WolreaG
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar soru biraz saçma oldu fakat güzel bir üniversite kazanmak için çok çalışmak lazım. Yoksa geçinmek zor ülkemizde yani görüyoruz asgari maaş alıyor okuyanda okumayanda o zaman ne anlamı kaldı okumanın. Fakat bu benim kişisel görüşüm tabii ki herkes katılmak zorunda değil. Dersleri geçecek kadar öğrenip veya 70-80 alacak kadar çalışmak ve ingilizceye abanmak. Yani her iş yavaş yavaş "2 dil bilen öncelik" haline dönüyor ve gelecek içinde önemli bence İngilizce derslerden ziyade. Yani gençlerin çoğu ülkede durmayacak başka ülkelere gidecek ve bu üzücü bir gerçek bazılarımız yapacak bazılarımız lafta bazılarımız ise deneyecek yapana kadar. Gelecek bence Türkiye de değil yurt dışında yani benim yaşadığım yerde cuma veya cumartesi günü ekmek 5 TL oldu. Bu önemli bir hareket, dolar kuru şu an 18.58TL ve dolar 18 TL ikende 4 TL idi. Amerika'da yaşayan akrabam orada çok rahat geçiniyor ve bu adam hem okuyor hem çalışıyor. Bu ikisini tek başına yetiştirebiliyor ve üniversite okuyor orada. Türkiye'de ise üniversite okurken çalışmak zor, yakınlarımdan dinliyorum kafamdan atmıyorum. Bu yüzden ders çalışmak evet imkan varsa, irade varsa, yapacak potansiyel varsa yapılmalı fakat ilk öncelik bir dil öğrenmek olmalı bence. Siz ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleyen: Moderatör: