Ders çalışmaya başlayamamak neden olur?

Reis_Gezer

Decapat
Daha fazla  
8. sınıfım ve hiç çalışmıyorum dershane test kitabı vs kaynaklarım yok çünkü alırlarsa gitmeyeceğimi çözmeyeceğimi biliyorlar. Çalışmamış halimle ortalamam 97 sen çalışsan fen lisesini kazanırsın diyorlar gaza getirmeye çalışıyorlar ama bir türlü işe yaramıyor sanayiye gidip oranın zorluğunu öğrenip derslerime çalışmamı tavsiye ediyor herkes sanayide çalışamayacağımı biliyorum ama içimden biri beni engelliyor. Çok ciddi baskı uyguluyorlar. Ne yapmam gerek bilmiyorum motivasyon tavsiyesi verir misiniz canım sıkılmaya başladı artık.

8. sınıfım ve hiç çalışmıyorum dershane test kitabı vs kaynaklarım yok çünkü alırlarsa gitmeyeceğimi çözmeyeceğimi biliyorlar. Çalışmamış halimle ortalamam 97 sen çalışsan fen lisesini kazanırsın diyorlar gaza getirmeye çalışıyorlar ama bir türlü işe yaramıyor sanayiye gidip oranın zorluğunu öğrenip derslerime çalışmamı tavsiye ediyor herkes sanayide çalışamayacağımı biliyorum ama içimden biri beni engelliyor. Çok ciddi baskı uyguluyorlar. Ne yapmam gerek bilmiyorum motivasyon tavsiyesi verir misiniz canım sıkılmaya başladı artık.
Sana motivasyon da işlemez gibi Ort 97 olmasına rahatsın zaten Çalış yada çalışmama söz yok.

Ders çalışmak hiçbir zaman kolay bir iş olmadı ki zaten. O azmi göstermek hep zordur. Zaten başarılıysan ufak çabalarla çok daha iyi bir yere gelebilirsin belki. En azından dene olmuyor diyerek yapamam diyerek kendini de kötü etkileme. Al bir kitap çözmeye başla ki zaten notların iyiyse ve yapabiliyorsan sana pratik gibi gelecektir. 0'dan öğrenmiyorsun sonuçta. Günde belli saatler belirleyip planlı bir şekilde yaparsan başarırsın. Tek günde 10 saat çalışmaktansa gün gün 2'şer saat çalış mesela. Kendini de dediğim gibi çalışamam çalışmam deyip kötü etkileme. Dene kendini.

Ortalama bir şey ifade etmiyor hepsi şişirilmiş not lisede bu çalışma ile 70'lere düşer ortalaman.

Forum kuralları gereği sert dil kullanamıyorum ama sen söylemişim gibi düşün.
Çalışmayıp ne yapmayı planlıyorsun? Ders çalışmaktan başka bir görevin mi var? Okumak istemeyeni okumayacaksın işte ne gerek var ki.

Daha yazın başındayız, hemen yüklenmeyin. Yavaş yavaş başlayıp arttırın, kendinizi alıştırın. Zorlayın kendinizi olmuyor deyip bırakmayın. Mümkün olduğunca az telefon bilgisayar vb. kullanın.

Arkadaşlar kusura bakmayın sanki kibirli gibi yaklaşmışım ortaokuldaki notların aşırı derecede şişirildiğini biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı