim gibi davranıyorlar. Arkadaşlarım düşük not aldığında hiçbir tepki ile karşılaşmaz iken ben 90 altı not bile alsam azar yiyorum ve böyle giderse sınıfta kalacağım. Bizimkiler 90 ortalama altına bile kızacak tipler ve böyle giderse düşük aldığımda büyük ihtimal telefonumu ve bilgisayarımı kaybedeceğim ve sanayiye gideceğim. Üstüne bana lise sınavını kazandığımda alacaklarına söz verdikleri bilgisayarı almamak için bahane bulmuş olacaklar sanki hep onlardan bir şey bekliyormuşum gibi davranıyorlar. Doğru düzgün harçlık bile almıyorum tüm teknolojik aletlerimi kendim alıyorum. Keyfi en ufak bir şey yapsam bencil nankör oluyorum. Sizce nasıl çalışma motivasyonumu kazanıp 2 haftada en azından biraz bile olsa konu öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı