Ders temelden nasıl çalışılmalı?

Akeron

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Şu an temelden YKS için sözel veya eşit ağırlık olarak ders çalışmak için kafamda iki şey kurdum ama ikisi arasında gidip geliyorum, size danışacağım.
1: Sadece ve sadece kitaplara para harcamak, temelden başlamak için gerekli kitapları alıp YouTube'dan konu öğretici videoları izleyerek desteklemek. Yanı sıra anlamadığım soruları sormak için kullanacağım ücretsiz web siteleri de var.
2: Ev dershanem diye bir şey buldum, size bir sürü video sağlıyorlarmış istediğiniz alana göre, soru sorma uygulaması ve koçluk, animasyonlu ders anlatımları, kendi kitapları falan varmış, bir de motivasyon almak için hedeflediğiniz bölümden (hukuk, tıp) falan kişilere ulaşma imkanı sağlıyorlarmış belirli haklarla. Koçlukta anlamadığın soruyu falan soruyorsun da o da belirli hakkın var. 7.000 TL civarı.

Açıkçası ailem 7.000 TL'yi vermekten çekinmiyor ama ben gereksiz para harcatmaya niyetli birisi değilim. Sizce hangisi daha sağlıklı olur? Günlerdir karar veremiyorum. İki yol dışında daha iyi bir fikriniz varsa dershane hariç onu da belirtebilirsiniz ama mümkünse bunları yorumlayın. Teşekkürler.

Şu an temelden YKS için sözel veya eşit ağırlık olarak ders çalışmak için kafamda iki şey kurdum ama ikisi arasında gidip geliyorum, size danışacağım.
1: Sadece ve sadece kitaplara para harcamak, temelden başlamak için gerekli kitapları alıp YouTube'dan konu öğretici videoları izleyerek desteklemek. Yanı sıra anlamadığım soruları sormak için kullanacağım ücretsiz web siteleri de var.
2: Ev dershanem diye bir şey buldum, size bir sürü video sağlıyorlarmış istediğiniz alana göre, soru sorma uygulaması ve koçluk, animasyonlu ders anlatımları, kendi kitapları falan varmış, bir de motivasyon almak için hedeflediğiniz bölümden (hukuk, tıp) falan kişilere ulaşma imkanı sağlıyorlarmış belirli haklarla. Koçlukta anlamadığın soruyu falan soruyorsun da o da belirli hakkın var. 7.000 TL civarı.

Açıkçası ailem 7.000 TL'yi vermekten çekinmiyor ama ben gereksiz para harcatmaya niyetli birisi değilim. Sizce hangisi daha sağlıklı olur? Günlerdir karar veremiyorum. İki yol dışında daha iyi bir fikriniz varsa dershane hariç onu da belirtebilirsiniz ama mümkünse bunları yorumlayın. Teşekkürler.
1. cisini tavsiye ederim eksik olursa arada özel ders de alırsınız daha uyguna da gelir.

Hocam şöyle söyleyeyim, eğer dikkat dağınıklığınız çok yok ve ders çalışırken zevk alıyorsanız gerek olacağını sanmam koç meseleleri. Youtube'ta gerçekten anlatımı efsane olan hocalar var.
Ben şahsen koçtur odur budur çekiniyorum bi yandan konuşmayı pek sevmiyorum. Bu süreçte aileniz sizi yargılamasa yeter.
aklıma şuan gelmiyor ama paragraf bakımından şu kanalı kesinlikle tavsiye ederim çok işime yaradı(belki daha iyisi vardır bilemem):
Rüştü hoca ile türkçe

Hocam şöyle söyleyeyim, eğer dikkat dağınıklığınız çok yok ve ders çalışırken zevk alıyorsanız gerek olacağını sanmam koç meseleleri. Youtube'ta gerçekten anlatımı efsane olan hocalar var.
Ben şahsen koçtur odur budur çekiniyorum bi yandan konuşmayı pek sevmiyorum. Bu süreçte aileniz sizi yargılamasa yeter.
aklıma şuan gelmiyor ama paragraf bakımından şu kanalı kesinlikle tavsiye ederim çok işime yaradı(belki daha iyisi vardır bilemem):
Rüştü hoca ile türkçe
Bir de doğru kitapları doğru sırayla nasıl bulacağım? Rüştü hoca'nın kendi kitapları var mı mesela?

Bir de doğru kitapları doğru sırayla nasıl bulacağım? Rüştü Hoca'nın kendi kitapları var mı mesela?

Sanırım vardı ama biraz araştırmayla gerekli kaynakları bulursunuz. Benim 2 yıl oluyor o yüzden kaynak meseleleri uçtu gitti kafadan. Biraz bekleyin öneri yapan olur. Şahsen ben bu tarz kanalların kitaplarını almanızı aşırı önermem. İllaki daha iyi kaynaklar oluyor. Tabi bazıları iyi oluyor ayrı.

2024 TYT Paragraf Sıfır Risk Soru Bankası Video Çözümlü Üç Dört Beş Yayınları | 9786057097101 Fakat şu aralar şey çok karşıma çıkıyor sıfır paragraf diye bir kitap. kitaptaki sorular bulanık siz şıklardan yapıyorsunuz ilginç bir kitap. Ama işinize yarayacağını düşünüyorum.(sanırım değilmiş kaynağı hatırlayınca linkini bırakıcam sorular gözüküyor ama bu kaynak çok iyi)
not: belirli bir sayfada sorualr bulanık şıkalrdan yapıyormuşsunuz. ama yinede önerilen bir kaynak.

Son düzenleme:
Kunduz üyeliği çok daha ucuz diye biliyorum sorularınızı oraya atabilirsiniz. Dershanelerde hocalar güzel ise konu anlatımları iyi oluyor ama o kadar parada biraz israf ben gittiğimde 12ye gitmiştim şu an 50 60k diyenleri görüyorum. YouTube'dan izleyin ve test kitabınızdan soru çözün konular bitince düzenli deneme çözmeye başlayın denemelerdeki yanlışlarınızla ilgili tekrar test çözüp kapatın ve hazırsınız.

@Ezio21 , @EmirElibol
TYT sözel dersleri: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Türk Dili ve Edebiyatı, İnkılap Tarihi, Dil ve Anlatım, Coğrafya, Tarih, Psikoloji, Felsefe. Benim bu derslerin hepsi için test kitabı mı almam lazım şimdi? :D Ekstradan AYT'ye de biraz çalışıcaktım ufaktan çok zor olacak yani.

@Ezio21, @EmirElibol
TYT sözel dersleri: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Türk Dili ve Edebiyatı, İnkılap Tarihi, Dil ve Anlatım, Coğrafya, Tarih, Psikoloji, Felsefe. Benim bu derslerin hepsi için test kitabı mı almam lazım şimdi? :D Ekstradan AYT'ye de biraz çalışacaktım ufaktan çok zor olacak yani.

O derslerin tül dersler kitapları var ucuza. Örneğin sınav yayınlarının var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı