Dershane olmadan açık öğretime geçmek mantıklı mı?

Helioschwarz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,12. sınıfa geçtim fakat sınıflar karıştırılmış ve olduğum sınıf son derece kötü bir sınıf. Ben sadece TYT'ye gireceğim.(hedef: Astsubaylık). Düzenli bir insanım evde çalışabileceğime inanıyorum hem de benim için okulun zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Dershane için gerekli bir maddi durumum yok. Sizce açığa geçmeli miyim? Kime sorduysam dershane olmadan yapamayacağımı söylüyor. Tavsiye sunan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı, dershaneye aylık minimum 15 bin lira vermektense evde kendi programınızı hazırlayın ve dersinize çalışın. Türkiye geneli deneme sınavlarına katılmanı öneriyorum.

Rica ederim. Dershane dediğin şey okul gibi zaten. Takip eden rehberlik hocası oluyor ve ödevlendirmeler oluyor. Bir de ders anlatıyorlar, deneme sınavı yapıyorlar. Bu kadar, başka bir artısı yok. Bazı dershanelerin rehber hocası umursamıyor bile. Öylesine bakıp geçiştiriyor.

Sorumlu ve planlı bir öğrenci ne yapacağını bilir, ne yapacağını bildiği için de bu üçüne gerek duymaz. Evde kendi plan ve programıyla dershaneye göre bin kat daha iyi bir verim alabilir. Benim tavsiyem, deneme sınavlarına dışarıdan öğrenci alan bir dershane bulabildiyseniz parasını vererekten deneme sınavlarına katılman olur. Evde çözmekle ve toplu bir ortamda çözmek bir olmuyor maalesef.

Rica ederim. Dershane dediğin şey okul gibi zaten. Takip eden rehberlik hocası oluyor ve ödevlendirmeler oluyor. Bir de ders anlatıyorlar, deneme sınavı yapıyorlar. Bu kadar, başka bir artısı yok. Bazı dershanelerin rehber hocası umursamıyor bile. Öylesine bakıp geçiştiriyor.

Sorumlu ve planlı bir öğrenci ne yapacağını bilir, ne yapacağını bildiği için de bu üçüne gerek duymaz. Evde kendi plan ve programıyla dershaneye göre bin kat daha iyi bir verim alabilir. Benim tavsiyem, deneme sınavlarına dışarıdan öğrenci alan bir dershane bulabildiyseniz parasını vererekten deneme sınavlarına katılman olur. Evde çözmekle ve toplu bir ortamda çözmek bir olmuyor maalesef.

Haklısınız. Toplu ortamda çözmek daha verimli oluyor. Bulabilirsem kaçırmadan gireceğim deneme sınavlarına.

İyi olur, girin derim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı