DGS mi tecrübe mi?

batuhnnr

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle bilgisayar programcılığı mezunuyum aktif olarak bir şirkette C# Developer olarak çalışmaktayım daha yeni başladım 6 ay kadarlık bir tecrübeye sahibim aklıma takılan bir soru var DGS ile mühendisliğe geçerek minimum 2 maksimum 5 sene(İngilizce bölümlerde) daha okuyarak mezun olup tekrardan mı işe girmeliyim yoksa çalışarak tecrübemi kazanmalıyım kararsız kaldım hatta şöyle bir örnek verirsek daha iyi olur.
Bu sene sınava hazırlanma vs 1 sene sayalım İngilizce bölüm tutturduğumuzu sayalım (Antalya da yaşadığım için Akdeniz Üniversitesini düşünüyorum) 1 sene hazırlık 4 sene okul toplamda 6 sene yaptı 6 sene bir veya birden fazla (iş değiştirme durumu) şirkette yazılımcı olarak çalıştıktan sonra Senior Developer olabiliyorum yüksek tecrübeye sahip oluyorum fakat okula gittiğimde ise 6 senede yeni mezun birisi olarak tekrardan 0'dan iş bulmakla tecrübe kazanmakla uğraşacağım. Türkçe bölüm kazandığımı düşünürsek 1 sene sınava hazırlık bekleme 2 sene okul 3 sene 3 senede de güzel seviye tecrübe kazanabilirim. Siz olsanız ne yapardınız düşüne düşüne işin içinden çıkamadım :D

Edit: Ailemin maddi durumu pek iyi değil ikisi de işçi ve annemin sağlık sorunları baş göstermeye başladı onların üzerine de fazla yük olmak istemiyorum

İyi bir üniversitede okumadığın sürece bir işe yarayacağını sanmıyorum. İyi bir üniversitede okurum diyorsan o zaman okey, uğraş. Ancak üniversitelerin de artık niteliği ne yazık ki kalmadı. İyi bir üniversite tutturmaya çalış DGS ile.

İyi bir üniversitede okumadığın sürece bir işe yarayacağını sanmıyorum. İyi bir üniversitede okurum diyorsan o zaman okey, uğraş. Ancak üniversitelerin de artık niteliği ne yazık ki kalmadı. İyi bir üniversite tutturmaya çalış DGS ile.

Hocam zaten DGS kendi başına çok çok zor iken iyi bir üniversiteyi tutturmak imkansıza yakın bir şey. Ona uğraşacağına sınava tekrardan çalış daha mantıklı. O kadar kişi arasından 1 kontenjanlık kontenjana girerim diyorsa ayrı mesele tabii :)

@Nicodoz, öyle tabii ki ancak DGS Matematiği çok zor olmuyor. Düzenli bir çalışmayla çok çok iyi bir sonuç elde edileceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı