Digiturk interneti bağlamadan cayma bedeli talep ediyor

ivybridge

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba Dijitürk'ün 99TL internet+TV paketini satın aldık, aynı gün gelip önce TV kuruldu. Babamın adına sözleşme yapıp bana imzalattılar, 2 saat sonra da internet için geldiler ama altyapı olmadığı için bağlamadan gittiler. Biz de hemen arayıp aynı gün iptal edelim başımız ağrımasın dedik, babam aradı anlattı tamam dendi ama 2-3 gün boyunca süreç başlamadı. Sonunda dediler ki 130TL iptal ücreti alınacak yoksa iptal etmeyiz. Bu durumda ne yapmalıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sözleşmeyi imzalamışsınız yani orada yazan hüküm ve koşulları kabul etmiş sayılıyorsunuz. İptal işleminde cayma bedeli ücreti sözleşmede var ise ödemek zorundasınız.

e-Devlet üzerinden BTK tüketici şikayet bildirim sistemi'ne giriş yapın. Buradan şikayet formu oluşturup detaylıca durumu anlatın, en alta başta taaahhüt ettikleri internetin, sonradan altyapınız olmadığı anlaşıldığından dolayı iptal ettirmek istediğinizi, buna rağmen firmanın internet kurulumunun aynı işlem günü olmasına rağmen iptal işlemi için cayma bedeli talep ettiklerini söyleyin. Birkaç güne veya haftaya sorununuz çözülür, hiçbir şey ödemezsiniz. e-Devlet'e başvurmadan firmayı ararsanız yalan bilgi verip, sizi oyalayıp sonunda da haksız şekilde o tutarı ödetirler. Kanunen internetinizi 2 haftaya kadar sebepsiz bile olsa iptal ettirebiliyorsunuz diye biliyorum, bu tutarı almaları yasak normalde. Haklarını bilmeyen insanlardan, kimden ne kopartırsak kârdır bu kafadalar maalesef.

Siz yukarıda yazdığım gibi şikayetinizi yapın, firmanın belirttiği cayma bedeli tutarını ödeseniz bile fiş, dekont, fatura vs ne varsa da saklayın. Ortalama birkaç hafta sürecek şikayetiniz incelendiğinde, o tutar size her türlü firma tarafından zorunlu olarak iade edilir.

Not; e-Devlet şikayetini sözleşme imzalayan kişinin e-Devlet hesabı üzerinden oluşturun, yoksa dikkate alınmaz. Tutarı ödeyip geri alamazsınız yahut şikayetiniz işleme alınmaz.

Son düzenleme:
Sözleşmeyi imzalamışsınız yani orada yazan hüküm ve koşulları kabul etmiş sayılıyorsunuz. İptal işleminde cayma bedeli ücreti sözleşmede var ise ödemek zorundasınız.

Almadığım hizmetin ücretini ödeyecektim değil mi tabii efendim

İlettim hocam ağzına sağlık.

Son düzenleme:
99 tl internet+digiturk adına bir yakınımı da dolandırmışlar. digitürkü arattım sadece digitürk satmışlar, internet yok. yani digitürkten satış başı prim alan dolandırıcılar kandırmış. tabi mobil imza ve sozlesme imzalatmışlar digitürkü kurarken, ben uyandırmasam internetde var sanıyorlardı hala. btk iptal ücreti olmadan digitürk cayma hakkı kullandırır mı? arayan nuamralar vs hepsi belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…