Dershaneye gitmeli mi?

aabbddss

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Dünya
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizce bir dershaneye 3500-4000 Tl felan vermek mantıklı mı? Çünkü o fiyata avrupa da bir okulda okurusun hem daha kaliteli bir eğitim alırsın hem de mükemmel İngilizcen olur. Şimdi size soruyorum dershaneye mi gitsem avrupaya mı?

Açıkçası dershanelerin kapatılmasına karşı, aynı zamanda dershanenin pek bir faydası olmadığını da düşünen biriyim. Dershaneler Türkiye'de mevcut olan sınav sisteminden dolayı eğitimin bir parçası. Aynı zamanda şu da gerçek ki her ne kadar yeterli olmasa da dershane okula göre daha kaliteli, detaylı eğitim vermektedir. Eğer kendim iyi çalışırım, anlarım ve yaparım diyorsan dershane'ye gitmene hiç gerek yok. Eğer tersi durumsa ve gerçekten yararlanabileceğini düşünüyorsan o zaman dershaneye gidebilirsin :).

İstediğim bölümü bir gün bile dershane görmeden kazanan biri olarak söylemek isterim ki, iş sende bitiyor. Ne Avrupa'da bir eğitim ne de dershane, eğer sende heves, azim yoksa ikisinden de verim alamazsın. Önce kafanda oturtacaksın. Dilini de geliştirmen çok iyi olur yani buradan bakıldığında Avrupa gibi bir şansın varsa ailen de gönderiyorsa durma derim. Dershane olayına gelince, sistemin mecbur ettiği şu sınavlar yüzünden nice genç senin gibi Avrupa' ya gitme şansını, dershanelere döktü senelerce. Bu iş ilkokul çocuklarına kadar yayıldı virüs gibi. Sözüm ona ''kalifiyeli'' M.E.B öğretmenlerimiz hem kendilerini hem nice ailenin cebini yakmaya devam ediyor. Bu gidişe dur denene kadar kurbanlardan biri olmak zorunda kalacakmışsın gibi geliyor bana. Matematik için gitmelisin tabi sonuçta okulda öğretmenlerin sadece soru ve ödev verirler değil mi?..

Fazla içimi döktüm sanırım:) Allah yardımcın olsun. Umarım kararın en hayırlısı olur senin için.

Ben askeri kökenli bir öğrenciydim ve ailevi sebeplerden dolayi ayrılmak zorunda kaldım lisemden. Sivil lisede kendim çalıştım ve programım vardi ama okulda öğrendiklerim yeteri kadar tatmin etmiyordu . Test çözme olayını ögrenmem gerekiyordu ve duyulmuş bir dershaneyi seçtim. Aynı zamanda üniversitede bir sınav adıdır o dershane, çok çok faydasını gördüm. Benim sana tavsiyem bir hedef koy kendine ve sosyal aktivitenle beraber bir ders programı -hatta düzenli egitim programı, diş fırçalama saatinden tut yemek yeme dakikasına kadar- ve o kurallardan asla ayrılma. Çünkü başarıyı ne arkadasın nede annen baban sana vermez ama arkadasınlada iyi bir vakit geçir sosyal aktivitide. Dershanede test teknikleri acısandan iyi bir kurumdur. Dersini okulda , soru çözmesini dershane derdi emekli bir hoca. Çok dogru bir söz benim açımdan.

Sanırım ne dershaneye gideceğim ne Avrupa ya, düzenli ve sıkı bir çalışmanın ardından insanın yapamayacağı bir şey yoktur. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba,
Doktorluk gibi bir hedefin yok ise ben gitmeni önermem. Şunu felsefe olarak edinmiş bir insanım ve sizinle de paylaşmak isterim

Bir insanın içinde çalışmak, bir şeyi başarmak yatıyorsa onu zaten dershane olmadan da yapabilir. Bunun yerine o 4000 TL ile video satın alıp evde rahat bir ortamda ders çalışabilirsin.

Tam 2 ay içinde hiçbir yardım almadan sadece Türkçe ve Sosyal olarak girdiğim YGS Sınavında 251 puan aldım, matematik ve fen bilimleri testinden bir tane dahi yapmadım.
İsteyerek ve severek okuduğum Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulunu kazandım.

Her şey sende başlar, sende biter. Bu konuda yardıma ihtiyacın olursa hiç düşünmeden ulaşabilirsin.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü hedeflerin arasında besyo girme yada olmadı besyo girerim gibisinden düşüncelerin vardı. Tebrik ederim öncelikle besyo girmek kolay bir iş değil . Evet günümüzde dershaneye gitmeden iyi yerlere gelen arkadaşların var, Ancak eğitim sistemimiz öyle bir kılığa girdi ki eyvah diyecek kadar olduk . Şu bir gerçektir , bilinçaltımız pc yada video oynatıcıların hepsinin bir makine olduğunu biliyor bu yuzden sen her ne kadar ders çalışmaya odaklansan da ona sana diyor ki bu makineyi insan yaptı , insan! Benden düşük bir mahlukat bu makinadanmı ögrenecez ? diyerek senin haberin olmadan zihnin derinlerinde gözlerinin okuduğu kulaklarınla dinlediğin bilgileri o bir yandan siliyor. 2 ay yetersiz bir süre öss gibi bir sınav icin , imkanım olsa diyorum ilkokul 4 döneyim oradan başlıyayım çalışmaya ama olmuyor. öncende sözel bilgi birikimin bulunuyor. Ancak sayısala karşı bir önyargın var , yazında bile bir sitemde bulunmuşsun. " Nedir yahu bu sayısal " belkide " bu nedir abi ya ben bunu nerde kullanacam " gibisinden . Ve son sözüne katılıyorum Herşey sende başlar ve sende biter tam anlamıyla mükemmel . Sevgili kardeşim hayatında başarılar diliyorum :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı