Ders çalışmaya başlayamıyorum

Ben geçen sene dönemin başında dersleri dinlemediğim için toparlayamadım ve çok kötü notlar aldım.
Hiçbirşey için geç değil hocam. Hepimizin ortak derdi kolay zengin olamamak ama hayatta zengin olmak için bir sürü yol var ve bu yolların tek ortak yönü ders çalışıp iyi bir meslek sahibi olmak. Beni motive eden şey yalnız olmayı istemem ve rahat içinde saatlerce ufka bakarak düşünmeyi, hayal kurmayı istiyor olmam. Dağın yamacında pasifik okyanusu manzarası olan villamda yatağımda uzanıp okyanusu seyrederken düşünmek ve hayaller kurmak varken neden bunu küf kokan 1+1 manzarası bile yanındaki evin duvarları olan bir evde yapayım ki? İşte bunu belirlemek şuanda bizim elinizde. Ders çalışmalıyız.

Spor eğitiminden önce değil. Bence engelliyorsa sporu bırak.

Sporu bırakmayı düşünmüyorum. İleride iyi yerlere geleceğimi de düşünüuyorum.

Hiçbir şey için geç değil hocam. Hepimizin ortak derdi kolay zengin olamamak ama hayatta zengin olmak için bir sürü yol var ve bu yolların tek ortak yönü ders çalışıp iyi bir meslek sahibi olmak. Beni motive eden şey yalnız olmayı istemem ve rahat içinde saatlerce ufka bakarak düşünmeyi, hayal kurmayı istiyor olmam. Dağın yamacında pasifik okyanusu manzarası olan villamda yatağımda uzanıp okyanusu seyrederken düşünmek ve hayaller kurmak varken neden bunu küf kokan 1+1 manzarası bile yanındaki evin duvarları olan bir evde yapayım ki? İşte bunu belirlemek şu anda bizim elinizde. Ders çalışmalıyız.

Aslında bir ders programım olsa ona rahatça uyabileceğimi düşünüyorum. Ortada hiçbir şey olmayınca neye çalışacağımı şaşırıyorum. Şöyle hazır bir ders programım olsa çok iyi olurdu işte şu gün şu soru şu kadar soru vs. Spor programı gibi düşünün.

Aslında bir ders programım olsa ona rahatça uyabileceğimi düşünüyorum. Ortada hiçbir şey olmayınca neye çalışacağımı şaşırıyorum. Şöyle hazır bir ders programım olsa çok iyi olurdu işte şu gün şu soru şu kadar soru vs. Spor programı gibi düşünün.
Sporla beraber rahat uyamazsınız maalesef. Zaten açık lise olayı da kalktı üstüne okul+spor=bitkinlik demek zaten. Zor verim alırsınız. Yine de her gün 2 dersten birer tane TYT kampı videosu izleyip tekrar ederek, soru çözerek ve 11.sınıfı da okulla beraber götürerek rahat edersiniz diye düşünüyorum. Deneme, Paragraf ve Problemler ayrı bir kitap alarak çözülmeli bence.

Sporla beraber rahat uyamazsınız maalesef. Zaten açık lise olayı da kalktı üstüne okul+spor = bitkinlik demek zaten. Zor verim alırsınız. Yine de her gün 2 dersten birer tane TYT kampı videosu izleyip tekrar ederek, soru çözerek ve 11.sınıfı da okulla beraber götürerek rahat edersiniz diye düşünüyorum. Deneme, paragraf ve problemler ayrı bir kitap alarak çözülmeli bence.

Peki bana bir yol gösterebilirsiniz rica etsem. Sırasıyla izleyebileceğim çalışabileceğim bir playlist vs.

Peki bana bir yol gösterebilirsiniz rica etsem. Sırasıyla izleyebileceğim çalışabileceğim bir playlist vs.
Benim tavsiyem her gün en az 4-5 saat çalışmanız. Özellikle hedefiniz 10-20k+ ise bundan kaçışınız yok. Her dersin TYT kampları videosunu izlemeniz ve izlerken notlar almanız, günlük olarak da tekrar etmeniz. Bütün konular bittikten sonra soru çözmeye başlayabilirsiniz ama bir konuyu bitirdikten hemen sonra da çözebilirsiniz. O size kalmış. Her hafta 2 deneme çözmelisiniz, her gün en az iki ders çalışmalısınız ve her gün 40 Paragraf, 40 Problem çözmelisiniz. Vakit bulursanız kitap okuyun ama öyle rastgele kitaplar değil, Dünya Klasiği türünden okumanızı öneririm. Kitap okuyamam diyorsanız en azından telefonu bırakmanızı öneririm.
Eksik bir konunuz çıkarsa hiç telaş etmeyin, soru çözüm videosu izleyip branş denemeler çözerseniz zamanla hallolur.

Genelde teneffüsler kısa olduğu için toplayamıyorum. Ama evde daha çok yüklenmeyi deneyeceğim. Nasıl ilerleme yapabilirim peki ne kadar konu çalışayım ne kadar soru çözeyim.
Önce konu çalış. Burda bir sürü yöntem var. En iyisi bence karşında sınıf varmış gibi kendi kendine anlat konuyu. En fazla 1 saat yeter konu için. O gün yeni konu işlemediysen kısa bir tekrar yapman yeterli olacaktır. Hedefinizi bilmiyorum ama şimdilik 150 soru ile başlayın sonra hedefinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Sayısal-Sözel günü yapabilirsiniz. Disiplinli olmaya özen gösterin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı