Ders çalışmaya başlamak istiyorum

Temel çok önemli ancak önünde uzun bir zaman mevcut. Her şey senin elinde. Şimdi biraz dinlen bence. Ancak kendine bir tarih koy ve ne olursa olsun o tarihte derse başla. Bu durum kendine olan güvenini artıracaktır.

Hocam anladığım kadarıyla senin ortaokulunda iyi lisende iyi. Bizim gibi basit okullarda okumadın. Anlaşılan ailende senden bir beklentisi varmışta üzerine düşmüş. Doğru rehberlik ve yeterli bilgi birikimiyle yapmış olabilirsiniz fakat sıfır değildiniz.
İstediği kadar üzerime düşsünler hocam asıl iş benim çalışıp çalışmamama bağlı. 11'deki online derslerin yarısında uyumuşumdur, 12'ye hiçbir fen bilgisi dersini bilmeden girdim bir tek matematiğim idare eder derecedeydi o kadar. Zaten sınava 2-3 ay kala ülkedeki olaylardan dolayı çalışma isteğimi kaybettim ve kodlamaya geri dönüp ders çalışmayı bıraktım. Bu kararı vermeden önce AYT kimya'yı günde 8 saat ders çalışarak bitirmiştim. Onun dışındaki derslerim de hiçbir zaman çok iyi olmadı. Kötü okullarda okumadığım doğrudur (okuduğum özel okullarda epey bursum vardı zaten çok para dökmedik) ama yine de en son darbeyi insanın çalışma düzeyi vuruyor. Üniversite sınavı gerçekten basit, bunu kanıtlayamam belki ama insan yaşayınca anlıyor.

İstediği kadar üzerime düşsünler hocam asıl iş benim çalışıp çalışmamama bağlı. 11'deki Online derslerin yarısında uyumuşumdur, 12'ye hiçbir fen bilgisi dersini bilmeden girdim bir tek matematiğim idare eder derecedeydi o kadar. Zaten sınava 2-3 ay kala ülkedeki olaylardan dolayı çalışma isteğimi kaybettim ve kodlamaya geri dönüp ders çalışmayı bıraktım. Bu kararı vermeden önce AYT Kimya'yı günde 8 saat ders çalışarak bitirmiştim. Onun dışındaki derslerim de hiçbir zaman çok iyi olmadı. Kötü okullarda okumadığım doğrudur (okuduğum özel okullarda epey bursum vardı zaten çok para dökmedik) ama yine de en son darbeyi insanın çalışma düzeyi vuruyor. Üniversite sınavı gerçekten basit, bunu kanıtlayamam belki ama insan yaşayınca anlıyor.

Tek diyeceğim şartlar ve imkanlar...

Benim zaten hiçbir zaman bu sınavdan da üniversiteden de bir beklentim olmamıştı. Sadece bu yıl rekabet ortamı en iyisi ne ise o olacak diye biraz motive etmişti fakat sonuç hiçbir değeri olmayan sıralamam oldu.

Eğer sınav basit olsaydı günde 1 saat bile kimya çalışmazdın. Demek ki basit değil ki 8 saat çalışmışsın. Sen bunun basit olduğunu egonu tatmin etmek için söylüyor sadece.

Tek diyeceğim şartlar ve imkanlar...

Benim zaten hiçbir zaman bu sınavdan da üniversiteden de bir beklentim olmamıştı. Sadece bu yıl rekabet ortamı en iyisi ne ise o olacak diye biraz motive etmişti fakat sonuç hiçbir değeri olmayan sıralamam oldu.

Eğer sınav basit olsaydı günde 1 saat bile kimya çalışmazdın. Demek ki basit değil ki 8 saat çalışmışsın. Sen bunun basit olduğunu egonu tatmin etmek için söylüyor sadece.
Egomu tatmin edecek çok şey var ama sınav ve okul başarısı bunlardan biri değil. Olaylara bu kadar üstün körü bakıp "demek ki bu yüzden şöyle dedin" diye bir çıkarıma varmak yanlış olur. 2 Hafta boyunca günde 8 saat kimya çalışmış olmam kimyanın kolay veya zor olduğunu kanıtlar mı? Sınavın kolay olma sebebi hiç çalışmadan yapılabilir olması değil zaten, öyle bir şeyin mümkünatı yok, bilmediğin ve öğrenmediğin şeyi sadece zekanla yapamazsın. Basit olma sebebi senin beynini kullanman yerine belli başlı soru tiplerini öğrenince sınavı kazanabiliyor olman.

Ayrıca basit demek çalışmamak gerektiği anlamına gelmiyor. İnsan bilmediği şeyi anlamaz, onun üzerine yorum yapamaz... Ayrıca konudan belki alakasız olacak ama benim mottom şartlar be imkanlar ne olursa olsun eğer başarısız oluyorsam suç bendedir. Suç bende olmasa bile ben suçun bende olduğunu kabul etmek zorundayım. Yoksa bana kalsa her şeyi bahane ederim. Sene boyu deneme sınavları dışında biyoloji çözmedim, AYT'de 4 yanlış yaptım, şimdi benim bu konuda ağlamaya hakkım var mı? İmkanım da vardı ama ben zamanımı ayırmak istemedim (yine olsa yine çalışmam orası ayrı).

Üniversiteden beklentinizin olmamasında da haklısınız benim de yok zaten. Olmadığı için en azından derslerine ilgi duyduğum ama benimle hiçbir alakası olmayan matematik mühendisliğini yazacağım. Bu kadar umurumda değil işte. Daha da kanıta gerek olmadığını düşünüyorum. Kişiyi öne geçiren mezun olduğu okul değil tecrübeleri ve yeteneğidir.

Egomu tatmin edecek çok şey var ama sınav ve okul başarısı bunlardan biri değil. Olaylara bu kadar üstün körü bakıp "demek ki bu yüzden şöyle dedin" diye bir çıkarıma varmak yanlış olur. 2 Hafta boyunca günde 8 saat kimya çalışmış olmam kimyanın kolay veya zor olduğunu kanıtlar mı? Sınavın kolay olma sebebi hiç çalışmadan yapılabilir olması değil zaten, öyle bir şeyin mümkünatı yok, bilmediğin ve öğrenmediğin şeyi sadece zekanla yapamazsın. Basit olma sebebi senin beynini kullanman yerine belli başlı soru tiplerini öğrenince sınavı kazanabiliyor olman.

Ayrıca basit demek çalışmamak gerektiği anlamına gelmiyor. İnsan bilmediği şeyi anlamaz, onun üzerine yorum yapamaz... Ayrıca konudan belki alakasız olacak ama benim mottom şartlar be imkanlar ne olursa olsun eğer başarısız oluyorsam suç bendedir. Suç bende olmasa bile ben suçun bende olduğunu kabul etmek zorundayım. Yoksa bana kalsa her şeyi bahane ederim. Sene boyu deneme sınavları dışında biyoloji çözmedim, AYT'de 4 yanlış yaptım, şimdi benim bu konuda ağlamaya hakkım var mı? İmkanım da vardı ama ben zamanımı ayırmak istemedim (yine olsa yine çalışmam orası ayrı).

Üniversiteden beklentinizin olmamasında da haklısınız benim de yok zaten. Olmadığı için en azından derslerine ilgi duyduğum ama benimle hiçbir alakası olmayan matematik mühendisliğini yazacağım. Bu kadar umurumda değil işte. Daha da kanıta gerek olmadığını düşünüyorum. Kişiyi öne geçiren mezun olduğu okul değil tecrübeleri ve yeteneğidir.

Aynı fikirdeyiz. Diyecek daha fazla bir şey yok. Bundan sonraki hayınızda da başırılar. Umarım her şey istediğimiz gibi olur.

Aynı fikirdeyiz. Diyecek daha fazla bir şey yok. Bundan sonraki hayınızda da başırılar. Umarım her şey istediğimiz gibi olur.
Umarım hocam umarım. Hepimizin hayatı zor, yapacak bir şey yok. Size de başarılar.

Biliyorum. @besni ve @333365 dediklerine göre çok zor.

Eğer çalışmamaya devam edersen yok, çalışmaya devam edersen var.

Okuduğunu anlamıyorsun ki. Ne diyebilirim?

Ama nasıl ve nereden başlamam gerektiğini unuttum.
TYT ile başlayabilirsin öncelikle. Temel bir Matematik ve Türkçe kitabı al, Matematik için sonuç yayınlarının fasikülü olabilir, Türkçe için de Bilgi Sarmal soru bankası olabilir. Evet, bu kitap çok temel değil. Biliyorum da bu kitabı çözebilirsen Türkçe'yi rahatlıkla yapabilirsin. Sonrasında da kendine göre bir YouTube kanalı bularak konu anlatımı dinleyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı