Kölelik ve cariyelik izlemeniz gerekiyor kesinlikle
Şimdi, ilk koyduğun videolardaki soru soulan arkadaşı zaten biliyorum, geç. İkinci videodaki sarıklı hoca zaten direk kadın bulmuşuz savaşta ne yapalıma getiriyor.
Son attığınız bu videodaki arkadaş konuyu biraz daha açmış ve güzel noktalara değinmiş.
Ama benim sorumu atlamış. Neymiş savaşta adam rehin alınca ne yapsın filan, o dönem için doğru olabilir ama evrensel olarak iddia edilen Kuran'ın aslında evrensel değil, o zaman için uygun bir kitap olduğunu bize gösteriyor. Çünki artık kölelik savaşla bile yok.
Aldığını illa öldürmene gerek yok, hatta kötü bir şey yapmak savaş suçu. Yani günümüzdeki en büyük suçlardan birini Kuran zamanında sırf o dönem uygulanması sıkıntılı olduğu için mübah kılıyor. Ben bunu anladım.
Bu erkekler için, kadınlar için olanı daha vahim. Tamam köleliği kabul ettik diyelim, kadını da aldın senin oldu. Hizmetçi olarak kullansan yine diyeceğim ki, tamam hadi biraz kurtarır. Ama cinsel ilişki de serbest. Videodaki arkadaş buna hiç girmemiş.
Dediğim gibi Osmanlı Haremi cariye esasına göre çalışıyordu ve Padişah'a özel hayat kadınlarıydı. Bu yalan mı?
Yani hadi köleliğe bir kılıf buldun,
neden işin içinde seks de var?
Dolayısıyla, sevgili müslüman arkadaş, sorumu tekrar soruyorum.
Sahipsiz kalmış anne, eş ve kızınıza tecavüz edilebilmesini uygun buluyor musunuz?
Bana cevap verme. Buraya da yazma. Sadece içinden söyle. Haklısın bana cevap vermek zorunda değilsin ama bence kendine vermelisin.
Bu arada bu savaş mazeretini islam çok yerde kullanıyor. Bir erkeğin dört kadın alması da bu yüzden. Savaşta erkeksiz kalan kadınlara yardım etmek için. Bak bak.. mantığa gel. İslama kadar sanki hiç savaş olmamış, hiç erkek azalmamış, hiç dul kadın kalmamış da, islam da birden buna çare bulunuyor, çare de erkeğe daha fazla kadın.
Müslüman bayanlar varsa aramızda bir de onlardan görüş almak isterim. Güzel olur.
Açıkçası ne aradığınızı ben çözemedim.
Ahlakı, kalbi ve biraz da aklı olan bir insanın bu kavramlara cevabını arıyorum. Arıyorum ki belki yanlışım vardır belki bir bakış açısından mantıklı olabilir. Ya da bir insan nasıl bir kadının sırf sahipsiz kaldı diye hayat boyu tecavüzünü onaylar. Ben yapamıyorum.