Din uçak düşene kadardır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer adam akıllı tevekkülü yapmazsan Allah kabul etmez tabi.
 
Kızgın atanlar da bir şey yazsa güzel olur. Şu anlık çoğu kişi iyi cevaplar verdi bence.
 
O manada demiyorum, çalacağım da Müslümanım diye çalmaktan vazgeçtim değil. Örnek vereyim;

Bu ülkede malum gelirler düşük old. İçin birçok insan korsan oyun oynuyor, MP3 ve PDF indirip Torrent'ten film/dizi izliyor. Şimdi ben istesem bunları kullanır mıyım evet, dünyada çok kullanan var mı, evet. Bu hırsızlık değil mi peki?

Öğrenciyim az param da olsa oyunlara da spotift gibi yerlere de, film platformuna da para veriyorum. Çünkü kul hakkı var, ayrıca insanların emeği var laf edemem.

Ama günümüzde birçok insanda bu korku olmadığı için rahatça Torrent kullanıyorlar, hatta bırak kullanmayı paralı Torrent sitesi açıp başkalarının emeğini satarak para kazanan bir ton insan var.

Her yerde bir sürü ihale ile milyonlarca dolar kaldıran insanlar var, tüm bunları yapan hayvan vs. değil insanlar. Ve bu insanların bu işi yaparken Allah korkusu yok, veya dini bu konuda ciddiye almıyorlar.

Oysa din/ dinler hayatı düzende tutuyor. Her dinin belli başlı ahlaki sınırları var, hiç olmasaydı hayvan gibi yaşardık, avladığımızı yakalardık. Yapmıyorlar mı? Bugün en çok gündem olan şey bu ülkede birilerinin birilerine para yedirmesi değil mi? Her yer dolandırıcı, torpilci kaynamıyor mu? Peki gerçekten kur'an ve dinler bunu yasaklamıyor mu?
Hocam dine göre yaşantı yok zaten. Bu görüşünüze katılıyorum. Ne yazık ki inançlı diye birilerini üstün ilan eden bir kitle var ve bu kitle azımsanmayacak kadar çok. Din bireyseldir nihayetinde ama bahsettiğiniz gibi bireyler üzerinden toplumu düzenler, bir takım yasaklar koyar. Bahsettiğiniz sıkıntılar kişisel çıkarlarını düşünen ve bunu yaparken dini veya vicdani açıdan hiçbir rahatsızlık duymadan yanlış olarak nitelendirilen(en azından bizim öyle gördüğümüz) eylemleri gerçekleştiren kişiler yüzünden oluyor. Bunu yapan kişiler için dinin varlığı bir anlam ifade etmiyor. Örnek veriyorum dini inanç vicdani düşüncelerinizi destekler nitelikte ise, iş ahlâkına sahipseniz ve bunu pekiştiriyorsa, çevrenize karşı saygılı bir kişiyseniz ve inancınız sizi bu konuda daha ileriye taşıyorsa ne mutlu size(Anlatım bireysel gibi oldu ama toplumsal düşünün lütfen). Dini inancı ile kafasındaki düşünceler ters düşünce insanlar arada kalabiliyor. Bu noktada inanmasam şunu yapardım, bunu yapardım gibi söylemler duyabiliyoruz. O yüzden yanıt verdiğiniz mesajı yazdım. Umarım anlaşılmıştır hocam.
 
Bence dua etmek tembellere göredir, bir şeyi çok isteyen onun için çabalar. Dua edince gökten cevaplar inseydi hepimizin notları yüksek olurdu.
 
Sınav başarılı geçsin diye bir dua yok ve sen inşallah başarılı olurum deyip direkt sınava girersen yok öyle bir şey. Sen de elinden geldiğince çalışacaksın, sonra da duanı edeceksin.

Tevekkül.
 
Bence dua etmek tembellere göredir, bir şeyi çok isteyen onun için çabalar. Dua edince gökten cevaplar inseydi hepimizin notları yüksek olurdu.

Tam olarak öyle değil hem çalışmalıyız hem de dua etmeliyiz hiç çalışmıyıp dua edersen böyle yalan deyip forumlarda gezinirsiniz.

Sınav içinmi yazıldı yoksa dua etmek için mi?
 
Tevekkül,tevekkül,tevekkül. Açık lise sınavlarına çalışmadan, son gün dua ediyordum, sınavı geçeyim diye. Sonuç ilk girdiğim sınavdan hepsinden kalmıştım. Daha sonra kitap alıp, üniversite sınavı gibi çalıştım, oda'dan çıkmıyordum akşama kadar, bunun yanı sıra, Allaha'da dua ediyordum. Sonuç derslerin hepsini vermiştim.
 
Hmmm bir dua edeyim de gökten bana bir RTX 3090 Suprim X insin. Din böyle bir şey değil ki. Türkiye'deki ateistlerin çoğu böyle.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı