Derslerimi nasıl düzene sokabilirim?

YukselOsman

Femtopat
Katılım
4 Aralık 2020
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar canlı derslerden bir şey anlamıyordum. Sonrasında bir yerden artık koptum. Derslere girdiğimde yabancı gibi bakıyorum. Ders çalışmak istiyorum. Günün yarısı okulun koyduğu canlı dersler ile geçiyor. Girmek istemiyorum, günümün yarısı boşa gidiyor. Ne bir şey anlıyorum ne de faydası var. Kendi başıma çalışmama da engel oluyor. Sırf yok yazılmamak için giriyorum. Artık bir şeyler yapmak istiyorum bana bir çözüm bulabilir misiniz? Nereden tutunacağım, nasıl yetişeceğim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sana ilaç gibi bir çözümüm var. "T0nguc akadem1" (telif olmasın die farklı yazdım) bende lise 1'e gidiyorum ve geçen yıl dereceye girip çok iyi bir okula gittim. Lise gerçekten çok farklı olduğu için bu sorunla ben yılın başında karşılaştım ve çözümü de kendim ürettim. Her gün tonghuçun her dersten birer videosunu sabah izle akşamda soru bankandan o konu ile ilgili sorularını çöz. Bu şekilde gidersen tahminen 1. dönemin sonunda sınıfınla beraber aynı konuya geçmiş olacaksın. Bu arada canlı dersleri aç sesini kapat hiç dinleme o sırada tonghuç izle.
 
Hafta sonları manyak ders çalış. Hafta içi erken kalk ve o gün hangi derslere gireceksen girmeden önce 2-3 saat tekrar yap. Önceliğin en çok gördüğün dersler olsun. Ders bitince yine tekrar test çözümü yap. Test çözmeden sadece video izleyerek bu iş olmuyor. Bu işi çözmek istiyorsan çok çalışacaksın başka çaresi yok.
 
Youtube üzerinden ders veren hocalar var onlar çok işime yaradı benim. Bir de anlamadığınız konularda araştırma yapın.
Mesela tarih konusunda Miryokefalon Savaşı'nı anlamadınız girin Vikipedia'ya araştırın. Hem bir şeyler öğrenmiş olursunuz hem vakit geçirmiş olursunuz.
 

Geri
Yukarı