Dinlere merak beslemek

Rasim Kayrak

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2020
Mesajlar
2.038
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ben mezun oldum la
Merhabalar herkese. Ben 10. sınıf öğrencisiyim ve gerçek anlamda okumaya açım. Öğrenmeye açım. Ve en çok ilgi duyduğum 3 konu dinler insan psikolojisi ve oyunlar. Ve matematikten nefret ettiğim için sözel bölüm seçtim. Gelecek kaygım çok yok ilahiyat okusam tanıdıklar var torpilli memur bile olurum(zaten ülkede okuyanın hakkı asla verilmiyor). Ama gelecek kaygımın olmama sebebi kolay yoldan memur olabileceğim değil Avrupa vatandaşı olmam. Aslen Bulgaristan göçmeni olduğum için doğduğumdan beri Bulgar vatandaşı yani Avrupalıyım(bilmeyenler için Ab'ye ait herhangi bir ülke vatandaşıysanız diğer Avrupa ülkelerinde yaşayabiliyorsunuz). Ama dediğim gibi öğretime açım. Eğitimimi ailem çokça vermiş olsa bile dinlerden yeni şeyler öğrenebilirim diye düşündüm. Sizce ilahiyat okumalı mıyım? Zaten ilahiyatı bitirdikten sonra bir Avrupa ülkesinde yaşam kurmayı hedefliyorum. Biraz uçuk olacak ama bir de yurt dışında psikoloji okursam hayatım yeterli olur bana.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar herkese. Ben 10. sınıf öğrencisiyim ve gerçek anlamda okumaya açım. Öğrenmeye açım. Ve en çok ilgi duyduğum 3 konu dinler insan psikolojisi ve oyunlar. Ve matematikten nefret ettiğim için sözel bölüm seçtim. Gelecek kaygım çok yok ilahiyat okusam tanıdıklar var torpilli memur bile olurum(zaten ülkede okuyanın hakkı asla verilmiyor). Ama gelecek kaygımın olmama sebebi kolay yoldan memur olabileceğim değil Avrupa vatandaşı olmam. Aslen Bulgaristan göçmeni olduğum için doğduğumdan beri bulgar vatandaşı yani avrupalıyım(bilmeyenler için Ab'ye ait herhangi bir ülke vatandaşıysanız diğer Avrupa ülkelerinde yaşayabiliyorsunuz). Ama dediğim gibi öğretime açım. Eğitimimi ailem çokça vermiş olsa bile dinlerden yeni şeyler öğrenebilirim diye düşündüm. Sizce ilahiyat okumalı mıyım? Zaten ilahiyatı bitirdikten sonra bir Avrupa ülkesinde yaşam kurmayı hedefliyorum. Biraz uçuk olacak ama bir de yurt dışında psikoloji okursam hayatım yeterli olur bana.

Sen öğrenmeye açım de herkes sana yardımcı olur.
 
Böyle bir konuda tanımadığın 3-5 insanın dediğine göre mi hareket edeceksin? Bunu bize sorma, ailene sor, akrabalarına sor, kendine sor. Ayrıca Türkiye'de ilahiyat okuyup yurtdışına gidince nasıl yapacaksın?
 
Son düzenleme:
Hocam İlahiyat okuyun profesör olun, üniversitelerde rektörlük yapın diyeceğim de yabancı ülkeye gidecekmişsiniz. Bosna Hersek' e giderseniz orada İlahiyat ile alakalı dersler verebilirsiniz ama diğer Avrupa ülkelerini bilemem.

Profesör olabilirsiniz. Rektörlük-dekanlık yaparsınız. Sizin kararınız. Teşekkürler...
 
Böyle bir konuda tanımadığın 3-5 insanın dediğine göre mi hareket edeceksin? Bunu bize sorma, ailene sor, akrabalarına sor, kendine sor. Ayrıca Türkiye'de ilahiyat okuyup yurtdışına gidince nasıl yapacaksın?

İlahiyatı merak ettiğim için okumak istiyorum hem olurda Türkiye'ye dönersem mesleğim olur.
Hem ilahiyat düşünüp hem de torpilli memur olurum demek ironik gerçekten.

İlahiyata merakın varsa oku fakat torpilli memur olmayı kafandan çıkar, böyle bir şeye sırtını yaslama.

İronik olan ne anlamadım gördüğüm herkes torpilli resmen Türkiye'de yaşamayı bu yüzden istemiyorum. Sırtımı yasladığım şey pasaportum.
Hocam ilahiyat okuyun profesör olun, üniversitelerde rektörlük yapın diyeceğim de yabancı ülkeye gidecekmişsiniz. Bosna Hersek'e giderseniz orada ilahiyat ile alakalı dersler verebilirsiniz ama diğer Avrupa ülkelerini bilemem.

profesör olabilirsiniz. Rektörlük-dekanlık yaparsınız. Sizin kararınız. Teşekkürler...

Yurtdışında ilahiyat ile ilgili meslek yapmayacağım. Normal asgari ücretli bir çalışan olacağım. Zaten her türlü Türkiye şartlarından iyiye yaşayacağım.
 
Bence daha prestijli bir meslek seçip ( doktor,avukat,mühendis vb.) Avrupa şartlarında prestijli bir meslek yapar , hem kendinizi hem ailenizi kurtarabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı