Dershaneye gitmeden mezuna kalmak mantıklı mı?

Akif Kaya

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
45
Sayısal öğrencisiyim. YKS sonuçları açıklandı ve ben beklediğim gibi bir sonuç aldım. ~250.000 sıralama yaptım. Bunu bekliyordum çünkü 4 senelik lise hayatımda bir kitabı bitirmek için çaba sarfetmedim, hep çok rahat davrandım. Bu sene mezuna kalıp 4 senedir ciddiye almadığım şeyi yapmak istiyorum. Ama bunun için dershane şart mı? Artık eğitim eskisi gibi değil, internette arattığın zaman onlarca konunun onlarca videosu çıkıyor. Yine de bu tarz bir durum yaşamış olanların fikirlerini dinlemek isterim. ~50.000 sıralamaya girmek ana hedefim. TYT Sonucum görseldeki gibi. AYT ise bayağı kötü durumda, 20 net (12'si matematik) yapmışım bu sınav.


1689833218019.png




Sanki uzun bir süre sadece AYT odaklansam, kalan vaktimde TYT Fen ile ilgilensem hedefime yaklaşırım gibi hissediyorum. Dershaneye gitmeden yapılabilir bir şey mi acaba? Rehavete kapılmaktan korkuyorum açıkçası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sonucunuz aslında kötü değil. Belli başlı bir birikiminiz var gibi gözüküyor ve dershane sadece düzene ve disipline sokar, bir de denemeleri oluyor. Onun haricinde bir artısı yok. Sizin yerinizde olsam dershaneye gitmezdim. Sadece denemesi için kayıt olurdum, dershaneye sadece denemesi için kayıt olun. Dershanelere o kadar para verilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Dediğiniz gibi internet çağındayız ve her şey elimizin altında. YouTube'da kat kat kaliteli hocalar bulunuyor ve ücretsiz :)
 
Sayısal öğrencisiyim. YKS sonuçları açıklandı ve ben beklediğim gibi bir sonuç aldım. ~250.000 sıralama yaptım. Bunu bekliyordum çünkü 4 senelik lise hayatımda bir kitabı bitirmek için çaba sarfetmedim, hep çok rahat davrandım. Bu sene mezuna kalıp 4 senedir ciddiye almadığım şeyi yapmak istiyorum. Ama bunun için dershane şart mı? Artık eğitim eskisi gibi değil, internette arattığın zaman onlarca konunun onlarca videosu çıkıyor. Yine de bu tarz bir durum yaşamış olanların fikirlerini dinlemek isterim. ~50.000 sıralamaya girmek ana hedefim. TYT sonucum görseldeki gibi. AYT ise bayağı kötü durumda, 20 net (12'si matematik) yapmışım bu sınav.

Eki Görüntüle 1869300

Sanki uzun bir süre sadece AYT odaklansam, kalan vaktimde TYT fen ile ilgilensem hedefime yaklaşırım gibi hissediyorum. Dershaneye gitmeden yapılabilir bir şey mi acaba? Rehavete kapılmaktan korkuyorum açıkçası.

Ben 11. sınıfa geçtim dershaneyi gerekli bulmuyorum. Evde verimli bir şekilde çalışmayı düşünüyorum.
 
Zor, yapamazsın muhtemelen. Hiç çalışmayan biri o tempoyu uzun süre asla sürdüremez. Bir yerde bırakma ihtimalin çok fazla ki orda da dershane zorunluluktan sana yükleme yapar ya da motıve olup tekrar devam edersın. Benim tavsıyem dershaneye motıve olabilmen adına gıtmen olur. Benzer durumdayız, tyt 40k sayısal 120k. Konuları bıtıremedım, bu durumu dershane mınımalıze edecektır. Tek basına okul ve dershane olmadan uzun sure calısılmıyor.
 
Kişiden kişiye değişir ama bence eğer tembel bir kişiliğin varsa ve tek başına çalışmayı bilmiyorsan dershanesiz o topa girme.
Tembel değilim, nasıl çalışmam gerektiğini biliyorum. Sınav haftası gelince çalışmaya başlardım, notlar da iyi gelirdi, sonra tekrar salardım. Bunu devamlı yapmam gerekiyor o kadar.

@byte.buster Umarım eğitim hayatın boyunca her şey dilediğin gibi gider. Bu sisteme alıştıysan harika. Dershane kadar nefret ettiğim çok az şey vardır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı