Ders çalışmak için 10-15 bin TL tablet önerisi

MustafariaL

Hectopat
Daha fazla  
12.sınıfım ders çalısmak için tablet arıyorum fiyat aralığım 10 15 bin arası. Video izlemek soru çözmek için kulllancam öneriniz nedir? Kalem destekleyen modeller olursa daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
12.sınıfım ders çalısmak için tablet arıyorum fiyat aralığım 10 15 bin arası. Video izlemek soru çözmek için kulllancam öneriniz nedir? Kalem destekleyen modeller olursa daha iyi olur.

Samsung tabletlere bakabilirsin S9 FE güzel F/P bir ürün işini görecektir eğer ki bütçeni arttırabilirsen AI özellikli tabletlere bakabilirsin S10 gibi üniversitede de işine yarayacaktır iPhone Mac kullanıyorum ona rağmen iPad önermem hem kalem hem de batarya açısından güzel değil ekosistemi bozuyorum sırf o yüzden Samsung tabletler yanında kalemi ile beraber cidden çok kullanışlı. Sağlık öğrencisiyim bölümdeki kokoş kızlar hariç herkesin önünde S9 modelleri var.

Hocam S9 FE+'ı öneririm. Ben de alalı 2-3 hafta oldu ders için kullanıyorum gayet memnunum. Samsung notes gayet güzel bir uygulama derslerde çok güzel çalışıyor. Zaten tablet kalemle birlikte geliyor. Tablet internette genellikle ekran ve işlemci konusunda eleştirilse de ders ve video izleme konularında 1 kere bile bir takılma görmedim. Eğer oyun oynamayacaksanız dersler için aşırı fazla yeter. Ben şahsen samsungun sunduğu ekstra özellikleri sevdiğimden dolayı (akıllı saat hariç ilk samsung cihazım olmasına rağmen kendi başına seçmemi sağlayacak çok fazla özelliği var) seçtim tableti. Ama bu bütçe aralığı için çok güzel olduğunu söyleyebilirim.

Samsung tabletlere bakabilirsin S9 FE güzel F/P bir ürün işini görecektir eğer ki bütçeni arttırabilirsen AI özellikli tabletlere bakabilirsin S10 gibi üniversitede de işine yarayacaktır iPhone Mac kullanıyorum ona rağmen iPad önermem hem kalem hem de batarya açısından güzel değil ekosistemi bozuyorum sırf o yüzden Samsung tabletler yanında kalemi ile beraber cidden çok kullanışlı. Sağlık öğrencisiyim bölümdeki kokoş kızlar hariç herkesin önünde S9 modelleri var.
Hocam bence S10 baya gereksiz bir seri olmuş. Sırf yapay zeka için kesinlikle değeceğini düşünmüyorum. Hocam neden AI özelliklerinin üniversitede işe yarayacağını söylüyorsunuz merak ettim de? Çünkü gördüğüm kadarıyla AI özelliklerinde aman aman birşey görmemiştim ben araştırdığımda.

Hocam S9 FE+'ı öneririm. Ben de alalı 2-3 hafta oldu ders için kullanıyorum gayet memnunum. Samsung notes gayet güzel bir uygulama derslerde çok güzel çalışıyor. Zaten tablet kalemle birlikte geliyor. Tablet internette genellikle ekran ve işlemci konusunda eleştirilse de ders ve video izleme konularında 1 kere bile bir takılma görmedim. Eğer oyun oynamayacaksanız dersler için aşırı fazla yeter. Ben şahsen Samsung'un sunduğu ekstra özellikleri sevdiğimden dolayı (akıllı saat hariç ilk Samsung cihazım olmasına rağmen kendi başına seçmemi sağlayacak çok fazla özelliği var) seçtim tableti. Ama bu bütçe aralığı için çok güzel olduğunu söyleyebilirim.

Hocam bence S10 bayağı gereksiz bir seri olmuş. Sırf yapay zeka için kesinlikle değeceğini düşünmüyorum. Hocam neden AI özelliklerinin üniversitede işe yarayacağını söylüyorsunuz merak ettim de? Çünkü gördüğüm kadarıyla AI özelliklerinde aman aman bir şey görmemiştim ben araştırdığımda.

Hocam şimdi şöyle kendi bölümüm için konuşayım sürekli tabletten not alıyoruz ve dersler PDF'lerden işleniyor PDF analizi ve soru çıkarmada AI gayet iyi iş görüyor anatomi de geçmeme bayağı yardım etti GPT şu an ben de tablet alacağım 1-2 hafta içerisinde gidip Samsung çalışanı ile konuştuğumda özelliklerinden bahsetti ve gayet kullanışlı gözüktü not desteği analiz soru çıkarma gibi işlemleri uygulamasız yapacağı için tabii bilmiyorum daha detaylı araştırmadım belki de GPT gibi PDF halinde soru çıkarmaz

Hocam şimdi şöyle kendi bölümüm için konuşayım sürekli tabletten not alıyoruz ve dersler PDF'lerden işleniyor PDF analizi ve soru çıkarmada AI gayet iyi iş görüyor anatomi de geçmeme bayağı yardım etti GPT şu an ben de tablet alacağım 1-2 hafta içerisinde gidip Samsung çalışanı ile konuştuğumda özelliklerinden bahsetti ve gayet kullanışlı gözüktü not desteği analiz soru çıkarma gibi işlemleri uygulamasız yapacağı için tabii bilmiyorum daha detaylı araştırmadım belki de GPT gibi PDF halinde soru çıkarmaz
Hocam mesajı yazdıktan sonra s10 un özelliklerine baktım tekrardan. Sadece yapay zekadan ibaret. Dediğiniz gibi özetleme cidden işe yarar o konuda birşey diyemiyorum ama ben sadece bu tabletlerde şu konuya takıldım:
Neden birkaç yapay zeka özelliği için 15000 tl fazla ödensin?
Evet işlemci konusunda cidden çok çok iyi ama kendimden örnek veriyim mesela ben lise ögrencisiyim PDF üzerinden ders çalışmak için aldım ve S9FE+ ın hiç geri kalır özelliği yok. Zaten almak isteyen alır her cihazı onu demiyorum ama benim mesela S9FE+ Yerine S9+ ya da S10+ almam ders çalışmak ve video izlemekde amoled ekran olması dışında hiçbirşey kazandırmıyordu. Yani o cihazlar güçlü ama o cihazları alsam yapacağım şeyin aynısını bu cihazda da yapabiliyorum. Samsung da 3-5 AI özelliği eklemiş onlar da çok önemli özellikler değil aslında hepsi harici uygulamalar aracılığıyla rahatlıkla yapılabiliyor. Yani hocam ben zaten isteyen istediğini alsın diyorum ama konu dersse bana göre üst modellere ders konusunda fark yaratmayacak ekstra özellikler için 15000 fazla para vermek bana fazla geldi.

Hocam mesajı yazdıktan sonra S10'un özelliklerine baktım tekrardan. Sadece yapay zekadan ibaret. Dediğiniz gibi özetleme cidden işe yarar o konuda bir şey diyemiyorum ama ben sadece bu tabletlerde şu konuya takıldım:
Neden birkaç yapay zeka özelliği için 15000 TL fazla ödensin?
Evet işlemci konusunda cidden çok çok iyi ama kendimden örnek vereyim mesela ben lise ögrencisiyim PDF üzerinden ders çalışmak için aldım ve s9FE+ ın hiç geri kalır özelliği yok. Zaten almak isteyen alır her cihazı onu demiyorum ama benim mesela s9FE+ yerine S9+ ya da S10+ almam ders çalışmak ve video izlemekde AMOLED ekran olması dışında hiçbir şey kazandırmıyordu. Yani o cihazlar güçlü ama o cihazları alsam yapacağım şeyin aynısını bu cihazda da yapabiliyorum. Samsung da 3-5 AI özelliği eklemiş onlar da çok önemli özellikler değil aslında hepsi harici uygulamalar aracılığıyla rahatlıkla yapılabiliyor. Yani hocam ben zaten isteyen istediğini alsın diyorum ama konu dersse bana göre üst modellere ders konusunda fark yaratmayacak ekstra özellikler için 15000 fazla para vermek bana fazla geldi.

Katılıyorum sana bende S9 FE alacağım sanırım. GPT ile yola devam.

Katılıyorum sana bende S9 FE alacağım sanırım. GPT ile yola devam.
Hocam eğer bütçeniz varsa S9FE+ öneririm. 11 inç ile 12.4 inç arasında pdf konusunda özellikle fark hissedilir. 12.4 inç biraz taşınabilirlikten çıkıyor dışarda felan eline alamazsın sadece öyle kötü bir yanı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı