Ders nasıl çalışılır, siz nasıl çalışıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Jave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 5.564
Kızıyorlar, çalış diyorlar. Böyle bir yerlere varamazsın diyorlar ama yok. Ben çalışamıyorum ya çok değişik bir şey nasıl anlatsam bilemiyorum b*k gibi bir şey ya. Ders çalışınca içim kararıyor çok kötü oluyorum gram istemiyorum. Okul denen lanet yere de zerre gitmek istemiyorum. Bıktım artık bitsin şu sene ya. :(

Dostum yine idare eder bir puan al ailen kızmasın diyelim 350 gibi.

Merhaba ben ders çalışmak istiyorum ama nasıl çalışacağımı bir türlü bulamıyorum. Var mı bir taktiğiniz ve öneriniz anlatırsanız sevinirim, gerçekten ihtiyacım var.

Hocam öncelikle ders çalışmayı sevmelisiniz. Sevmiyorsanız bile sevmeye çalışın. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Bir de şu var ki çok çalışmak değil, iyi çalışmak önemlidir. Ayrıca başkalarının çalışma düzeninini siz kendinize göre harmanlayıp ona göre bir program hazırlayın. Çünkü herkesin çalışma düzeni kendine göredir size ters düşebilir veya sıkılırsınız vs.

Hocam öncelikle ders çalışmayı sevmelisiniz. Sevmiyorsanız bile sevmeye çalışın. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Bir de şu var ki çok çalışmak değil, iyi çalışmak önemlidir. Ayrıca başkalarının çalışma düzeninini siz kendinize göre harmanlayıp ona göre bir program hazırlayın. Çünkü herkesin çalışma düzeni kendine göredir size ters düşebilir veya sıkılırsınız vs.

Sıcak havalarda zor oluyor anlıyorum arkadaşı.

ne zaman bir oyuna giriş yapsam içimde garip bir acı oluyor ders çalışmam gerek ama oyun oynuyorum diye düşünceler yağıyor kafama. Ders çalışmamın ailevi ve özel sebepleri var. Yoksa inanın bu kadar takmazdım bu konuya, her gün 1 tutam saç kaybediyorum bu sebep yüzünden
hocam bunlara nereden ulaştınız ? kaynak var mı ?
Hocam ben her zaman uygun bir ortam hazırlarım sessiz ve masa lambası muhakkak olsun ki odaklanabileyim onun dışında molalar çok önemli yarım saatte bir 5 dakika mola veririm.
ben gerçekten verimli bir şekilde 10 saat çalışabiliyorum ama yok abi yok bunalıyorum valla baydım usandım
Mecbur ders çalışmak zorundaysan her türlü çalışıyorsun bende hiç motivasyona gerek kalmıyor. AÖF derse çalışıyorum şu an.
kesinlikle hocam arkadaşlarımın önerisiyle motivasyon videoları izlemiştim zerre etki etmedi.
Hocam size göre verimli nasıl çalışılır ?

ne zaman bir oyuna giriş yapsam içimde garip bir acı oluyor ders çalışmam gerek ama oyun oynuyorum diye düşünceler yağıyor kafama. Ders çalışmamın ailevi ve özel sebepleri var. Yoksa inanın bu kadar takmazdım bu konuya, her gün 1 tutam saç kaybediyorum bu sebep yüzünden

hocam bunlara nereden ulaştınız ? kaynak var mı ?

ben gerçekten verimli bir şekilde 10 saat çalışabiliyorum ama yok abi yok bunalıyorum valla baydım usandım

kesinlikle hocam arkadaşlarımın önerisiyle motivasyon videoları izlemiştim zerre etki etmedi.

Hocam size göre verimli nasıl çalışılır ?
Hocam takip ettiğim YT kanallarından falan. Berk MD, Akademik Link, ders kanalları var bir de.
MasterClass YKS Berkay
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de bol bol soru sorun. Peygamber Efendimiz(sav) böyle öğretiyormuş.

Hocam 50 gün kalmış yaklaşık. Pek fazla çalışmadım ve hiç çalışasım da yok. Artık ne kadar çalışsam da matematik yok zaten doğru düzgün bir puan yapmam imkansız. Olmasa açıkdan okumaya çalışacağım liseyi. Tabii ailemin de onayı olursa.

Okumayıp ne yapacaksın? Babanın sana mirası mı var gidip kasiyer olman için bile üniversite mezunu olman lazım evden kendim bir yazılım yapar oradan geçinirim dersen bile matematiğin kötü. Ya gidip bir işte çırak olarak başlayıp gittikçe usta olup bir meslek sahibi olursun ya da rezil kepaze bir hayat sürdürürsün sen daha yolun başındasın kendine bir hedef koy ve yapacaklarını ona göre yap.

Okumayıp ne yapacaksın? Babanın sana mirası mı var gidip kasiyer olman için bile üniversite mezunu olman lazım evden kendim bir yazılım yapar oradan geçinirim dersen bile matematiğin kötü. Ya gidip bir işte çırak olarak başlayıp gittikçe usta olup bir meslek sahibi olursun ya da rezil kepaze bir hayat sürdürürsün sen daha yolun başındasın kendine bir hedef koy ve yapacaklarını ona göre yap

Bu yazıdan sonra yavaştan temelleri atmak lazım diye düşünüyorum. Yoksa 2 sene sonra çöpten tarihi geçmiş BigMac arayacağım sanırım..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı