Devletçilik mi liberalizm mi?

Devletçilik tabi. Şöyle bir baksanıza Türkiye'ye. Tüm özelleştirilen şirketler Türk firmaların ve Türk çalışanların aksine iş yapıyorlar. Bakın devletçilik özel sektörü reddetmez ancak liberalizm devletin ekonomik sektörde bir güce sahip olmasını reddeder. Milliyetçi bir ekonomi gücü ve ekonomik nedenlerden çıkan eşitsizliği kapatmak için en iyi model benim için devletçiliktir. Lakin eşitsizliği gidermek için sosyalizm falan demiyorum karıştırılmasın, ekonomik anlamda bu görüşüm. Onun dışında Türkiye'nin benimsediği toplum modeli ve toplum kuralları zaten rasyonel egemenlik ve adalet temelli anlayıştır.

Devletçilik tabi. Şöyle bir baksanıza Türkiye'ye. Tüm özelleştirilen şirketler Türk firmaların ve Türk çalışanların aksine iş yapıyorlar. Bakın devletçilik özel sektörü reddetmez ancak liberalizm devletin ekonomik sektörde bir güce sahip olmasını reddeder. Milliyetçi bir ekonomi gücü ve ekonomik nedenlerden çıkan eşitsizliği kapatmak için en iyi model benim için devletçiliktir. Lakin eşitsizliği gidermek için sosyalizm falan demiyorum karıştırılmasın, ekonomik anlamda bu görüşüm. Onun dışında Türkiye'nin benimsediği toplum modeli ve toplum kuralları zaten rasyonel egemenlik ve adalet temelli anlayıştır.
Japonya örneği kafamı karıştırıyor. Orası tamamen liberalmiş öyle diyorlar.

Bence liberalizm ya da devletçilik gibi bir kalıba girmek yerine bu tip görüşlerin ülkenin her yönünden koşul ve durumlarına bakılarak, bu koşul ve durumlar çerçevesinde ihtiyacımız olan özelliklerini kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Devletçilik, çünkü liberal devlet yapısı sonucu yanlış düşünmüyorsam eğitim de özelleşecek. Eğitimin özelleşmesi ülkedeki eğitim olanaklarını bir noktada oldukça kısıtlayacak. Bu tarz bir durumda muhtemelen kafam bu tarz işlere pek yatmayacaktır. Yani bir derviş gitsin çöllere arkasından yürü babam yürü.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı