Dilci matematiğe çalışmalı mı?

864199

Femtopat
YÖK Atlas'tan bakmıştım bazıları 0 net ile matematik kazanıyor ya da 3-5 net ile ama bu net bile bana çok geliyor matematiğe çalışırım ama olmayacağını anlayınca sallasam bunun yerine kendi bölümüne ya da sözel derslerden netlerimi yükseltmeye çalışsam?

YÖK Atlas'tan bakmıştım bazıları 0 net ile matematik kazanıyor ya da 3-5 net ile ama bu net bile bana çok geliyor matematiğe çalışırım ama olmayacağını anlayınca sallasam bunun yerine kendi bölümüne ya da sözel derslerden netlerimi yükseltmeye çalışsam?
Temel sayı soruları ve bazı problemler neredeyse ortaokul seviyesi bile değil hafif hafif kendini sıkmadan çalışırsan sınava kadar 20 netten bile fazla görürsün.

TYT’de para üstü sorusu bile var. Markete de mi gitmiyorsunuz? Biraz çalışarak en azından 5-15 net yapamıyorsanız liseye sadece uyumaya gitmişsiniz ya da korkudan hiç denememişsiniz demektir. O netle de ancak sözde bir şekilde üniversitede okursunuz. Şu an çalışırsanız 6 ayda 40 net yapmanız bile mümkün. Günde 2-3 saat verseniz yeterli olabilir.

Matematik zor geliyorsa Khan Academy üzerinden temel konulara bakmanızı, YouTube üzerinden TYT sistemindeki soru tarzlarını öğrenmenizi ve daha sonra soru bankası çözmenizi öneririm. Soru şu formülle çözülür şeklinde değil de bu mantık ile giderek böyle çözebilirim tarzında öğrenmeniz gerekli. Formül ezberlerseniz unutursunuz. En basitinden, cebir çok mantık üzerine kurulu bir konu. Her şeye açıklama bulabiliyorsunuz.

TYT'de para üstü sorusu bile var. Markete de mi gitmiyorsunuz? Biraz çalışarak en azından 5-15 net yapamıyorsanız liseye sadece uyumaya gitmişsiniz ya da korkudan hiç denememişsiniz demektir. O netle de ancak sözde bir şekilde üniversitede okursunuz. Şu an çalışırsanız 6 ayda 40 net yapmanız bile mümkün. Günde 2-3 saat verseniz yeterli olabilir.

Matematik zor geliyorsa khan academy üzerinden temel konulara bakmanızı, YouTube üzerinden TYT sistemindeki soru tarzlarını öğrenmenizi ve daha sonra soru bankası çözmenizi öneririm. Soru şu formülle çözülür şeklinde değil de bu mantık ile giderek böyle çözebilirim tarzında öğrenmeniz gerekli. Formül ezberlerseniz unutursunuz. En basitinden, cebir çok mantık üzerine kurulu bir konu. Her şeye açıklama bulabiliyorsunuz.

Hocam bu zamana kadar matematik çalışmadım temelim hiç yok diğer derslerim 90 ama matematikten 05 alıyorum teşekkür geliyor mesela her yıl 05 almama rağmen ve mat hocasının geçirmemesine rağmen şimdi de büyük bir stres başladı arkadaşım biz yıllardır aynı konuları görüyoruz sen bir iki yılda nasıl TYT seviyesine geleceksin dedi.

Temel sayı soruları ve bazı problemler neredeyse ortaokul seviyesi bile değil hafif hafif kendini sıkmadan çalışırsan sınava kadar 20 netten bile fazla görürsün.

Hocam bu zamana kadar matematik çalışmadım arkadaşlarım da YDT çalış matematik TYT seviyesine gelemez bir iki yıl da temelim hiç yok.

Yıllardır matematik gördüklerini belirtmeleri sizi korkutmasın. Haftada 4-5 saat matematik dersiyle 4 dönemden hesaplarsanız o kadar da uzun bir zaman olmuyor. Her gün düzenli çalışmayla 3-4 aya TYT matematik konularını tamamen bitirebilirsiniz ve pratik yapabilirsiniz.

Bilmemek değil, öğrenmemek sorun. Khan Academy, YouTube ve birkaç kitap ile istediğiniz yere gelebilirsiniz.

Yıllardır matematik gördüklerini belirtmeleri sizi korkutmasın. Haftada 4-5 saat matematik dersiyle 4 dönemden hesaplarsanız o kadar da uzun bir zaman olmuyor. Her gün düzenli çalışmayla 3-4 aya TYT matematik konularını tamamen bitirebilirsiniz ve pratik yapabilirsiniz.

Bilmemek değil, öğrenmemek sorun. Khan academy, YouTube ve birkaç kitap ile istediğiniz yere gelebilirsiniz.

Teşekkür ederim galiba benimki biraz ön yargı matematiğin mantığını hiç bilmediğim için çok garip geliyor.

Hocam sıkıntı şu ki benim temelim hiç yok antrenmanlar aldım çözmeye utaniyorum halimden dolayı o derece.
Zaten Temel yeterlilik testi ya temel matematik çalışacaksın, eğer 60+50, 4x=16 x=? gibi işlemleri yapamıyorsanız girmeyin sınava, yapabiliyorsan neyden korkuyorsun?

Teşekkür ederim galiba benimki biraz ön yargı matematiğin mantığını hiç bilmediğim için çok garip geliyor.
Türev, integral değil hocam problem çalışacaksın mantığı az da olsa, sen fark etmesen de biliyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı