DirectX 12 RX 480 vs DirectX 11 GTX 1060

• Konuyu başlatan ykula
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 4.898
Makaleler
1
Yer
Los Santos/Sandy Shores
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523905101
Herkese selam. Mayıs, hazirana doğru bir sistem toplamak istiyorum ve dolar eğer düşmezse vs. diye sistem topluyorum. Ancak şöyle bir durum var; ekran kartım MSI GTX1060 6GB 192Bit GDDR5 192Bit GAMING X Ekran Kartı (GTX 1060 GAMING X 6G) yada bu Asus RX480 8GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (RX480-8GD5) olacak. Aralarında uçurum bir fiyat farkı yok. Performanslarına baktığımda ise oyunlarda genel olarak DirectX12'deyken RX480'in 1060'ı yerle bir ettiğini; DirectX11'e geçince ise 1060'ın bir hayırdır çektiğini görüyoruz. Bu konu iyice bir kafamı karıştırdı zaten. Ancak bir iki etmen daha var:

1.) Şu ana kadar Nvidia kullandım ve cidden Nvidia AMD'ye göre bana daha karizmatik geliyor doğrusu :D
2.) Yeni nesil oyunlar DirectX12 kullanıyor ancak ben eski, DirectX12 desteği olmayan oyunları oynarken sıkıntı çekmek istemiyorum.
3.) GTX 1060'ta SLI yapıp ta sıkıntı çeken hiç kimse görmedim. Dediğim gibi hiç AMD kullanmadım ve CrossFire yapınca sıkıntı çıktığını söyleyenler var.

DirectX 11-12 konusu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine benzer konu fakat farklı maddeler var bu sefer.
1) Oyun oynarken karizmatik olması bir + katmayacak.
2) DirectX12 desteği olmayan oyunlarda en fazla 10 12 FPS az alırsın. Çok çok çok aşırı bir FPS farkı değil. Sonuçta aldığın FPS oyun zevkini bozacak kadar düşmeyecektir.
3) Sıkıntı çeken göremezsin çünkü SLI desteği yok kartın. CrossFire cephesinde aşırı derecede bir sıkıntı yok, onu söyleyenler Nvidia fanı her halde.
Senin AMD tarafına ön yargın var dostum. Öncelikle bu ön yargıdan kurtulup öyle karşılaştırma yapmalısın.
Aralarında uçurum bir fark yok demişsin ama 400TL var bence gayet yüksek bir fiyat.

Ben RX480 öneririm.
Dediğiniz gibi DX12 performansi daha yüksek. Sonuç olarak alacağiniz bilgisayari en az 2 sene kullanirsiniz (Mesela ben 5-6 sene ;).) 2 sene içerisinde yeni ve DX12 destekli oyunlar çikacak. Onlari daha rahat oynarsiniz. Ayrica GTX 1060 en az 1450 TL. Ama Asus ROG Strix RX480 8 GB İtopya.com'da 1240 TL :
https://www.itopya.com/ASUS-RX480-R...D-Radeon-Ekran-Karti-ROG-STRIX-RX480-O8G.html
Tabi GTX 1060 parasini hak etmiyor, gereksiz pahali.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı