Dil okuyacaklara tavsiyeler

Çok yakın bir örnek vereyim. Amcam dil okudu, öğretmenlik kazandı. Öylesine girdiği rehberlik çekilişi gibi bir şey varmış ve sınava giriyormuş kazananlar, listeden sınava girecekleri seçen kişi staj yaptığı yerin bir alt katındaki her gün selamlaştığı birisiymiş. Sınavı da geçince yardımıyla beraber işi çok iyi hale getirdi ve o ülke bu ülke diyerek çok rahat bir hayat kazandı.

Hadi hayırlı olsun.

Kelime kısmına ben de bir şeyler söylemek isterim.
Kelime öğrenimi uzun bir maraton. Tüm gramer konularını birkaç günde halledebilirsin fakat kelime öğrenmek sınava gireceğin güne kadarki süreyi kapsar. Eş anlam üzerine yoğunlaşan kelime kitapları tercih et ve bunlarla çalış. Sık sık aynı kelimeleri tekrar etmeyi unutma.

Sınavın büyük kısmı okuduğunu anlama becerisi üzerine kurulu. Kelime ve dilbilgisi becerisini birleştirip kullanmak gerekecek. Sağlam, güvenilir siteleri takip ederek günlük belli bir süre okuma yapmak gerekir. Çok uzun metinler olmasına gerek yok. Belli seviyede ufak hikaye kitapları edinilip okunabilir.

YouTube'da seviye belirleme videolarına bakabilirsiniz. İnternette seviye testleri de var ama bunların geneli kelime ve dilbilgisini ölçüyor.

Onlardan yola çıkarak söylemiştim zaten.

Vaktiniz var ise teste girin ona göre yardımcı olamaya çalışayım.

Hemen yapıyorum haberdar edeceğim.

Siz dil mi okudunuz?
Ailem dilcidir. Ben de oldukça iyi İngilizce(C1) ve yolumu bulacak kadar Fransızca ve Almanca biliyorum.

Ben baş kaldırıp gittim grafik tasarımcı oldum. Çok uğraştılar ama yapamadılar.

Hadi hayırlı olsun.

Kelime kısmına ben de bir şeyler söylemek isterim.
Kelime öğrenimi uzun bir maraton. Tüm gramer konularını birkaç günde halledebilirsin fakat kelime öğrenmek sınava gireceğin güne kadarki süreyi kapsar. Eş anlam üzerine yoğunlaşan kelime kitapları tercih et ve bunlarla çalış. Sık sık aynı kelimeleri tekrar etmeyi unutma.

Sınavın büyük kısmı okuduğunu anlama becerisi üzerine kurulu. Kelime ve dil bilgisi becerisini birleştirip kullanmak gerekecek. Sağlam, güvenilir siteleri takip ederek günlük belli bir süre okuma yapmak gerekir. Çok uzun metinler olmasına gerek yok. Belli seviyede ufak hikaye kitapları edinilip okunabilir.

Teşekkür ederim.

Vaktiniz var ise teste girin ona göre yardımcı olamaya çalışayım.

25 sorunun 17 tanesi doğru ve bazılarını hiç anlamadım.
Ayrıca Oxford'un hazırladığı 40 soruluk bir test daha çözdüm 40 soruda 27 doğru ikisi de B1 dedi.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

25 sorunun 17 tanesi doğru ve bazılarını hiç anlamadım.
Ayrıca Oxford'un hazırladığı 40 soruluk bir test daha çözdüm 40 soruda 27 doğru ikisi de B1 dedi.

Hocam gayet iyi başlangıç için ben cambridgeden ilk başta 12 doğru yapmıştım. Sanıyorum ki gramer eksiğiniz yok. Listeninginiz nasıl o da iyi ise kitap vs. okumaktan ziyade yabancı yayıncılar izleyin. Film falan izlemek sizi çok geliştirmek çünkü filmlerde genelde yavaş bir anlatım olur. Ben yabancı yayıncılari izleyerek C1'e kadar ilerlettim kitap okumak ve film izlemek tabii ki faydalıdır ama benim önerim sizin seviyeniz için şiddetle yabancı yayın izlemeniz yönünde olacaktır.

Hocam gayet iyi başlangıç için ben cambridgeden ilk başta 12 doğru yapmıştım. Sanıyorum ki gramer eksiğiniz yok. Listeninginiz nasıl o da iyi ise kitap vs. okumaktan ziyade yabancı yayıncılar izleyin. Film falan izlemek sizi çok geliştirmek çünkü filmlerde genelde yavaş bir anlatım olur. Ben yabancı yayıncılari izleyerek C1'e kadar ilerlettim kitap okumak ve film izlemek tabii ki faydalıdır ama benim önerim sizin seviyeniz için şiddetle yabancı yayın izlemeniz yönünde olacaktır.

Anladım teşekkürler daha çok film izleyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı