Dini inancınız ve var oluş tanımız nedir?

İnancınız nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    374
  • Anket kapandı .
Ah be kalbimi mi açtın baktın . Bu kanılara nereden varıyorsunuz. Ödül mü yoksa rıza mı? Sen hiç rabbim razı olsun diye kendi hakkını başkalarına yedirdin mi ? Yoksa böyle benim inancımı inanmayan birisinin sorgulamasını mı konuşacağız?

Yani zaten mantıklı cevap alman güçtür neticede inanç meselesi. Mantıkla bağdaştırılsaydı herkes inanırdı. Allah şayet bizim düşündüğümüz Allah ise birinden umudu kesme eşiği çok uçlardadır. Piyasada hoca adı altında türlü şarlatan var ister istemez insanları soğutuyorlar. Seni etkilemelerine izin verme sana da bana da hepimize de kalbimize göre yaşamak nasip olsun. Ölüp geri gelebilen olsa da ah söyleseler ama yok

Çok güzel bir tarihi eseri gezerken hayal et kendini ama bir rehberin yok.
Şimdi, evet ben bir kitap okudum. Sıkıntı şu, öğrendiğim kaynağın mantık, anlam ve insani sıkıntıları olması ve bu yüzden onaylayamamam. Yani sen insan üstü bir kaynak olarak görüyorsun, ben ise büyük iddiaları olan bir kitap olarak bakıyorum. Sen sorgulamıyorsun, peki diyorsun geçiyorsun, ben ise yine Kuran'da emredildiği üzere sorguluyorum. Belki de olay budur. Zamanı gelince, ey kulum sen direk inandın mı yoksa emrettiğim gibi sorguladın mı diye bir soru gelecek bize.

Neden sadece o bölümü alıntı yaptım? Çünki Kuran Arap edebiyatıyla değerlendirildiğinde malesef zayıf kalan bir eser. Yani edebi olarak bile bir şaheser seviyesine yaklaşamıyor.
Ah be kalbimi mi açtın baktın . Bu kanılara nereden varıyorsunuz.
Dostum, sen dedin ya. Ben senin dediklerini almadım mı zaten mesajlarımda. Kendi dediğini mi yalanlıyorsun? Ben niye uydurim ya da nereden bilim sen demezsen.

Sen hiç rabbim razı olsun diye kendi hakkını başkalarına yedirdin mi ? Yoksa böyle benim inancımı inanmayan birisinin sorgulamasını mı konuşacağız?
Burası biraz saçma oldu ama evet. Türkiye'deysen dinim ve ülkem için 20 yıl korudum seni asker olarak zaten bu bile Kuran'a bakılacak olursa dehşet bir rakam, çünki sen dahil bayağı bir insanda benim hakkım var. Yardım da ettim, illa Allah var diye etmiyorum, insanım, ahlakım var ediyorum, bunun için dine gerek yok. Siz illa Allah var diye ediyorsanız, bu biraz sıkıntı.

Ben inananları sorguluyorum evet çünki inanan kişiler yüzünden dünyada çok acı çekildi. Sadece islam değil, her dinde oldu. Halen terörism müslümanlarda ve işin garibi müslümanlar başka müslümanları öldürüyor hem de Allah'ın adıyla. Böyle bir manyaklık için de evet inancı sorgularız. Allah büyüktür deyip, ülkeyi soyuyorlarsa yine sorgularım. Hatta islamı sorgulamam, gelmiş bitmiş, kitabı belli ama inananı sorgularım. Sıkıntı inanlarda genelde.

Neden sadece o bölümü alıntı yaptım? Çünki Kuran Arap edebiyatıyla değerlendirildiğinde malesef zayıf kalan bir eser. Yani edebi olarak bile bir şaheser seviyesine yaklaşamıyor.
Sen, Kur'an-ı edebi bir eserle bir şiir kitabıymışçasına karşılaştırarak zaten kendini açığa vuruyorsun içindekini kabul etmediğini söyledin şimdi de zaten edebi bir eser de sayılmaz diyerek bir savunma moduna geçtin ne diyim zorla inanmamaya çalışıyorsun. Kuranı okudum çelişiyor bilmem ne . Kardeşim sen ne okudun ne baktın ne işledin.
Kendi dediğini mi yalanlıyorsun? Ben niye uydurim ya da nereden bilim sen demezsen.
Yalanlayacak bir şey yok her şey ortada benim ne yaptığımı sen bilmeden yorumlayamazsın.
Bir kere sizin en büyük hatanız bu işte . Kaç kere diyoruz. İslam kusursuz, insan değil.
Sen zaten müslümanlara ön yargilisin. Bir kere buna hakkın yok senin. Siz yukarıda bahsedilen insanların müslüman olduğunu düşünüyorsunuz. Siz kaç milyar müslüman nüfusu içinde azınlık derecede olan Müslüman tipli insanlar yüzünden gerçek müslümanları etiketliyorsunuz. Allah'ın adıyla birisini öldürmek ne demek . Elin kafiri Allahuekber deyip birisini katletse bak bu müslüman işte diyerek insanları değil direkt İslamı suçlu buluyorsunuz. Bu karar sizin sorumluluğunuz. Bunun hesabı da iman edenlere göre elbet sorulacak . Kimse kimseyi haksız yere etiketleyemez. Genelde sıkıntı inananlarda ... Yazık ya gerçekten yazık ben burada daha fazla konuşmak istemiyorum çünkü siz algılarınız kapanmış bir şekilde hareket ediyorsunuz. Ben sana kaç mesajdır körü körüne inanmayıp dinimi ve gereklerinin araştırıp yaşıyorum dememe rağmen okumuyorsunuz falan filan . Okuması gereken sizlersiniz maalesef ki bildiğinizi sandığınız İslam sizin kafanızda kurduğunuz ya da TEMİZ KALBİNİZDE yaşadığınız bir din değil. Aaa bu böyleymiş inaniyim o zaman demek bizim işimiz değil maalesef. Araştırıp okuması gereken sizlersiniz. Allah zihin açıklığı versin . Allah hidayet nasip etsin. Dünyanın yalanı sizi aldatmasın. Sizle konuşmaya başladığımda sela okunuyordu. Bugün başkası yarın biz. Size tavsiyem kafanızdaki bu soruları youtubeden hayalhanem, sözler köşkü, maksat 114 , Çınaraltı, mesken gibi kanallardan bularak tek tek dinlemeniz. Madem Allah'a inanıyorsun Allah'ı bulmak da senin elinde bu dediğim kanallara bak . Ama sakın aman şunları rastgele bakiyim zaten yalan kafasında dinleme düşün ve sorgula "peygamber" ve "kuran" ı inkar ederkenki sorgulaman gibi. Ayrıca Allah razı olsun millete , vatana hizmet etmişsiniz. Lakin bu yaptıklarınız ancak iman varsa mükafata dönüşecek bizim inancımıza göre. İmanın şartları da sizin inancınızda yok maalesef... Selametle

Bir kere sizin en büyük hatanız bu işte . Kaç kere diyoruz. İslam kusursuz, insan değil.
Son bir şey soracağım. Kusursuz olan islam hakkında. Buna kalbin ve mantığınla cevap vermeni istiyorum. Ama paragraf filan değil, edebiyat değil, net, erkek gibi cevap istiyorum.

İslamda cariye, köle kadın nasıl olabiliyor?

Yani biri senle savaşırsa ve müslümansa, seni öldürüp karını köle olarak alıp istediği kadar tecavüz edebiliyor. Bu kızında olabilir.

Yok öyle bir şey deme sakın, Osmanlı haremi bu sistem üzerine kuruluydu, heralde koskoca Osmanlı Kuranı yanlış yorumlamadı. Zaten Kuran'da kimseyi bulamazsan cariyenle yap diye net söylüyor.

Bana bunu açıkla. O güzel aydınlık islamında nasıl oluyorda karın ve kızın bir müslümanın malı olup herşey yapılabiliyor?

Yoksa bu da yazıyor diye kabulun mu?

Benim bir karım ve kızım var ve ben böyle bir uygulamayı onaylayan bir şeyi kabul etmeyi reddediyorum. Sen de reddetmiyorsan, annenin yanına git ve bir bak ona, sonra da ona bir müslümanın yapabileceklerini düşün. Hadi bakalım, miden kaldırabiliyor mu?

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…