Çözüldü DirectX DXError.log DirectX.log hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kero59

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus PRIME A320M-K
ASUS GeForce DUAL RTX 3060
XPG Gammix D35 16GB
ADATA Legend 750 500GB
FSP Hyper Pro H3-650 650W 80+ Bronze PSU
unknown.png

Ekte de görüldüğü üzere DirectX yükleyemiyorum. Bütün sürümlerinde bu hatayı veriyor, nasıl bunu düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi Process Monitor raporuna tekrar baktım da DSOUND.DLL yüzünden oluyor gibi. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girer misiniz? İşlem tamamlanınca sisteminizi yeniden başlatın. Eksik DSOUND.DLL dosyasını yerine gelmiş olmalı. Olmazsa bu dosyayı kendi sistemimden yüklemeyi deneyebiliriz.
O dosya yoksa sorun yok. Kurulumu tekrar deneyin. Olmazsa yeni logları paylaşırsınız.

Tekrar aynı hatayı verdi buyurun loglar.

Sisteminiz 64 Bit, değil mi? Eğer öyle ise bu dosyası indirip System32 klasörüne atın. Kendi sistemimden yükledim, güvenebilirsiniz.

Sisteminiz 64 Bit, değil mi? Eğer öyle ise bu dosyası indirip System32 klasörüne atın. Kendi sistemimden yükledim, güvenebilirsiniz.

Tekrar aynı hatayı verdi.

Çeşitli yöntemler denedik. Temp klasörlerini silmek, halihazırda yüklü olan DLL dosyalarını silmek, kayıt defterinden DirectX versiyonunu değiştirmek gibi. Sistem klasörlerinde Offline DirectX kurulumuna ait RAR dosyaları da vardı. Onlardan da olabileceğini düşünerek onları da sildim ama nafile. Sorunu çözemedik. Kurulum sürekli aynı noktada takılıp hatayı veriyor.

Sorun muhtemelen temiz kurulumla çözülecek ama oluşturduğumuz son ve güncel raporları konu sahibinden buraya yüklemesini istedim. Bakmak isteyen olursa bakabilir.

@Recep Baltaş etiketleyelim, müsaitse veya görürse kendisi bakar belki.

Çeşitli yöntemler denedik. Temp klasörlerini silmek, halihazırda yüklü olan DLL dosyalarını silmek, kayıt defterinden DirectX versiyonunu değiştirmek gibi. Sistem klasörlerinde offline DirectX kurulumuna ait RAR dosyaları da vardı. Onlardan da olabileceğini düşünerek onları da sildim ama nafile. Sorunu çözemedik. Kurulum sürekli aynı noktada takılıp hatayı veriyor.

Sorun muhtemelen temiz kurulumla çözülecek ama oluşturduğumuz son ve güncel raporları konu sahibinden buraya yüklemesini istedim. Bakmak isteyen olursa bakabilir.

@Recep Baltaş etiketleyelim, müsaitse veya görürse kendisi bakar belki.

Son güncel rapor:

Lazım olursa veya gerek duyulursa diye güncel loglarım.

Şimdi Process Monitor raporuna tekrar baktım da DSOUND.DLL yüzünden oluyor gibi. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girer misiniz? İşlem tamamlanınca sisteminizi yeniden başlatın. Eksik DSOUND.DLL dosyasını yerine gelmiş olmalı. Olmazsa bu dosyayı kendi sistemimden yüklemeyi deneyebiliriz.

Çözüm
Şimdi Process Monitor raporuna tekrar baktım da DSOUND.DLL yüzünden oluyor gibi. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow komutunu girer misiniz? İşlem tamamlanınca sisteminizi yeniden başlatın. Eksik DSOUND.DLL dosyasını yerine gelmiş olmalı. Olmazsa bu dosyayı kendi sistemimden yüklemeyi deneyebiliriz.
CMD'yi açıp söylediğiniz komudu girip taramasını yapmasını bekledim.
Tarama bittikten sonra böyle bir yazı geldi.
Bilgisayarımı yenden başlattım ve gelen yazının klasöründeki logları indirdim.

@Jayce
CMD'yi açıp söylediğiniz komudu girip taramasını yapmasını bekledim.
Tarama bittikten sonra böyle bir yazı geldi.
Bilgisayarımı yenden başlattım ve gelen yazının klasöründeki logları indirdim.

@Jayce

Son düzenleme:
Önce DISM komutlarınının ilk 3 adımını uygulayın. Komutlar uygulandıktan sonra SFC komutunu tekrar deneyin.

Bu işlemler sırasında DSOUND.DLL dosyasının System32 ve SysWOW64 klasörlerinde bulunmadığından emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı