Devlet Memuru olmak vs Savcı olmak

Makaleler
13
Daha fazla  
Merhabalar. Meslek seçiminde iki kriterim var. İlki iyi bir geliri olacak, ikincisi ise saygın bir meslek olacak. Git hoşuna giden mesleği yap demeyin, birisi hoşuma gitmeseydi yazmazdım zaten. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Not: Devlet Memurluğuna Polis, Zabıta veya Gümrük Memurluğu düşünüyorum.

Vallahi hocam çok farklı, çok ayrı meslekler. Sokaktan rastgele birisini çevirin, gümrük memuru mu olmak istersin yoksa savcı mı yapalım seni deyin ve bu soruya gümrük memuru diyecek birisini bulmaya çalışın. Kendinizde savcı olarak aklı, zekayı, kabiliyeti,hafızayı ve psikolojiyi görüyorsanız savcı olun.

Vallahi hocam çok farklı, çok ayrı meslekler. Sokaktan rastgele birisini çevirin, gümrük memuru mu olmak istersin yoksa savcı mı yapalım seni deyin ve bu soruya gümrük memuru diyecek birisini bulmaya çalışın. Kendinizde savcı olarak aklı, zekayı, kabiliyeti,hafızayı ve psikolojiyi görüyorsanız savcı olun.
Teşekkürler. Yazı tura at diyorsun yani.

Teşekkürler. Yazı tura at diyorsun yani.
Objektif olarak karar verin diyorum. Savcılık elbette saygın bir meslek ancak hukuk okuması da, okuduktan sonra tutunması da, tutunduktan sonra hakkıyla yapması da zor bir meslektir. Bunun psikolojik açısını söylemiyorum bile. Daha rahat olan ama saygınlıktan ve paradan feragat edeceğiniz bir meslek için devlet memuru olun.

Gümrük memuru (özellikle muayene memuru güzeldir) olmak için iibf mezunu olman lazım. Savcı için hukuk mezunu olmak lazım. İkisi farklı fakültedir
Yüksek gelir istiyorsan DHMİ en yüksek maaşı veren kurumlardandır. En düşük maaş 70den başlar 200e kadar gider(kulede çalışan mühendisler)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı