Ders çalışma programı nasıl hazırlanır?

Selamunaleyküm, gençler.6. sınıfım, ders çalışma programını nasıl hazırlarsam Full verim alabilirim? Örnek bir program atabilir misiniz?

Rehberlik öğretmeninden program isteyebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günde iki ders şeklinde çalışabilirsin. Bir sayısal bir sözel ağırlıklı olarak. Örneğin: Pazartesi: Türkçe ve Matematik, Salı: Fen ve İnkılap... Akşam uyumadan önce de genel tekrar yapabilirsin ya da o gün hangi dersleri çalıştıysan onları tekrar edebilirsin. Uyumadan bir iki saat önce yapılan tekrar daha kalıcı oluyor diye duymuştum.
 
Selamunaleyküm, gençler.6. sınıfım, ders çalışma programını nasıl hazırlarsam Full verim alabilirim? Örnek bir program atabilir misiniz?

LGS sınavıyla yerleşecekler için karne notu çok önemli değil. Ben LGS'nin 2. yılında girdim, Türkiye de 0, 50'lik dilime girdim. İnanır mısın bilmem sadece hafta sonu kurslarında çözdüğüm 3-4 testle yaptım. Ama derslere çok odaklandım dersi derste anlamak için kendimi derse verdim. Dersteyken aklımdaki en küçük düşünceleri bile sildim. Daha 6. sınıfsan bir programa gerek yok. Sadece gün içi işlediğin dersleri tekrar et, anlamadığın kısımlara çalış. Konu ile ilgili 15 soru bile çœzmen yeterli. Zaten 8. sınıfta bu soru sayısını günde her konu için en az 30 yapmalısın. LGS düşünmeye dayalı bir sınav sadece bilgi içerikli soruları değil de düşündürmeye sevk eden sorular çözmeni öneririm. Geriye sadece moralini bozmaman lazım ortaokuldaki insanların canını sıkmasını önemseme zaten ayrılıcaksınız eğer kalbini kıracak birisi varsa zaten canını sıkma lisede hemen unutuyorsun.
 

Geri
Yukarı