Derslerden hiçbir şey anlamıyorum

mnms

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben bu sene 11. sınıfa geçtim ve ileride yapmak istediğim mesleğe sayısaldan girildiği için sayısal seçtim.

9. ve 10. sınıfta fizik kimya biyolojim gayet güzeldi fakat 11. sınıfa geçtik ve herkes gayet güzel anlarken ben fizikte newton yasalarında hiçbir şey anlamıyorum yani dersi dinliyorum eve gidince kitaplara falan bakıyorum yine de hiçbir şey anlamıyorum ve matematikte de hoca 1 hafta okul gezisindeydi ondan 1 hafta geride kaldık ve sonra hoca deneme sınavı konularına yetişmek için aşırı hızlı anlattı ve sanki biz bu konuları 10 yıldır görüyörmüşüz gibi ucundan geçti. Neyin neden olduğunu veya ince ayrıntıya girmedi ondan dolayı matematikten hiçbir şey anlamadim sizce matematik eksiğimi nasıl kapatabilirim önerebileceğiniz YouTube kanalları var mı? Ve fizikten hiçbir şey anlamamam normal mi şimdi newton yasasından 100 soru verseniz 1 tane bile yapamam o seviye yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz sıkıntılı olabilir ama zor da olsa bunu tekrar yaparak kafana oturtman lazım bende mesela eskiden reel sayılar deniliyordu sanırım onları beceremezdim şu an daha iyi yapabiliyorum ama bunu çok zor elde ettim kendimi motive etmem beni çok uğraştırdı ama unutma dostum sen mal değilsin sadece kafan gitmiş gibi gözüküyor ben olsam baştan tekrar yapardım hocayı da ona yetişene kadar pek takmazdım. Benim dershane hocam da öyleydi 1 aylık konuyu 2 günde anlatıp yapamıyınca bana celal yapıyordu.

Yani 10. Sınıfta çok rahattım 11 e bir geçtik hoca aşşağı doğru ağırlık veriyor sonra sağa sola doğru çiziyor gelmiş bu kenar sin bu kenar cos diyor ben sinusu karşı / hipotenus cosinusu komşu / hipotenus diye biliyorum ne zamandan beri bir kenar sinus cosinus oldu çözemedim vallaha millet çatır çutur yapıyor hocaya sorayım desem ben senin matematik hocan değilim diyor matematik hocası pariste gezmekten okula geldiği yok zaten böyle tam delircek kıvama getirdi bu seneki hocalar

Meslek lisesi sınavları kolay mı?
Ben meslek lisesine gitmiyorum ondan bilmiyorum malesef

Yani zaten şu anki fizikteki hocam 9. sınıftada girmişti o zamanda anlamamıştım 10 da başka hoca gelince her şeyi anlamıştım vektörleride çok kötü anlattı abim üniversiteden 3 günlük gelmişiti anlattı 2 saatte anladım hocanın 1 ayda anlatamadığını abim 1 saatte anlattıysa okula neden gidiyoruz ki biz okula gitmeyip YouTube'dan tüm gün ders yapsam daha başarılı olurum.

11. Sınıfın konuları biraz ağır, trigonometri eksiklerini bu yıl halletmen gerekiyor. Ezber yapma, rehber mat izleyebilirsin. Daha üni sınavına 2 senen var o yüzden stres yapma. Birkaç kaynaktan dinlersen ve çalışırsan elbette anlarsın.

Biraz sıkıntılı olabilir ama zor da olsa bunu tekrar yaparak kafana oturtman lazım bende mesela eskiden reel sayılar deniliyordu sanırım onları beceremezdim şu an daha iyi yapabiliyorum ama bunu çok zor elde ettim kendimi motive etmem beni çok uğraştırdı ama unutma dostum sen mal değilsin sadece kafan gitmiş gibi gözüküyor ben olsam baştan tekrar yapardım hocayı da ona yetişene kadar pek takmazdım. Benim dershane hocam da öyleydi 1 aylık konuyu 2 günde anlatıp yapamıyınca bana celal yapıyordu.
Yani sorun şu tekrar yapabilmek için azda ols bişey bilmek gerek ben 0 anladığım için tekrar yapsamda birşey anlamıyorum hoca soru çöz yaparsın diyor zaten soru çözebilsem konuyu anlamış olcam ama bunu anlayamadı gitti hoca

Technopat Haberler

Geri
Yukarı