Egomu tatmin edecek çok şey var ama sınav ve okul başarısı bunlardan biri değil. Olaylara bu kadar üstün körü bakıp "demek ki bu yüzden şöyle dedin" diye bir çıkarıma varmak yanlış olur. 2 Hafta boyunca günde 8 saat kimya çalışmış olmam kimyanın kolay veya zor olduğunu kanıtlar mı? Sınavın kolay olma sebebi hiç çalışmadan yapılabilir olması değil zaten, öyle bir şeyin mümkünatı yok, bilmediğin ve öğrenmediğin şeyi sadece zekanla yapamazsın. Basit olma sebebi senin beynini kullanman yerine belli başlı soru tiplerini öğrenince sınavı kazanabiliyor olman.
Ayrıca basit demek çalışmamak gerektiği anlamına gelmiyor. İnsan bilmediği şeyi anlamaz, onun üzerine yorum yapamaz... Ayrıca konudan belki alakasız olacak ama benim mottom şartlar be imkanlar ne olursa olsun eğer başarısız oluyorsam suç bendedir. Suç bende olmasa bile ben suçun bende olduğunu kabul etmek zorundayım. Yoksa bana kalsa her şeyi bahane ederim. Sene boyu deneme sınavları dışında biyoloji çözmedim, AYT'de 4 yanlış yaptım, şimdi benim bu konuda ağlamaya hakkım var mı? İmkanım da vardı ama ben zamanımı ayırmak istemedim (yine olsa yine çalışmam orası ayrı).
Üniversiteden beklentinizin olmamasında da haklısınız benim de yok zaten. Olmadığı için en azından derslerine ilgi duyduğum ama benimle hiçbir alakası olmayan matematik mühendisliğini yazacağım. Bu kadar umurumda değil işte. Daha da kanıta gerek olmadığını düşünüyorum. Kişiyi öne geçiren mezun olduğu okul değil tecrübeleri ve yeteneğidir.