Ders niye bana zarar veriyor?

Antrenmanlarla matematik konuyu bilale anlatır gibi anlatan bir kitap. Ağır gelmesi için zeka ve anlama kapasitenin çok düşük olması gerekiyor, ki sorunun bu olduğunu hiç zannetmiyorum. Bence seni bu hale getiren şey ağır çalışma temposuna bağlı tükenmişlik ve umutsuzluk hissi.

Bu aşamalardan neredeyse hepimiz geçtik, hepimiz yorulduk, umutsuzluğa kapıldık. Ama sınava bu kadar yaklaşmışken pes etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Elinden geleni yapmaya çalış. İstediğin bölümü kazanamasan bile sınava tekrar girebilirsin unutma. Eğer mezuna kalsan bile bu sene öğrendiklerinin sana faydası olacaktır.

Yetenek ve zeka ancak bir yere kadar getirebilir, önemli olan her zaman azimdir. Ne insanlar tanıdım, çok zeki olup işsiz kaldılar. Aynı şekilde ortalama zekaya sahip olduğu halde çok çalışarak iyi yerlere gelenler de oldu.

Ülkenin durumu hepimizi umutsuzluğa sürükleyebiliyor ama bir hedefin varsa ona tutunarak zorlukları aşabilirsin. Umarım istediğin yerlere gelirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı