Ders çalışmam lazım ama yapamıyorum

Önce ders çalışmanı etkileyen temel şeylere bak örnek vermem gerekiyorsa telefonunda herhangi bir oyun seni fazla alı koyuyor ise o seni dersten uzak tutan temellerden birisidir
Temelleri bulduktan sonra bunlardan kendini bunlardan azar azar uzaklaştır bir anda her şeyi kesmek sadece daha fazla onları yapmanı istemene sebep olur

Size önerim ders çalışmayı alışkanlık haline getirmek bunu nasıl yapıcağınızı da james clear ın atomik alışkanlıklar kitabı çok güzel bir şekilde açıklamış eğer isterseniz PDF'ini atabilirim
Rica etsem atabilir misiniz?

Ayrıca düzenli ders çalışmaya başladıktan sonra sakın düzeni aksatma. Bir kere bozulduğu zaman toparlamak çoğu zaman zor olabiliyor. Çalıştığın konuları unutmamak için gün sonu tekrarları ve haftalık genel tekrarlar yapmayı unutma.

Önce masanı temizle ve dikkat dağıtıcı eşyaları ortadan kaldır. Odanı biraz havalandır. Çalışacağın dersle ilgili kaynaklar tek masada olsun. Ayrıca direk "ben bugün 4-5 saat ders çalışacağım" diye düşünme eğer o şekilde düşünürsen ders yapman çok ama çok zor olur.
İlk önce günde 30-10 (30 dk ders, 10dk mola) şeklinde 3 periyot çalış. Alıştıktan sonra 1'er periyot arttırırsın.
Üstad dediklerinize ek olarak ara sıra mekan değiştirmek de çalışma temposunu yüksek tutacaktır. Evde çok çalışmak insanı sıkabiliyor. Böyle durumlarda kütüphaneye gitmenin çok faydası olacaktır. Ayrıca kütüphanede evdeki rahatlık olmadığı için kendinizi daha iyi verebilirsiniz.

Üstad dediklerinize ek olarak ara sıra mekan değiştirmek de çalışma temposunu yüksek tutacaktır. Evde çok çalışmak insanı sıkabiliyor. Böyle durumlarda kütüphaneye gitmenin çok faydası olacaktır. Ayrıca kütüphanede evdeki rahatlık olmadığı için kendinizi daha iyi verebilirsiniz.
Dediğiniz doğru olabilir. Ama kişiden kişiye değişiklik olabilir. Denemekten zarar gelmez. Hem etrafında ders çalışan insanları görünce mecburen ders çalışırız.

Kitap neler yapılabiliceğini birçok taktik ile anlatıyor kötü alışkanlıkları nasıl bırakılabiliceğini ve nasıl iyileri edinebileceğimiz

Hocam site teliften dolayı kaldırmış maalesef

Tarih öğretmeni olmak istiyorum ama okuyan adamda işsiz okumayanda.

Bu kafadan direk kurtul karamsar olma siyasi konulardan uzak dur. Bu düşüncelerin hiçbirisi sana yarar sağlamıyor. Bu ülke seni maalesef kurtaramaz seni sen kurtarabilirsin. Çalışmazsan geçmiş olsun...

Tarih öğretmenliği çok güzel meslek, okumayı da sevdiğini varsayarak. Kendine çalışma düzeni oturtmanı tavsiye ederim. Müzik sonrasında ders. Veya ders çalışırken kahve içmek gibi minik yan etkenler katarak çalışmanı şenlendir. Yeme işlerini tavsiye etmem.

Dikkat dağıtıcı sosyal platformları kapat. Telefonunu uçak moduna falan al.

Ders çalışmayı alışkanlık haline getirmeye çalışabilirsin

Çok samimi söylüyorum ben hayatımda en fazla toplam 1.30-2 saat ders çalışmışımdır ama notlarım hep 60 70 üstüydü, hani ders çalışmak istemiyorsan en azından ders dinleyerek öğrenebilirsin ha onu da aklın almıyorsa açığa geçip çalışacaksın.

Benim de notlar öyle zaten sadece aile baskısı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı