DGS ile deniz ulaştırma işletme mühendisliğine geçtikten sonra üniversitede zorlanılır mı?

Yiğityldz

Hectopat
Daha fazla  
DGS sınavı ile deniz ulaştırma işletme mühendisliğine gidersem üniversiteye gittiğimde zorlanır mıyım? Çünkü DGS sınavına girmek için 2 yıllık üniversite mezunu olmak gerekiyor ve TYT ile alıyor 2 yıllıklar. TYT de ise temel matematik var DGS sınavındaki matematik de temel matematik sayılabilir sorular. E şimdi bu bölüm sayısalda, o yüzden gittiğim zaman oradaki matematik temel değil. Zorlanır mıyım? Ya da onlar için ayrı sınıf bir şey mi var? Eğer öyle değilse ben şu anda 11. sınıf dil öğrencisiyim tüm sayısal konuları fizik, matematik, kimya dahil ne kadar sürede hallederim?
Teşekkürler.

DGS sınavı ile deniz ulaştırma işletme mühendisliğine gidersem üniversiteye gittiğimde zorlanır mıyım? Çünkü DGS sınavına girmek için 2 yıllık üniversite mezunu olmak gerekiyor ve TYT ile alıyor 2 yıllıklar. TYT de ise temel matematik var DGS sınavındaki matematik de temel matematik sayılabilir sorular. E şimdi bu bölüm sayısalda, o yüzden gittiğim zaman oradaki matematik temel değil. Zorlanır mıyım? Ya da onlar için ayrı sınıf bir şey mi var? Eğer öyle değilse ben şu anda 11. sınıf dil öğrencisiyim tüm sayısal konuları fizik, matematik, kimya dahil ne kadar sürede hallederim?
Teşekkürler.
Lazım olan dersleri üniversitede veriyorlar. Ne kadar adam varsa mezun oluyor; bu kadar taktığına değmez. Üniversitede önemli olan ders kaçırmamaktır. Ortam yapmaya gidersen zorlanırsın, kendini derslere verirsen kolayca geçersin. Sırf bilgi eksikliğinden bu bölümden soğursan üzülürüm. Sorun oldu mu sorabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lazım olan dersleri üniversitede veriyorlar. Ne kadar adam varsa mezun oluyor; bu kadar taktığına değmez. Üniversitede önemli olan ders kaçırmamaktır. Ortam yapmaya gidersen zorlanırsın, kendini derslere verirsen kolayca geçersin. Sırf bilgi eksikliğinden bu bölümden soğursan üzülürüm. Sorun oldu mu sorabilirsin.
Teşekkürler. Lazım olan dersleri veriyorlar derken mesela integral falan bunları temel olmadan yani 11-12 matematiği olmadan yapmak oldukça zor bunların temelini mi anlatılıyorlar.bunun dışında mesela ben 2 yıllık deniz ulaştırma işletme okudum atıyorum ordu üniversitesi DGS ile aynı üniversiteye mi geçiş yapabilirim ve ya ordu üniversitesinden atıyorum 9 eylül üniversitesine geçiş oluyor mu.birde dikey geçişten sonra 3. Sınıftan mı yoksa 1. Sınıftan mı başlıyoruz ve bu bölüm için yüzme bilmek şart mı.yani tabikide şart da üniversitede öğretiyorlar mı? Bu bölüm için staj bulmak zor ama staj buluncada devamı geliyor meslek hayatı olarak.bu yüzden derslere odaklanacağım.birde bu bölümün DGS kontenjanları kaç bu konu hakkında en doğru bilgiyi hangi siteden alabilirim.Teşekkürler

Son düzenleme:
Teşekkürler. Lazım olan dersleri veriyorlar derken mesela integral falan bunları temel olmadan yani 11-12 matematiği olmadan yapmak oldukça zor bunların temelini mi anlatılıyorlar.bunun dışında mesela ben 2 yıllık deniz ulaştırma işletme okudum atıyorum ordu üniversitesi DGS ile aynı üniversiteye mi geçiş yapabilirim ve ya ordu üniversitesinden atıyorum 9 eylül üniversitesine geçiş oluyor mu.birde dikey geçişten sonra 3. Sınıftan mı yoksa 1. Sınıftan mı başlıyoruz ve bu bölüm için yüzme bilmek şart mı.yani tabikide şart da üniversitede öğretiyorlar mı? Bu bölüm için staj bulmak zor ama staj buluncada devamı geliyor meslek hayatı olarak.bu yüzden derslere odaklanacağım.birde bu bölümün DGS kontenjanları kaç bu konu hakkında en doğru bilgiyi hangi siteden alabilirim.Teşekkürler
dgs ile ya galatasaray'ı hedefle ya da piri reis'i. imkanın varsa burssuz piri reis gelse bile git. dikey geçişle üniversite fark etmiyor, istediğin üniversiteye geçebilirsin(puanın tutan ve okuyacağın bölmün olduğu). staj bulmak zor ama piri reis staj da bulur sana. dgs hakkındaysa ben çok bel bağlamamanı tavsiye ediyorum, kontenjanlar zamanla epey bi düştüler. başarı sıralamalarını gösteren sitelerdeki kontenjanlar gerçektir muhtemelen. sınavın kalkma ihtimali de var. AMA sana şöyle bir bilgi vereyim, bizim bölüme özel bir durum var: lisans diploması olmadan lisans diploması sahiplerinin aldığı ehliyeti(uzakyol ehliyeti) denizde hizmet vererek(3 sene) alabilirsin. yani anlayacağın dgs olsa da olmasa da uzakyol ehliyeti alma şansın var. daha doğru ve kesin bilgi edinmek için GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ'ni okumalısın.

unutmadan dikey geçişle geçeceğin ünide ne kadar dönemini sayarlar?
- hangi üniversiteden eğitim aldığın, aldığın dersleri ne kadar başarılı geçtiğin, dersi ingilizce mi aldın türkçe mi, aldığın eğitimin gideceğin üniversitedeki denkliği gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor ve genelde ders saymıyorlar. bu konuda bilgi çok sınırlı. bildiğim bir bilgiyi aktarayım: piri reis'te aldığın eğitimle ordu'da 3 senede, piri reis'te en iyi ihtimal 2 senede lisans diploması sahibi olabilirsin.

not: piri reis'te eğitim %30 ingilizce. zorunlu hazırlık eğitimi var. çok kötü değilsen okuma. sınavına gir, geç.

dgs ile ya galatasaray'ı hedefle ya da piri reis'i. imkanın varsa burssuz piri reis gelse bile git. dikey geçişle üniversite fark etmiyor, istediğin üniversiteye geçebilirsin(puanın tutan ve okuyacağın bölmün olduğu). staj bulmak zor ama piri reis staj da bulur sana. dgs hakkındaysa ben çok bel bağlamamanı tavsiye ediyorum, kontenjanlar zamanla epey bi düştüler. başarı sıralamalarını gösteren sitelerdeki kontenjanlar gerçektir muhtemelen. sınavın kalkma ihtimali de var. AMA sana şöyle bir bilgi vereyim, bizim bölüme özel bir durum var: lisans diploması olmadan lisans diploması sahiplerinin aldığı ehliyeti(uzakyol ehliyeti) denizde hizmet vererek(3 sene) alabilirsin. yani anlayacağın dgs olsa da olmasa da uzakyol ehliyeti alma şansın var. daha doğru ve kesin bilgi edinmek için GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ'ni okumalısın.

unutmadan dikey geçişle geçeceğin ünide ne kadar dönemini sayarlar?
- hangi üniversiteden eğitim aldığın, aldığın dersleri ne kadar başarılı geçtiğin, dersi ingilizce mi aldın türkçe mi, aldığın eğitimin gideceğin üniversitedeki denkliği gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor ve genelde ders saymıyorlar. bu konuda bilgi çok sınırlı. bildiğim bir bilgiyi aktarayım: piri reis'te aldığın eğitimle ordu'da 3 senede, piri reis'te en iyi ihtimal 2 senede lisans diploması sahibi olabilirsin.

not: piri reis'te eğitim %30 ingilizce. zorunlu hazırlık eğitimi var. çok kötü değilsen okuma. sınavına gir, geç.
Tamamdır teşekkür ederim.Üşenmeden uzunca zaman ayırmışsın çok sağ ol.

DGS ile ya Galatasaray'ı hedefle ya da piri Reis'i. İmkanın varsa burssuz piri reis gelse bile git. Dikey geçişle üniversite fark etmiyor, istediğin üniversiteye geçebilirsin(puanın tutan ve okuyacağın bölmün olduğu). Staj bulmak zor ama piri reis staj da bulur sana. DGS hakkındaysa ben çok bel bağlamamanı tavsiye ediyorum, kontenjanlar zamanla epey bir düştüler. Başarı sıralamalarını gösteren sitelerdeki kontenjanlar gerçektir muhtemelen. Sınavın kalkma ihtimali de var. Ama sana şöyle bir bilgi vereyim, bizim bölüme özel bir durum var: Lisans diploması olmadan lisans diploması sahiplerinin aldığı ehliyeti(uzakyol ehliyeti) denizde hizmet vererek(3 sene) alabilirsin. Yani anlayacağın DGS olsa da olmasa da uzakyol ehliyeti alma şansın var. Daha doğru ve kesin bilgi edinmek için gemiadamları ve kılavuz kaptanlar yönetmeliği'ni okumalısın.

Unutmadan dikey geçişle geçeceğin üniversite de ne kadar dönemini sayarlar?
- Hangi üniversiteden eğitim aldığın, aldığın dersleri ne kadar başarılı geçtiğin, dersi İngilizce mi aldın Türkçe mi, aldığın eğitimin gideceğin üniversitedeki denkliği gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor ve genelde ders saymıyorlar. Bu konuda bilgi çok sınırlı. Bildiğim bir bilgiyi aktarayım: Piri Reis'te aldığın eğitimle Ordu'da 3 senede, piri Reis'te en iyi ihtimal 2 senede lisans diploması sahibi olabilirsin.

Not: Piri Reis'te eğitim %30 İngilizce. Zorunlu hazırlık eğitimi var. Çok kötü değilsen okuma. Sınavına gir, geç.

Merhaba 2 yıllık deniz ulaştırma ve işletme düşünüyorum piri reis üniversitesi. 4 yilliktan farki nedir? 2 yillik bölümün iş imkanları nasıldır? Maaşı ne civardadir?

Merhaba 2 yıllık deniz ulaştırma ve işletme düşünüyorum piri reis üniversitesi. 4 yilliktan farki nedir? 2 yillik bölümün iş imkanları nasıldır? Maaşı ne
ikisini de okuduktan sonra 12 ay deniz stajı yapman gerekir. bu deniz stajı bittiğinde 2 yıl okumuşsan yakınyol vardiya zabiti ehliyeti almaya hak kazanırsın, 4 yıl okumuşsan uzakyol vardiya zabiti ehliyeti almaya hak kazanırsın.

yakınyol ve uzakyol ehliyetlerinin iki farkı var:
1-yakınyol ehliyeti karadeniz, akdeniz, kızıldenizle sınırlandırılmış bir bölge için geçerlidir. okyanusta istisnai durumlar yoksa geçmez. okyanusta gemi kaptanı olamıyorsun anlayacağın.
2-yakınyol ehliyeti bu sınırlandırılmış bölgede bütün gemilerde geçmez. 3000 grosston ve altındaki hacimli gemilerde geçerlidir.

kısaca uzakyol dünya üzerindeki her suda geçerken yakınyol sınırlı bir bölgede sınırlı bir hacimdeki gemilerde geçerlidir.

önemli not: yakınyol vardiya zabiti olduktan sonra denizde belli bir hizmet vererek(24 ay) uzakyol vardiya zabitliği için hak kazanılır. lisansla eşitlenir durum. kimisine göre bu daha mantıklı bir yoldur çünkü okuyacağı sürede para harcayacaktır ve teorik öğrenecektir ama okumayıp bu yolu tercih ederse para kazanırken bol bol pratik yapacaktır. seçim sana kalmış.

iş imkanı ve maaşlar çok iyidir. bu konuyu düşünme bile.

İkisini de okuduktan sonra 12 ay deniz stajı yapman gerekir. Bu deniz stajı bittiğinde 2 yıl okumuşsan yakınyol vardiya zabiti ehliyeti almaya hak kazanırsın, 4 yıl okumuşsan uzakyol vardiya zabiti ehliyeti almaya hak kazanırsın.

Yakınyol ve uzakyol ehliyetlerinin iki farkı var:
1-yakınyol ehliyeti Karadeniz, Akdeniz, kızıldenizle sınırlandırılmış bir bölge için geçerlidir. Okyanusta istisnai durumlar yoksa geçmez. Okyanusta gemi kaptanı olamıyorsun anlayacağın.
2-yakınyol ehliyeti bu sınırlandırılmış bölgede bütün gemilerde geçmez. 3000 grosston ve altındaki hacimli gemilerde geçerlidir.

Kısaca uzakyol dünya üzerindeki her suda geçerken yakınyol sınırlı bir bölgede sınırlı bir hacimdeki gemilerde geçerlidir.

Önemli not: Yakınyol vardiya zabiti olduktan sonra denizde belli bir hizmet vererek(24 ay) uzakyol vardiya zabitliği için hak kazanılır. Lisansla eşitlenir durum. kimisine göre bu daha mantıklı bir yoldur çünkü okuyacağı sürede para harcayacaktır ve teorik öğrenecektir ama okumayıp bu yolu tercih ederse para kazanırken bol bol pratik yapacaktır. Seçim sana kalmış.

İş imkanı ve maaşlar çok iyidir. Bu konuyu düşünme bile.

Cevabın için çok teşekkür ederim yakinyol vardiya zabiti aylık ne kadar bir maaş alıyor? Ayrıca doğuştan kalbimde asd kulakçıklar arasi delik var her 4 insandan 1'inde görülüyormuş sağlık raporunda bir sorun oluşturur mu? Özel hastanelerde gemi adami sağlık raporu alabiliyormuşum siz hangi bölümden mezunsunuz.

Cevabın için çok teşekkür ederim yakinyol vardiya zabiti aylık ne kadar bir maaş alıyor? Ayrıca doğuştan kalbimde asd kulakçıklar arasi delik var her 4 insandan 1'inde görülüyormuş sağlık raporunda bir sorun oluşturur mu? Özel hastanelerde gemi adami sağlık raporu alabiliyormuşum siz hangi bölümden mezunsunuz.
4 asgari ücret(bahsettiğim deniz stajı sırasında bu kadar kazanamazsın)

gemiadamları için sağlık muayenesi yapılır 2 senede bir. bu muayene ekg testini de kapsar. dolayısıyla gidip muayene olduğunda öğreneceksin sorun teşkil edip etmeyeceğini.

ben deniz ulaştırma işletme mezunuyum.

4 asgari ücret(bahsettiğim deniz stajı sırasında bu kadar kazanamazsın)

Gemiadamları için sağlık muayenesi yapılır 2 senede bir. Bu muayene EKG testini de kapsar. Dolayısıyla gidip muayene olduğunda öğreneceksin sorun teşkil edip etmeyeceğini.

Ben deniz ulaştırma işletme mezunuyum.

Hocam cevaplarınız için çok teşekkürler 2 yilliktan mezun olduktan sonra uzakyol gemilerinde 1. kaptan 2.kaptan olabiliyor muyum? Uzakyol vardıya zabiti olduğum zaman maaşım ne kadara çıkıyor? Siz şu an uzakyol mu çalışıyorsunuz yoksa yakınyol mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı