Ders çalışma verimi nasıl artar?

Thundem

Hectopat
Dostlar özellikle matematikte olmak üzere konu anlatım için masaya oturuyorum ve 1 saatlik bir konum anlatım videosu bazen 3, 3.5 saat bile sürebiliyor. Özellikle AYT'de ve geometride çoğu konuyu sıfırdan goruyorum ve mantıgını kavramadan ezbere geçmek istemiyorum. Boyle olunca da dedigim gibi masa başında uzun saatler geçmiş oluyor ama ilerleme tatmin edici olmuyor. Ayrıca rakiplerinde gerisinde gibi kalıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? Uzun saatler masa başında geçirdiysem aynı şekilde çalıştığım şeyde yüksek ilerlemeyi nasıl kaydederim? Bunu yaşayıp da bir nebze olsun cozebilen var mıdır? Kronometreden süre tutup kendini zorla gibi klişe cevaplar yazacak olanlar konuyu geçsin, ben gerçekten işe yarar bir cevap arıyorum.

Dostlar özellikle matematikte olmak üzere konu anlatım için masaya oturuyorum ve 1 saatlik bir konum anlatım videosu bazen 3, 3.5 saat bile sürebiliyor. Özellikle AYT'de ve geometride çoğu konuyu sıfırdan goruyorum ve mantıgını kavramadan ezbere geçmek istemiyorum. Boyle olunca da dedigim gibi masa başında uzun saatler geçmiş oluyor ama ilerleme tatmin edici olmuyor. Ayrıca rakiplerinde gerisinde gibi kalıyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? Uzun saatler masa başında geçirdiysem aynı şekilde çalıştığım şeyde yüksek ilerlemeyi nasıl kaydederim? Bunu yaşayıp da bir nebze olsun cozebilen var mıdır? Kronometreden süre tutup kendini zorla gibi klişe cevaplar yazacak olanlar konuyu geçsin, ben gerçekten işe yarar bir cevap arıyorum.
bol bol soru görmek hocam birde internette geçmiş mezunların soru çözme videoları vesaire var sınavda denemede en az 1-2dk zaman kazandırır cinsten videolar bi temelin olur kolay gelsin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video yardımcı olacaktır :)

Ders videolarını uzun uzun izlemek sana ağır gelebilir dostum. Bunun için gerekirse 1 saatlik videoları günün belli saatlerine yayabilirsin. Eziyet gibi gelmesin sana. Ancak bir videoyu günlere bölme yani yarın devam ederim gibi kendini kandıracağın durumlar olmasın. Kendi sınırların olsun. Mesela az önce dediğim gibi, ders videolarını bir günde bitireceksin ve ertesi güne aksamayacak, yarıda kalmayacak gibi olabilir.

Her konu sonrası mutlaka soru çözmen gerekir ancak bunu daha eğlenceli yapmak için bence arka fon müziği iş görür. Ben YouTube dan 2 ila 3 saatlik "benimle ders çalış" veya şömine ateşi tadında sakinleştirici arka fon videolar ile ders çalışıyorum. Bunların türlü türlü versiyonları var. Tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı