Din dersinden muaf nasıl olunur?

Müslüman'ken İslam'ı araştırmıştım. Ama daha sonradan mantığıma ters geldi.

Nasıl bir araştırma yaptın sözde hocaların iki üç lafı ve siyasal İslam yüzünden soğuduğunu ve sonra kuzeninden gaz alarak hiç araştırma yapmadan din değiştirdiğini tahmin ediyorum araştırmanın kaynağı Kuran olsun sözde hocaların lafları olmasın en doğru bilgi Kuran yani Allah'ın kendi kelamlarıdır Kuran'ı Türkçe okumanı öneririm.
 
Din değiştirmenin zeka seviyesinin ilerlemişliği ile ne alakası var? Bazı çocuklar ilkokul veya ortaokul çağında ineğe de tapıyor olabilir.
Dostum, Türkiye'de bir insan Müslüman ailenin içinde inancını değiştirirse entelektüel, farkına varmış kişidir.
 
Nasıl bir araştırma yaptın sözde hocaların iki üç lafı ve siyasal İslam yüzünden soğuduğunu ve sonra kuzeninden gaz alarak hiç araştırma yapmadan din değiştirdiğini tahmin ediyorum araştırmanın kaynağı kuran olsun sözde hocaların lafları olmasın en doğru bilgi kuran yani Allah'ın kendi kelamlarıdır Kuran'ı Türkçe okumanı öneririm.

1) Kuzenimle bu sıralar hiç aram iyi değil, hiç de dinle alakalı konuşmadık.
2) Hadislere ve ayetlere baktım.
 
Dostum, Türkiye'de bir insan Müslüman ailenin içinde inancını değiştirirse entelektüel, farkına varmış kişidir.

Kesinlikle. İslam dışı bir din yaşayan kişilere saygım sonsuz, hatta onlardan fikir bile almak isterim fakat bunu bir marifetmiş gibi göstermek ve 7. sınıf bir çocuğun din dersine katılmamak istememesi saçma. Bu ülke 20. yüzyılda çok daha iyiydi :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı