Devre kartının içindeki kodlara erişmek

Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Öncelikle bu yasak mı? Yasak değilse nasıl yapılabilir? Bizde bir cihaz vardı, onun içini açtım. Sanırım devre kartı bu:

devrekarti.jpg

Siyah yuvarlağın altında ne var kontrol edebilir misiniz?
Eğer bellek çipi varsa eeprom cihazı ile okunabilir.

Kapalı devre bir sistem değil ise kodlara ualaşabilirsiniz.
Ancak devrenin yapısına bakarsanız içinde kon ya da yazılım olmayabilirde.

İlk olarak o siyah büyük noktanın altında mikrokontrolcü yer alıyor, böyle yapmalarının sebebi ise maliyetini çok düşürmesidir (epoxy blob yazarak araştırabilirsiniz).
İkinci olarak kartın üzerinde sol alta doğru 8 bacaklı bir nand flash veya cmos flash (eeprom veya rom) olabilecek bir devre elemanı var sistem yazılımı -eğer varsa- büyük ihtimalle onun içindedir.
Az önce bahsettiğim 8 bacaklı rom veya eeprom olan devre elemanının ilgili bacağına (genelde giriş-çıkış için cs kullanılıyor diye biliyorum) kabloları lehimlemeniz gerekiyor ve seri haberleşme üzerinden bilgisayar veya başka bir terminal cihazı üzerinden bu verileri yakalamanız gerekiyor.

e3WAq.jpg

(Bu fotoğraf örnek olması için koyuyorum sizin flash'ınız bu fotoğrafa uymayabilir. Bu adımda sizde olan devre elemanının kullanım kılavuzundan yararlanmalısınız.)

Ama ben lehimle filan uğraşamam diyorsanız aşagıdakine benzer bir ürün de alabirsiniz. İnternette usb programmer şeklinde aratarak bulabilirsiniz.

images.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı