Din Kültürü öğretmeni zorla Arapça dua öğretmeye çalışıyor

Şikayetiniz %99 sisteme işlenecek ve unutulup gidecek. Çok defa bu konuda hocayla münakaşaya girenleri gördüm, hiç kimse başaramadı. Herkesin inancına saygılı, efendi, diktatörlükten uzak hocalarım da oldu; yobaz, dediğim dedik hocalarım da... Ezberleyin geçin derim bu kadar abartmaya gerek yok.
 
Yahu Arapça dua Türkçe olarak mı ezberlenir? Konu sahibi kimi kandırmaya çalışıyor? 3-4 gün boyunca 1 saat ezberlemek için vakit ayırsan yeter. Dua ezberlememek için takla atan bir kardeşimizin ağlama başlığıdır.

Bu konudaki sorun dua ezberlenmesi veya duaların ezberlenmesinin zor olması değil. Sorun bahsi geçen öğretmenin öğrenciye duayı öğrencinin istememesine rağmen Arapça ezberletmeye çalışması, üstelik bir de not verecek olması. Kimse Arapça ezberlemek zorunda değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir ve bu da Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 3. maddesinde sabittir.
 
Ya aga sizin gibileri görünce hayretler içerisinde kalıyorum. Ya ben arapça bilmiiiiyoruuum arapça okusam nee anlayaacaaam o dua'dan? Diyor adam ama bazıları ısrar ile "ĞaRdeŞĞim ZğOr DeĞil YoW ÖğRen" Pes Doğrusu.
 
Bu konudaki sorun dua ezberlenmesi veya duaların ezberlenmesinin zor olması değil. Sorun bahsi geçen öğretmenin öğrenciye duayı öğrencinin istememesine rağmen arapça ezberletmeye çalışması, üstelik bir de not verecek olması. Kimse bir arapça ezberlemek zorunda değil, Türkiye cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir ve bu da Türkiye cumhuriyeti anayasası'nın 3. maddesinde sabittir.

Olay aynen şu: Hoca arapça okunuşunu ezberleyin der, okunuşu ezberlersin ve sınıfta okursun olur biter, sadece okunuşu ezberleyeceksin. Bu kadar basit bir şeyi "ben Türkçe ezberlemek istiyorum banane" diye olay çıkartmak gereksiz.
 
Olay aynen şu: Hoca arapça okunuşunu ezberleyin der, okunuşu ezberlersin ve sınıfta okursun olur biter, sadece okunuşu ezberleyeceksin. Bu kadar basit bir şey
:D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı