Dil mi ? TM mi ?

Enes Buldur

Hectopat
Yer
Gebze, Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anadolu Teknik lisesinden Anadolu lisesine geçeceğim. Normalde Bilişim okuyordum fakat sayılar ile aram iyi olmadığı için TM veya Dil seçmek istiyorum. Fakat kararsız kaldım. Dil okusam üniversitede ne yapabilirim ? Puanlarıda oldukça yüksek görünüyor. 2 seçeneğim var. TM veya Dil. Sizce hangisi daha iyi olur ?

Eğer bilgisayarla haşır neşirim diyorsan
TM okursan "Yönetim Bilişim Sistemleri" ve "Grafik Tasarım" bölümlerine gidebilirsin.
Yabancı Dil okursan maalesef bilgisayara dair hiç bir bölümü kazanamazsın. Ama yabancı dil okursan oyunlarla İngilizce düzeyini yükseltebilirsin, ayrıca TM okuyana göre daha fazla boş vaktin olur. Seçim senin.

Dil çok iyidir ancak üniversite biraz sıkıntılı. Yani Dil'de iş imkanın sınırlı. Kuzenim İngilizce Öğretmenliğin de son sınıfta mesela. O da matematiği kötü olduğu için dil seçti. Çevirmen vs. olursun. Ancak dil öğrenmek çok güzel olacaktır. Bu arada benim arkadaşım dil sınıfında haftada 6 saat gramer görüyorlarmış 1 saatte speaking gibi bir şey dedi.

Dil okuyacağım. Daha rahat olur benim için. Bu arada Recep abi dil okuyup bilişim ile ilgili bir bölüme yönelme şansım var mı ? Bilişim okuyacağım için merak sardığım Adobe'nin Edge Code programı ile kendi çapımda küçük bir sayfa yapacak kadar kod yazma bilgim var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı