Çözüldü Dilekçe ile mi işten istifa edilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

914191

Femtopat
Kurumsal olmayan normal bir markette çalışıyorum. 6 buçuk ay oldu, bununla alakalı birkaç soru sorduğum için kısa keseceğim. Ailemin zoru yüzünden bu kadar uzun süre kaldım. Ben asgari ücretten az çalışıyorum en fazla 15 bin alıyorum, bazen 10 bin bile verdiği oldu, sigortasız çalıştım. Bana zorla tarihi geçmiş ürünleri sattırmaya çalıştı. Hatta bir keresinde küfürlü bir şekilde beni kovdu ama yine ailem yüzünden işe başladım. Neyse ben paramı bir şekilde çıkarmayı başardım.

Artık çalışmak istemiyorum. Kendisi CHP belediye başkanı yardımcısı. 60 bin TL maaş alıyor. Haftada 6 gün günde 12 saat çalışıyorum ben. Normalde yerime çalışacak birisini bulacaktı ama o adam da para vermezse ben çalışmam deyip gitmiş. Benim üniversite sınavına hazırlanmam da lazım acilen. Velhasıl kelam ben istifa etmek istiyorum ama çoğu kişi yazılı bir dilekçe hazırlamamı söylüyor. Bazı kişiler ise kurumsal değilse dilekçeye gerek yok diyor. Ne yapmalıyım? Ayrıca ben tam dilekçe hazırlamayı bilmiyorum. Yani biliyorum ama işte hangi kanun vs. oralarda sıkıntım var. ChatGPT'ye söylesem yazar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 1 kere ezdirirsen kendini her zaman ezerler dik başlı olmak iyidir. Arkadaşın dediği gibi resmiyette bir şey yoksa arayıp gelmiyorum deyip çıkabilirsin ayrıca bu huyunla devam edersen her girdiğin işde ezilirsin babanın oğlu değil sonuçta beğenmezsen çıkarsın bu iş böyledir.

Sigortan falan yokmuş zaten çık direkt.
Çok teşekkür ederim gün sonu itibariyle çıkacağım.

Dostum 1 kere ezdirirsen kendini her zaman ezerler dik başlı olmak iyidir. Arkadaşın dediği gibi resmiyette bir şey yoksa arayıp gelmiyorum deyip çıkabilirsin ayrıca bu huyunla devam edersen her girdiğin işde ezilirsin babanın oğlu değil sonuçta beğenmezsen çıkarsın bu iş böyledir.
Çok teşekkür ederim, haklısın ama işte aileme de karşı gelemedim. Adam da beni ezdikçe ezdi. Ben kaç defa çıkmak istediğimi belirttim ama işte ailem sağolsun dinlemediler baskı gösterdiler. O zaman arayıp söylerim ben de. Doğru diyorsun kendime çeki düzen vermem lazım.

Ya adama söyleyip çıkıcan ya da direk hiçbir şey demeden çıkıcan içinden geleni yap.
Çok teşekkür ederim, söyleyip çıkmak daha mantıklı. Öyle yapayım o zaman.

Çok teşekkür ederim, haklısın ama işte aileme de karşı gelemedim. Adam da beni ezdikçe ezdi. Ben kaç defa çıkmak istediğimi belirttim ama işte ailem sağ olsun dinlemediler baskı gösterdiler. O zaman arayıp söylerim ben de. Doğru diyorsun kendime çekidüzen vermem lazım.

Bazen kendi iyiliğin için aileni de dinleme dostum bu hahyata 1 kere geliyorsun gururunun onurunun kırılmasına izin verme tartışma kültürünü öğren gerektiği yerde yumruğunu masaya vuracaksın ki karşılarında nasıl biri olduklarını bilip ona göre davransınlar zamanında bende ailemle çok ters düştüm dışarıda kalmışlığım bile vardır :D bende sık sık iş değiştim kavga ettim ayrıldım kovuldum ama hiçbir zaman kendimi ezdirmedim sana da bir dost tavsiyesidir eğer öz güven sıkıntın varsa git öz güven kas boksa git fitnesa git vucut yap diksiyon kursları var oralarda da kendini geliştirebilirsin.

Bazen kendi iyiliğin için aileni de dinleme dostum bu hahyata 1 kere geliyorsun gururunun onurunun kırılmasına izin verme tartışma kültürünü öğren gerektiği yerde yumruğunu masaya vuracaksın ki karşılarında nasıl biri olduklarını bilip ona göre davransınlar zamanında bende ailemle çok ters düştüm dışarıda kalmışlığım bile vardır :D bende sık sık iş değiştim kavga ettim ayrıldım kovuldum ama hiçbir zaman kendimi ezdirmedim sana da bir dost tavsiyesidir eğer öz güven sıkıntın varsa git öz güven kas boksa git fitnesa git vucut yap diksiyon kursları var oralarda da kendini geliştirebilirsin.
Çok teşekkür ederim. Doğru diyorsun, sonuçta hayat kısa ve dediğin gibi 1 kere geliyoruz. İstediğimiz hayatı yaşayamayacaksak ne anlamı var ki. Ama işte aileme muhtaç olduğum için ses çıkaramadım. Şu üniversiteyi kazanabilsem gerisi kolay olacak, umarım yani. Senin durumunda zor, güçlü birisisin. Psikiyateik hastalıklar, dışlanma vs derken bende iyice özgüven sorunları oluştu. Tavsiyelerin için de çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince kendimi geliştireceğim mutlaka.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı