Devamsızlık affı mı geldi?

Hocam şimdi herşey bir kenara, geçen yıllarda devamsızlık konusu bu kadar sıkı yönetim değildi. çoğu kişi okula gelmeyip gerek kütüphanede gerek ise dershanede eksiklerini kapatıyordu. Özel okullara diploma kaydı yapmaktan bahsetmiyorum bile. şimdi bu haksızlık değil midir. İnsanın canını sıkıyor ya
Devletle özel arasındaki açık yillardir kapatılamadı ki. İstisnalar dışında özel okullarda yoklama yapıldığından bile şüpheliyim. Devlet okulunda saçma sapan derslerle vakit kaybediyoruz özelde adamlar harıl harıl ders işliyor konuları bitiriyor. Özelde yazılıya çalışma soruları(!) geliyor devlette adamlar ciddi ciddi yazılı yapıyor 4 yıl boyunca. 12.sinifta yazılıları gevşek tutan okullar da var ki olması gereken bence o. 4 yıl boyunca özele giden bir cocugun OBP’sini düşün moralin biraz daha bozulsun. Sınav öğrencisiysen dediğim şeyleri çok daha rahat anlarsın. Önce OBP’yi kaldirarak başlayacak sonra özel okullara olan denetimi arttıracak. Benim fikrim bu. Okul dediğin şey çok büyük zaman kaybı, 1 gün bile evden çalışan birisi bu dedigime hak verir.

Devletle özel arasındaki açık yillardir kapatılamadı ki. İstisnalar dışında özel okullarda yoklama yapıldığından bile şüpheliyim. Devlet okulunda saçma sapan derslerle vakit kaybediyoruz özelde adamlar harıl harıl ders işliyor konuları bitiriyor. Özelde yazılıya çalışma soruları(!) geliyor devlette adamlar ciddi ciddi yazılı yapıyor 4 yıl boyunca. 12.sinifta yazılıları gevşek tutan okullar da var ki olması gereken bence o. 4 yıl boyunca özele giden bir cocugun OBP’sini düşün moralin biraz daha bozulsun. Sınav öğrencisiysen dediğim şeyleri çok daha rahat anlarsın. Önce OBP’yi kaldirarak başlayacak sonra özel okullara olan denetimi arttıracak. Benim fikrim bu.
Hocam benim özele giden arkadaşlarım var konuşuyorum onlarla. zaten yoklanma alınmıyor alınsa da sisteme nadiren geçiriliyor. yazılılar desen zaten sorular veriliyor. arkadaşımın sınıfında -komik gelebilir belki- sorular verilmiş ona rağmen düşük almışlar bu sebeple okul sınavı tekrarlamış aynı sorularla. inanılır gibi değil yazılıyı tekrarlamışlar. Herneyse kısacası özel okullar kafalarına göre hareket ediyor ve MEB'in bunun farkında olmama ihtimali yok. Ben düzeleceğini sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı