Dershane kaydolmak mantıklı mı?

YasinÇ.

Decapat
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
315
Çözümler
1
Öncelikle herkese selamlar. Ben mezun olarak YKS sınavına hazırlanıyorum ve ağustos ayından beri düzenli olarak her gün 7-10 saat arası çalışmaktayım. Konu olarak bir eksiğim yok hatta çoğu dershaneden bile öndeyim. Matematik netlerim zorluğa göre 17-25 arası gidip geliyor ki daha önümde 5 ay var. Benim dershaneye gitmek istememe sebebim hem tek başına çalışmaktan sıkıldım odaklanamıyorum hem de dershane hocalarının özel olarak yaptığı denemelere katılmak istiyorum. Sizce artık gitmek mantıklı mı?
 
Dershaneye gitmek özellikle tek başına çalışması benimsemiş öğrencilerin kendine yapacağı en büyük kötülük aslında. Zira zaman aralığınızın büyük bir bölümünü dershaneye ayıracaksınız ve eğer verim alamazsanız hem para hem de zaman kaybınız olacak. Ayrıca arkadaşlarla ders çalışma kavramını da şahsen mantıklı bulmuyorum. Sürekli ders arada kaynar o ortamda. Tavsiyem deneme için yazılın dershaneye ve çalışmalarınızı tek başınıza ilerletin.
 
Dershane ortamına girmiş birisi olarak çok fazla baskı mevcut. Sadece denemelere katılım için alıyorlarsa tavsiye ederim fakat kendi çalışma sisteminizi bozmayın. Kendinize bir rutin oluşturmuş ve buna ayak uydurabiliyorken bozmanız sizin için sağlıklı olmayacaktır.
Bu nedenle benim kişisel olarak dershane tercihim değil.
Arkadaş ortamında da ders çalışmak çok mümkün olmuyor. Zaten dershanelerde de (bizim burada bu şekilde en azından) sadece bireysel çalışmalara izin veriliyor. Kütüphane sessizliği ile birlikte sadece bireysel çalışma. Bana göre evde çalışabiliyorsanız o şekilde devam etmeniz daha sağlıklı.
 

Geri
Yukarı