Rehber güzel gibi teşekkürler. Anlamadığım konu hizmetler bölümünde; Arka Plan Akıllı aktarım hizmeti
Hızlı getirme hizmeti(Windows'u ssd'ye kuranlar için)
Ve en gereksiz hizmetlerden biri olup gereksiz işlemci ve disk yükü oluşturan Windows Search hizmetine neden yer vermediniz. Diyebilirim ki ömrüm 1, 2, 3, 4, 6 GB RAM'li bilgisayarlarla geçti. Windows Search hizmetini devre dışı bırakmak ilk yaptığım işlemlerden biri.

Ve beğenilmeyen Driver Booster da halen günümüzde birçok zahmetten kurtaran bir program. Belki asgari ücretin 2-3 katını bayılıp aldığınız çok üst segment bilgisayarlarda çok iş görmeyebilir ama ben yıllardır kullanırım bir kere bile sorun sıkıntı görmedim. Yanlış sürücü kurma olayına ben hiç denk gelmedim. Aksine bazen benim elle kurduğum sürücüden daha uyumlu bir sürüm bulup onu kuruyordu.

Benim de size önerim; custom Windows kullanın. Sanılanın aksine; resmi sitesi ve topluluk sayfası olan custom Windows'lar ''öcü'' değillerdir. Aksine siz daha hızlı daha rahat kullanın diye yapılmışlardır. Bunlardan biri artı birkaç 10-15 dakikalık ayarlarla istediğiniz oyunda istediğiniz FPS'yi alamıyorsanız vazgeçin donanımın gücü yetersiz demek ki... En tez zamanda oradan buradan bir yerden para bulup yeni bilgisayar almaya odaklanın. Rehber için teşekkürler birkaç maddeyi deneyeceğim uygun olduğumda.

Rehber güzel gibi teşekkürler. Anlamadığım konu hizmetler bölümünde; arka plan akıllı aktarım hizmeti.
Hızlı getirme hizmeti(Windows'u SSD'ye kuranlar için)
Ve en gereksiz hizmetlerden biri olup gereksiz işlemci ve disk yükü oluşturan Windows Search hizmetine neden yer vermediniz. Diyebilirim ki ömrüm 1, 2, 3, 4, 6 GB RAM'li bilgisayarlarla geçti. Windows Search hizmetini devre dışı bırakmak ilk yaptığım işlemlerden biri.

Ve beğenilmeyen Driver Booster da halen günümüzde birçok zahmetten kurtaran bir program. Belki asgari ücretin 2-3 katını bayılıp aldığınız çok üst segment bilgisayarlarda çok iş görmeyebilir ama ben yıllardır kullanırım bir kere bile sorun sıkıntı görmedim. Yanlış sürücü kurma olayına ben hiç denk gelmedim. Aksine bazen benim elle kurduğum sürücüden daha uyumlu bir sürüm bulup onu kuruyordu.

Benim de size önerim; Custom Windows kullanın. Sanılanın aksine; resmi sitesi ve topluluk sayfası olan Custom Windows'lar "öcü" değillerdir. Aksine siz daha hızlı daha rahat kullanın diye yapılmışlardır. Bunlardan biri artı birkaç 10-15 dakikalık ayarlarla istediğiniz oyunda istediğiniz FPS'yi alamıyorsanız vazgeçin donanımın gücü yetersiz demek ki... En tez zamanda oradan buradan bir yerden para bulup yeni bilgisayar almaya odaklanın. Rehber için teşekkürler birkaç maddeyi deneyeceğim uygun olduğumda.

Hocam Windows Search unutmuşum teşekkür ederim hatırlattığınız için. Diğerlerini de araştırıp eğer uygunsa ekleyeceğim.

Çok teşekkür ediyorum,
Notebook da çalıştır ve CMD bölümünde anlatılanlaraı uyguladım, sanırım biraz hızında fark etti, biraz diyorum zira geçici olarak kullandığım bu notebook HP Pavilion DV3, tarih öncesi bir notebook, normal bilgisayarımda uygulasam sanırım süper hızlanacaktı, onu kullanamıyorum çünkü kalça kırığı nedeni ile ameliyat olduğum için, 1, 5 aydır yatakta kıpırdamadan yatmak zorunda olduğumdan bu notebook az da olsa bazı konularda işimi görüyor fakat. masaüstü simge isimleri beyaz renge döndü, onları eski haline nasıl getirebilirim.?
Bu notebook Windows 7'ye göre imal edilmiş, ama artık Windows 7 bile kullanılamıyor, çünkü Internet Explorer artık çalışmıyor, zorla Google kurabildim ama yasal ofis programınıda etkinleştirmedi, ofis programı olmadığı için mecburen Windows 10 32 Bit'e tekrar geri döndüm ama inan ki oda o kadar çok ağır ki.
Doktorum daha ne kadar yatıracak bilmiyorum, çünkü 81 yaşındaki bir ihtiyarın kemik kaynaması o kadar kolay olmuyor, belki hiç kaynamayabilir de.
İnşallah ayağa kalkar kendi bilgisayarıma kavuşurum.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum,
Notebook da çalıştır ve CMD bölümünde anlatılanlaraı uyguladım, sanırım biraz hızında fark etti, biraz diyorum zira geçici olarak kullandığım bu notebook HP Pavilion DV3, tarih öncesi bir notebook, normal bilgisayarımda uygulasam sanırım süper hızlanacaktı, onu kullanamıyorum çünkü kalça kırığı nedeni ile ameliyat olduğum için, 1, 5 aydır yatakta kıpırdamadan yatmak zorunda olduğumdan bu notebook az da olsa bazı konularda işimi görüyor fakat. Masaüstü simge isimleri beyaz renge döndü, onları eski haline nasıl getirebilirim?
Bu notebook Windows 7'ye göre imal edilmiş, ama artık Windows 7 bile kullanılamıyor, çünkü Internet Explorer artık çalışmıyor, zorla Google kurabildim ama yasal ofis programınıda etkinleştirmedi, ofis programı olmadığı için mecburen Windows 10 32 Bit'e tekrar geri döndüm ama inan ki oda o kadar çok ağır ki.
Doktorum daha ne kadar yatıracak bilmiyorum, çünkü 81 yaşındaki bir ihtiyarın kemik kaynaması o kadar kolay olmuyor, belki hiç kaynamayabilir de.
İnşallah ayağa kalkar kendi bilgisayarıma kavuşurum.
Saygılarımla.

Çok geçmiş olsun. Simge beyaz olma sebebi için attığım linke bakın çünkü buraya anlatsam çok uzun sürer.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Lancia Delta S4 hocam buradaki resim uçmuş.
Eğer Windows 10 kullanıcısıysanız donanım hızlandırmalı GPU işlemesini açıyoruz.
Ekran görüntüsü 2023-06-09 130649.png

Powercfg /duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749Eb61: Bilgisayarınıza nihai performans güç planını ekler, yüksek performansa göre kıyaslandığında aynı FPS değerini daha düşük gecikme ile verir.
Bunun karşılığı kötü olur mu? Bilgisayarın sınırlarını zorlayarak zarar verebilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı