Dil nasıl öğrenilir?

KARMA89

Kilopat
Makaleler
1
Avrupa'ya veya Amerika'ya kapağı atmak istiyorum, akıcı bir şekilde nasıl İngilizce öğrenebilirim? En kolay ve en tutarlı yolu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı dil, bence en iyi konuşulan yerde bulunularak öğrenilir. Benim İngilizce bilgim iyi sayılır, bilgisayarda oyun oynayarak öğrendim ben. Sizin için en kolay yol bol bol kelime ve basit gramer konularını öğrendikten sonra dilin konuşulduğu ortamlarda bulunmak. Reddit forumlarında takılıp insanların ne dediklerini anlamaya çalışabilirsin mesela :D

Dil öğrenerek kapağı atmak imkansız. Çok iyi mesleki bilgin olması lazım.
Redneck gibi yaşamaya razıyım yeter ki oranın havasını soluyayım :)
Şu tarz yerlerde yaşarım, en azından kendime ait evim arabam olur.

Dosya Ekleri

• fghhgf.png
    fghhgf.png
    113 KB · Görüntüleme: 56
  • hillbilly-redneck-mountain-shack-cabin-scene-house-home-out-mountains-hills-old-antique-junk-t...jpg
    hillbilly-redneck-mountain-shack-cabin-scene-house-home-out-mountains-hills-old-antique-junk-t...jpg
    260 KB · Görüntüleme: 97
Redneck gibi yaşamaya razıyım yeter ki oranın havasını soluyayım :)
Şu tarz yerlerde yaşarım, en azından kendime ait evim arabam olur.
Boşver redneck yaşamını. NY'da fifth avenue'da takılırsın direkt. Sen yeter ki çalış. İnan bana çalışınca herkes yapabilir. Benim okuduğum okullar ve yaptıklarım takdir edilir ama ben bunu hava atmak için söylemiyorum. Yeterince isteyen herkes bunu başarabilir. Ben zekaya inanmam. Tek önemli şey çalışmak ve azimdir.

ABD'ye gitmek için bir kaç yol var.

1- Yüksek lisans/Doktora için kabul almak. Bunun için lisansta iyi bir okuldan mezun olman ve not ortalamanın çok iyi olması lazım. ABET akreditasyonu olan bir okulda ilk üçe girersen büyük ihtimal gidersin. Ama işin burs bulma kısmı var. Ailenin durumu iyi mi? Eğer onlar sana bakabilecekse sıkıntı yok. Ama okul olsun yaşam olsun çok pahalı. Ya da burs bulmak lazım. MEB bursu var, ABD'de özel firmaların verdiği burslar var. Bunlar okulun sitesinde yazar.

2- Greencard. Çekilişler oluyor. Onun dışında oradan ev almak ya da iş kurmak gerek.

3- Üniversitede work and travel programı var. 3 ay boyunca hem çalışıp hem geziyorsun. Üniversite öğrencileri için.

Dil öğrenmek için o dili konuşman lazım. Çünkü bir şey sadece yaparak öğrenilir. Önce gramer öğren. Aynı zamanda yeni kelimeler öğren. Sonra ilgin olan konuları İngilizce olarak oku. Atıyorum oyun oynuyorsun, bir kelime gördün, onu araştır hemen. Sonra İngilizce konuşmaya çalış. Yavaş yavaş gelişeceksin. Hemen olmaz tabi. Ama zor gelirse de sakın pes etme. Yeterince çalışırsan başarırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı