DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçmek mantıklı mı?

1- Son sene çalışmak mantıklı o yüzden evet.
2- Duruma bağlı. Önlisansla arada fark oluyor.
3- Problem olmuyor. Gelenlerinde çoğu mezundan gelebiliyor.
4- Hangi alanda ilerlemek istediğine bağlı olarak evet.

DGS biraz riskli bir sınav. Kontenjanlar çok düşüyor ve bölümleri de azaltmaya başlamışlar. O yüzden şu anki sıralama tablosuyla benzer bir şey bekleme.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz icin

Merhaba arkadaşlar,

Size bir sorum olacak. Cevaplarınız benim için çok yardımcı olabilir. Şu anda bilgisayar programcılığı okuyorum ve 2025 DGS sınavına girmeyi planlıyorum. Hedefim mühendislik. Şu an matematikten yaklaşık 30 net yapıyorum ve bu sayıyı 40-42 net seviyesine çıkarmak istiyorum. Aşağıdaki sorularım hakkında fikirlerinizi rica ediyorum:

1. Şimdi çalışmaya başlamalı mıyım?
  2. Kazanırsam mühendislik bölümünde zorluk çeker miyim?
  3. Sosyal anlamda sıkıntı yaşar mıyım? Sonuçta sınıf arkadaşlarımla aramda 2-3 yaş fark olacak.
  4. Sizce mühendisliğin hala önemi var mı? 4 yıl daha bu alanda eğitim almak değerli mi?
  5. Ekstra fikirlerinize açığım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Kardeşim çalışırken motivasyonunu kaybedebilirsin bunlara hazır ol DGS uzun ve sıkıcı bir sınav.

Ayrıca geçim sıkıntın çalışma zorunluluğun veya acelen yoksa git mühendislik diplomanı al.
Eğitim almak önemli mi demişsin sadece eğitim olarak değil kendine katarak mezun ol ki iş bulasın maaş skalanı çok yüksek düşünme okusanda okumasanda aynı maaş ile başlacaksın ortalama olarak.

Ben şahsen ön lisans bilişim güvenliği bitirdim 4 yıllık YBS uzaktan okuyorum çünkü çalışmak istedim iş hayatına atılmam gerekiyordu. Senin bu tarz bir yaklaşımın yok ise mühendislik fakültesini bitir. Hayırlısı olsun.

Kardeşim çalışırken motivasyonunu kaybedebilirsin bunlara hazır ol DGS uzun ve sıkıcı bir sınav.

Ayrıca geçim sıkıntın çalışma zorunluluğun veya acelen yoksa git mühendislik diplomanı al.
Eğitim almak önemli mi demişsin sadece eğitim olarak değil kendine katarak mezun ol ki iş bulasın maaş skalanı çok yüksek düşünme okusanda okumasanda aynı maaş ile başlacaksın ortalama olarak.

Ben şahsen ön lisans bilişim güvenliği bitirdim 4 yıllık YBS uzaktan okuyorum çünkü çalışmak istedim iş hayatına atılmam gerekiyordu. Senin bu tarz bir yaklaşımın yok ise mühendislik fakültesini bitir. Hayırlısı olsun.
Öncelikle çok teşekkür ederim geçim sıkıntım aşırı yok ancak şuan staj buldum web siteleri yapıyoruz okul döneminde de partime uzaktan tarzı devam edeceğim eğer nasip olur da mühendislik kazanırsam aynı şekilde devam etmeyi düşünüyorum okurken çalışmak zor olabilir belki ama başarırım diye düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı