Ders nasıl çalışılır?

muratbabaxx

Picopat
Yer
Kırklareli/Lüleburgaz
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL I5 13400F SAPPHIRE RX6700XT CRUCIAL 1TB NVME M.2 SSD XIGMATEK LUX G 650W MSI H610M-E DDR4 8x2 3200MHZ GSKILL RAM
Merhaba, şu ana kadar sınavlara her zaman son gece çalışmışımdır. Artık düzenli çalışmaya başlamak istiyorum. Kendim biraz denedim oradan buradan çalışmayı ancak çok düzensiz olduğundan devam ettiremedim. Siz nasıl çalışıyorsunuz, nasıl çalışmam gerekli?

Merhaba, şu ana kadar sınavlara her zaman son gece çalışmışımdır. Artık düzenli çalışmaya başlamak istiyorum. Kendim biraz denedim oradan buradan çalışmayı ancak çok düzensiz olduğundan devam ettiremedim. Siz nasıl çalışıyorsunuz, nasıl çalışmam gerekli?
Ders çalışmak aslında olduğundan basit bir şey, sadece kafandaki "Ders çalışmak kafa yorar" algısını yenmekten ibaret, ben nasıl mı çalışıyorum, eve geliyorum, yarım saat bir saat keyfi takılıyorum, sonra oturuyorum, hani 30 dakikada 1 soru çözsem bile akşama kadar zaten genelde boşum, yavaş yavaş bitiriyorum, ara sırada deneme yapıyorum kendime evde.

Kolay ve sevdiğiniz derslerden baslayin. Yavaş yavaş temponuzu arttırın. Sınav haftasına denk getirirseniz bu tempo arttırma işini kalıcı olacaktır diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim ancak nasıl çalışacağımı bilmiyorum, nasıl çalışmalıyım? Çalışacakken kitap defter önümde duruyorum sadece.

Ders çalışmak aslında olduğundan basit bir şey, sadece kafandaki "ders çalışmak kafa yorar" algısını yenmekten ibaret, ben nasıl mı çalışıyorum, eve geliyorum, yarım saat bir saat keyfi takılıyorum, sonra oturuyorum, hani 30 dakikada 1 soru çözsem bile akşama kadar zaten genelde boşum, yavaş yavaş bitiriyorum, ara sırada deneme yapıyorum kendime evde.

Sağ olun hocam, çok mantıklı geldi dediğiniz. Bende deneyeceğim.

Ben konuları okuyorum, kendimi hazır hissedince sorulara dalıyorum. Eğer soru yoksa konudaki detay bilgimi arttırmak için daha detaylı kaynakları okuyorum. Size de tavsiye ederim.
👍👍👍

EK:
Çalışma azmi ve motivasyonu olanlar, çalışabilenler plan yapmalı.
Motivasyonu yetersiz olanlar ve çalışma alışkanlığı olmayan için önerim;
Plan yapmayı bırakın ve çalışmaya başlayın, düzensiz de olsa çalışın.
Yarın değil, akşam yemeğinden sonra değil,
Aklınıza artık çalışmalıyım fikri geldiği an az da olsa, verimsiz de olsa harekete geçin ve çalışın.

Herkes için durum aynı olamayabilir ama gördüğüm örneklere göre:
O planların sonu gelmez, çalışmamak için, ertelemek için bahaneler bitmez..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı