Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Din, Siyaset derken forumu uçurdunuz mübarekler. Ceza atarım size. Teknoloji forumunda ne kadarda konu dışı olsa, bu foruma göre değil.

Kuran'dada çelişkiler var. Hemde fazla. Buyur göz at sayfaya.
https://www.facebook.com/karikateis...4377972659359/301187756645046/?type=3&theater

Ben dininizi seçecem demedim. Sen seçeceksin. Cocukluktan aşılamanyacak din sana. Dediğin saçma. kabul et. Onlar senden daha koyu fanatikler. hiç avrupada yaşadın mı ki ?

- - - Güncellendi - - -

Hep soruyorum kendime neden Kuran'da dinazorlardan bahsedilmemiş.
https://eksisozluk.com/entry/21640336

Karikateist'i takip ettiğini tahmin ediyordum zaten. İlk müslüman H.z Muhammed'in eşi H.z Haticedir. İslam'ı ilk kabul eden Hatice'dir. Ömer 40. Müslümandır. Ömer'e kadar Müslüman olan kırk kişi ise şunlardır: Hatice, Ali, Ebubekir, Osman, Zeyd bin Harise, Talha bin Ubeydullah, Zübeyr bin Avvam, Sa'd bin Ebi Vakkas, Abdurrahman bin Avf, Said bin Zeyd, Ebu Ubeyde bin Cerrah, Hamza, Haris, Cafer, Mısab, Mesud, Iyas, Ebû Zerr el-Gifârî, Ebu Selman el Farisi, Osman bin Mazun, Bilal- Habeş, Habbab, Hatib, Halid Bekir, Abdurrahman Cahş, Ebu Ahmed, Amir, Amir Rebia, Vakıd, Erkam, Üveys, Halid, Ömer Anbese, Nuaym, Ammar, Süheyb, Mikdad, Said Hudri.

Ucu din, siyaset ve benzeri konulara değen başlıklar, birleştirici unsurlar olmadığı için konu kapatılmıştır.

Hıristiyan ülkede yetişen kendi dininin gerçek olduğunu düşünür ve aksini inandıramazsın, müslüman ülkede yaşayanlar da kendi dininin gerçek olduğuna inanır. Aksini idda etmeyin, Hıristiyan ülkede yetişseydiniz Müslümanlığa inanmazdınız.

Dolayısıyla müslümanlık gerçektir diye bir şey savunmayın. Ya ikisi de gerçektir, ya da ikisi de yalandır.

Konu kilitli ancak ısrarla Amerika'da yetişseydiniz hıristiyan olurdunuz diyen arkadaşlardan, Ralph Waldo Emerson'ın yalnızca bir kaç eserini okumalarını rica edeceğim. O da bir Amerikalı üstelik kurucularından ve 7 nesil papaz yetişen bir ailenin ferdi. Yani hıristiyan. Fakat Hıristiyanlığı tam olarak İslam inancına ve Sufizme bağdaştırarak iliklerine dek ''ruhu ve aklıyla'' dinleri sorgulamış ve ardında geniş kitleler yaratmış bir insan. Onu okurken Mevlana'yı zaman zaman da Yunus Emre'yi ve daha nice dervişleri anımsayacaksınız. Beş parmağın beşi de bir değil, değil mi? İnsan düşünür, mukayese eder ve dini ne olursa olsun ''mutlak doğru'' yu bulur. Hisleriniz de var değil mi? Öyleyse Allah dininizi seçememeniz gibi bir durumu yaratırken büyük hediyeler de vermiştir sizlere. Kullanan kullanır din, coğrafya, aile farketmeksizin. ''The gift of intuition and thinking'' diyorum ve bu konuda siyasete ve başka mecralara kaymadan susuyorum. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı