Rehber Dil öğrenmek için kullandığım uygulama ve siteler

Bu uygulamalara kelime dağcığını yükseltmek için Anki ve Notion Uygulamaları eklenebilir :)
Bilgilendirici bir Rehber olmuş teşekkürler :)
Ben de yeni kelimeler ezberlemek için kendimce bir yöntem geliştirdim. Mesela diyelim ki bir sayfaya 10 adet bilmediğim kelime yazdım, aralarına bildiğim kelimeler serpiştiriyorum. Sonra tekrar.
 
Güzel bir rehber olmuş. Bunlar dışında Cambly uygulaması da kullanılabilir. Bedava olmasa da bu konuda iyi bir uygulama.
Konuda kullandığım uygulamalardan bahsettim :)


Cambly denemek istedim ama ücretleri beni aştı açıkçası...

Screenshot_3.png
 
Hocam bütçeniz varsa English Central tavsiye ederim yıllık 800TL'ye her gün 25 dakika ana dili İngilizce olan birisiyle İngilizce konuşabiliyorunuz. Ancak görüşmeler için 600 puan kasmak gerekiyor onu da video izleyip kelime çalışıp halledebiliyorsunuz (10 15 dakika sürüyor puan kasmak)
 
Herkese selamlar.

Bildiğiniz gibi İngilizce, Almanca gibi dil öğrenmek için birçok site-uygulama mevcut. Bu konuda, bunlardan kullandıklarım hakkında düşüncelerimi belirttim.

1- Duolingo:

Eki Görüntüle 864293

Dil öğrenmeye yeni başlayan insanların ilk durağı genellikle burası olmaktadır. Türkçe bilenler için yalnızca 3 alternatif bulunuyor. Bunlar: Almanca, Rusça, İngilizce dilleridir. Almanca kursunun genelini 5 taç yapacak şekilde bitirdim fakat amacım öğrenmekten ziyade dili unutmamak adına pekiştirmekti. Duolingo'nun tek başına dili öğretmeye yeteceğini sanmıyorum. Bilakis bir pekiştirici olarak nitelendirilebilir. Uygulamada bazen ufak tefek sinir bozucu hatalar oluyor (cümle dizilimi konusunda) fakat yine de sunmuş olduğu imkânlar sonucu –özellikle de ücretsiz olmasıyla- rakiplerinin bayağı bir önünde oluyor.

2- memrise:

Eki Görüntüle 864297

Uygulamayı uzun süre kullandım dersem yalan olur fakat bir süre modlu versiyonunu kullandığım oldu. Ücretsiz versiyonu bana oldukça sınırlı geldi -hele ki piyasada bu kadar alternatifi olan bir uygulama- için. Uygulamayı tamamen berbat mı buluyorum. Tabii ki hayır. Özellikle yerlisinden öğren kısmı oldukça faydalı. Bizzat belirli cümle kalıplarını yerlilerin ağzından doğrudan dinleme şansınız oluyor ki bu robot seslendirmenin bayağı ötesinde bir şey. Ücreti de kur farkından ötürü nispeten fazla denilebilir fakat yine de verdiğiniz ücretle beraber yaklaşık 12 dil üzerinde bir eğitim alacağınızı varsayarsak bu çok büyük bir ücret denilemez. Ayrıca uygulamanın belirli dönemlerde yapmış olduğu büyük indirimler de bulunmakta. Tercih edilebilir.

3- aba english:

Eki Görüntüle 864298

Parayı veren düdüğü çalar niteliğinde bir uygulama ama verdiğiniz her kuruşu sonuna kadar hak ediyor diyebilirim. Her seviyeye (a1- C1+) özel yaklaşık 25 adet kendi özel kısa filmleri bulunmakta. Bu filmleri hem Türkçe alt yazılı hem de İngilizce alt yazılı olarak izleme şansınız var. Sonrasında yazma alıştırması, konuşma alıştırması ve vocabulary alıştırması bulunmaktadır. En güzel özelliği ise her kısa filmde kullanılan cümle yapısının içermiş olduğu gramer yapısını anlatan bir hoca bulunmakta. Yine grammer eğitimi için bulunan videoları hem Türkçe alt yazılı hem de İngilizce alt yazılı izleme şansınız var. Paranız varsa düşünmeden verin. Ücretli uygulamalar arasında en iyisi diyebilirim.

4- musixmatch:

Eki Görüntüle 864299

Alanında en iyi uygulama iken ve kesinlikle tam not değerlendirmeyi hak ederken son yaptığı güncelleme ile tabiri caizse s*çıp batırdılar. Son güncellemeden karşımıza sonra kafamıza vura vura Premium almamızı söyleyen bir uygulama çıkageldi resmen! Ha eğer yok efendim ben Premium almak istiyorum derseniz yıllık ücreti 57 TL olan bu uygulamayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben uygulamaya para falan veremem diyorsanız uygulamaya yaklaşık 300 puanlık bir katkı sağlamanız gerekli. Yani uygulama sizden şarkı çevirisi yapmanızı, eğer dil bilmiyorsanız da kendi dilinize ait şarkıların sözlerinizi eklemenizi falan istiyor. Uygulamanın tek kötü yanı ise bazı çeviriler uydurma olabiliyor. Aptalca çeviri yakalayıp düzeltmeme rağmen dikkate alınmayabilirsiniz. Güvendiğiniz insanların veya çok çok popüler şarkıların çevirisine gönül rahatlığıyla bakabilirsiniz.

5- ec TV:

Eki Görüntüle 864300

İngilizce öğrenmek isteyen adayların vazgeçilmezi denilebilir. Ayrıca aylık yalnızca 2$ olması da cabası. Bünyesinde gerek İngilizce öğrenmek için, gerekse İngilizce konuşulan bölgelerin kültürlerini, yaşayış biçimlerini öğrenmek için çok çeşitli videolar bulunmaktadır. Dediklerine göre 1000'den fazla eğitim videosu bulunmakta fakat tek tek saymadım bütün videoları. Türkçe alt yazı seçeneği yok, yalnızca İngilizce alt yazılı izleyebiliyorsunuz. Absolute beginner, beginner, ıntermediate, upper ıntermediate gibi seçenekler bulunmakta. Hangi seviyede olduğunuzu düşünüyorsanız, o seviyeye ait videoları izleme şansınız bulunmaktadır. Ayrıca uygulamanın televizyona bağlandığı da söylenmekte veya kanalları ekleme şansımız olduğu söylenmekte fakat hiç denemedim. İstediği paraya rağmen verdiği hizmet çok iyi. F/P.

6- ınnovative 101:

Eki Görüntüle 864302

En çok sevdiğin uygulamalardan biri hangisi deseler bu uygulamayı parmakla gösteririm. Ayrıca –pod101 serisi ile YouTube üzerinde ücretsiz eğitimlerini de bulabilirsiniz. Mobildeki ayrıcalıkları ise maalesef yalnızca 7 gün deneme süresiyle veriliyor ve bu deneme süresince kart bilgilerinizi girmek zorunda değilsiniz. Sonrasında ayda 20 TL vererek dünyalar güzeli hocalardan istediğiniz dilde eğitim alabilirsiniz. Verdiği hizmetin yanında 20 TL'nin kesinlikle lafı edilemez. Dileyen dostlarımız uygulamayı indirip kendileri deneyebilir bir hafta boyunca. Ayrıca web siteleri üzerinden de dersleri takip edebilirsiniz.

7- cake english:

Eki Görüntüle 864304

Bu uygulama hayatımda gördüğüm en iyi uygulama olabilir. Tek üzüldüğüm nokta, yalnızca İngilizce için hizmet vermeleri. Tamamen ücretsiz olmasının yanı sıra ingilizceyi diziler, şarkılar veya kısa kesitlerle izleme şansı sunuyor. Aynı zamanda paralel olarak Türkçe karşılıklarını da görüyorsunuz ve kesinlikle robot çevirisi barındırmamaktadır! Aynı zamanda size bir çalışma programı da ayarlamasının yanı sıra diyalog alıştırmaları gibi aktiviteleri de vardır. Ücretsiz olarak önerdiğim uygulama budur.

8- reverso context:

Eki Görüntüle 864305

Artık günümüzde klasik sözlüklerin pek bir önemi kalmadı bence. Evet, tamam bir kelimeyi öğreniyoruz da sen benim önüme kemik gibi kelimenin anlamını atar ve cümle kurmamı beklersen bir aptallık olur bence. Böyle uygulamalar bu gibi durumlarda çok ideal oluyor. Kelime ve anlamını doğrudan görmek yerine bir cümle içerisinde görmek daha verimli olacaktır hatta kesinlikle bunu kullanmanızı öneririm klasik sözlüklere nazaran. Doğrudan kelime ve anlamına bakmanız size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Uygulama tamamen ücretsiz denilebilir. Premium versiyonuna geçmeseniz de bir sıkıntı olmayacaktır. Tek puan kıracağım nokta, türkçenin şu an betada olmasıdır. Betada olmasından dolayı yanlış çevirilerle karşılaşabilirsiniz. İngilizce bilen dostlarımız için bir sıkıntı bulunmamaktadır.

9- beelinguapp:

Eki Görüntüle 864307

Bu da parasını hak eden uygulamalardan biridir. Nispeten ücretsiz aktiviteleri de bulunmaktadır. Ha keza ücretli aboneliği de çok fahiş fiyatlarda değil. Öğrenmek istediğiniz dilde, anadile sahip olan hocalar eşliğinde metinleri kendi anadiliniz eşliğinde karşılıklı takip edebilirsiniz bu uygulama sayesinde. Mesela Almanca öğrenmek istiyorsunuz. Seviyenizi belirledikten sonra size uygun metni seçip sonrasında hem Almanca'sını takip ederken aynı zamanda Türkçe karşılığını da görebiliyorsunuz. Uygulamanın en büyük artılarından biri de günlük haberleri de anlık olarak uygulamaya yüklemeleridir. Alanında en iyisi denilebilir. Ayrıca dinlediğiniz metinlerin alıştırmalarını da yapma şansınız var. Verdiğiniz para boşa gitmeyecektir.

10- tureng sözlük:

Eki Görüntüle 864308

Bu uygulama sözlük olarak zamanında en iyisi denilebilirdi fakat son zamanlarda mobil uygulamasındaki reklamlarından bıktırdı. Reklamları kaldırmak için para ödemiyoruz diye atlanamayan reklamlar da koymazsın şu uygulamaya ya... Reklam konusunda biraz b*kunu çıkarsa da sözlük olarak alanında en iyisi sanırım bu olabilir. Cambridge sözlük ile yarışır. Kelimelerin kaynakları çok sağlam sözlüklere dayanıyor. Ayrıca Türkçe deyimlerin ve sokak ağzı ifadelerin karşılığını tureng sözlük sayesinde tam olarak bulabilirsiniz. Eğer İngilizce biliyorsanız en-de, en-fr gibi seçenekleri de bulunmaktadır.

11- language learning with Netflix:

Eki Görüntüle 864312

Dağdaki çobanın bile mutlaka bir kere kulağına çalınmış bir uygulamadır kendileri. Daha doğrusu uygulamadan ziyade bir Chrome tarayıcısının eklentisi denilebilir. Uygulama ücretsiz bir hizmet sunmakta fakat aylık 5$ vererek ekstra özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Netflix'in maalesef en büyük dezavantajı, dizide geçen diyaloglar ile alt yazıların birbiriyle uyuşmaması. İngilizce için bu durum göz ardı edilebilir ama diğer dillerde maalesef bu tarz bir sorun var. Lln uygulamasının ücretli versiyonunu kullanarak bu durumun önüne geçebilirsiniz. Kuru kuru dizi izlemek yerine bu eklentiyi kullanarak dizi izlemenizi tavsiye ederim. Bu söylediğim hata uygulamadan kaynaklanmadığı.

12- busuu:

Eki Görüntüle 864313

Benim tecrübelerime göre berbat. Sürüyle alternatifi varken neden bir insan şu uygulamaya para verir ki? Utanmadan yok efendim 20 dili öğrenebilirsiniz diye reklam yapıyorlar kendilerini etrafta. Yok öyle bir şey! Uygulamada sadece İngilizce dilini öğrenmek isteyenlerin verim alabileceğini söyleyebilirim. Diğerleri tamamen fasa fiso. Buna vereceğiniz parayla daha verimli işler yapabilirsiniz. Bu arada üyeler arası yardımlaşma seçeneği mevcut ama gel gelelim kız değilseniz çok bir şey beklemeyin.

13- voscreen:

Eki Görüntüle 864316

Ücretsiz olması en büyük artısı olmasının yanı sıra arayüzü oldukça sade ve basit. Ama bu durum bana kalırsa bir avantaj değil, bilakis dezavantaj. Uygulamada izlediğin kısa videonun tekrarını izleyemiyorsun sanırım veya ben tam çözemedim uygulamayı. Bu kadar alternatifi varken oldukça geride kalıyor fakat dinleme alıştırmaları için birebir. Fakat gramer çalışmaları maalesef uygulamada bulunmamaktadır. Tercih edilebilir. Arada canım sıkıldığında eğlencesine kullanıyordum.

Okuduğunuz için teşekkürler. Tekrardan bu konunun tecrübelerime dayalı olarak oluşturulduğunu söylemek isterim. Size yanlış gelen düşünceler olabilir, nesnel cümleler yazmadım.

Çok iyi bir liste olmuş teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar, EnglishCenter 12 aylık ücreti 1500 TL'ye düşmüş ne diyorsunuz alınır mı? Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hafta içi sürekli okulda olduğumdan yolda otobüste vs. kullanılabilir mi ?
 

Geri
Yukarı