Dil seçmek mantıklı mı?

Deluxonik

Hectopat
Daha fazla  
Selam, bizim sınıftan 5 kişi dil seçti ve 2'si İngilizce harici hiçbir derste başarılı olmamasına ve dilde kararlı olmasına rağmen başka bölümlere geçti. Benim ingilizcem gayet te güzel, yabancı dil notlarım yüksek (genelde derste uyurum veya başka şeylerle uğraşırım), YKS sorularını vb. çözebiliyorum. Başka bir derste becerim yok lakin çalışsam yapabilirim fakat disiplinli değilim, şu ana kadar kararlıydım ama milletin dilden vazgeçmesi beni biraz kuşkuya düşürdü. Sizce dil doğru bir seçim mi? Önü açık mı? Dili yapamayacağımdan şüphem yok lakin öğretmen olmak istemiyorum ve öğretmenlik harici neyin önü açık bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gereksiz öğretmenlik zaten kötü bir meslek çevirmenlikse gelecekte gereksiz olacak hepten. Türkiyede üniversite okumayı düşünüyorsan seçme bence.

Argümanlarının temeli yok.

Dile ilgin varsa okunur tabii ki.

Bence gereksiz öğretmenlik zaten kötü bir meslek çevirmenlikse gelecekte gereksiz olacak hepten. Türkiyede üniversite okumayı düşünüyorsan seçme bence.
Öğretmenlik kime göre neye göre kötü? Devlete girdiğin zaman kovulma derdin yok maaşının geç yatma derdi yok en az 2 ay tatili var neden kötü olsun ki?

Argümanlarının temeli yok.

Dile ilgin varsa okunur tabii ki.

Hayır okunmaz argümanlar gayet doğru. Öğretmenlik kötü meslek, çevirmenliği de katardan gelen araplara yapmıyorsanız doğru. Yani dil okunmaz Türkiye'de.

Öğretmenlik kime göre neye göre kötü? Devlete girdiğin zaman kovulma derdin yok maaşının geç yatma derdi yok en az 2 ay tatili var neden kötü olsun ki?

Devlete girebiliyor mu bir onu sor bakalım :D

Çünkü eğer giremezse hem geç yatma derdi var hem 2 ay tatili olmayabiliyor hem de öğrencilere yaranma çabasındasın özel sektörde. O işler öyle kolay olmuyor.

Emekli olana kadar 3 kuruş para alacaksın çünkü ömrün saygısız çoluk çocuğa bağırıp çağırıp bir şeyler ezberletmekle geçecek. Eğitim sistemi varolmayan bir ülkede yaşıyoruz ayrıca.

Emekli olana kadar 3 kuruş para alacaksın çünkü ömrün saygısız çoluk çocuğa bağırıp çağırıp bir şeyler ezberletmekle geçecek. Eğitim sistemi varolmayan bir ülkede yaşıyoruz ayrıca.

He ayrıca bizim ülkedeki İngilizce eğitimine bakarsak İngilizce Öğretmenliği kimsenin eğlenerek yapabileceği bir şey değil. Her sene aynı bilgileri baştan öğretip duruyorsunuz.

Normalde pek yazmam ama yazayım bari, İngilizce Fransızca mütercim tercümanlık bitirdim(bir formasyonum kaldı tek dönem). Dil bir araçtır, o aracı kullanabileceğiniz bir alan lazım size. Dil seçebilirsin, hatta nerede okursan oku dili fark etmez. Kendin bir şey katmayınca zaten okuduğun yerin önemi kalmayan bir bölüm. Kimse diplomana bakmaz, kimse notuna bakmaz, dile ne kadar hakimsin ona bakar. Kendine bir alanda seçmeniz lazım ayrıca dil okurken. O kadar çok şey yazabilirim ki dil konusunda buraya ama işte çok uzun sürer.
Gelelim öğretmenlik konusuna, gördüğüm en rahat meslek. Mesleğe ne olarak bakıyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye'de herkes köle gibi çalışırken, en az kölelik yapan kesim bence öğretmenler. Tabii milletin bebesiyle uğraşmak gerçekten ayrı bir sabır istiyor orası ayrı ama bana 2-3 ay kesintisiz tatili olan bir iş söyleyebilir misin? Öğretmenliği gençken alıp vakti iyi kullanırsan birçok şeyi başarabilirsiniz.

Hayır okunmaz argümanlar gayet doğru. Öğretmenlik kötü meslek, çevirmenliği de katardan gelen araplara yapmıyorsanız doğru. Yani dil okunmaz Türkiye'de.

Dil okuduktan sonra öğretmenlik, çevirmenlik veya edebiyat bölümünden mezun olunca önündeki kariyerin bu iki seçenekten biri olduğunu düşünüyorsan konu hakkında bilgin yoktur aga bence hiç girişme bu işlere, yakınındaki bir büyüğüne sor.

Öncelikle İngilizce öğretmenliği oldukça eğlenceli bir meslek, özellikle çocuklarla vakit geçirmeyi seviyorsan. Ben memur olmak istemiyorum diyorsan önünde akademisyenlik var, araştırma veya eğitim görevlisi olursun. İstersen örneğin Linguistics üzerine tez ardına tez yazar istersen üniversite öğrencilerine yine örneğin formasyon veya Amerikan edebiyatı dersi verirsin. Her türlü önün açık, buradaki 16 yaşındaki insanların bilgisizlik dolu cümlelerine aldanma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı