Direksiyon dersi almadan direksiyon sınavına girebilir miyim?

wruno967

Hectopat
Katılım
30 Ağustos 2020
Mesajlar
284
Çözümler
4
Merhaba, dün b sınıfı ehliyet icin teorik sınava girdim ve geçtim. Haziran'ın sonlarına dogru il dışına gidecegim icin gitmeden önce alabilir miyimin hesabını yapıyorum. Kursu bugün aradım suruş derslerinin yaklasık 2 hafta sonra baslayacagını söylediler. Haziran'ın son 2 hafta sonu zaten YKS ve bayramdan dolayı MEB direksiyon sınavı yapamayacak diye biliyorum. Yani şu anki şartlarda her türlü temmuza kalıyor benim iş. Herhangi bir ders almadan sınava girersem gececegimi dusunuyorum. Kursa gidip beni 1 kerelik sınav güzergahında test gibi bir şeye sokmalarını istesem basarılı olmam halinde dersleri aldı gösterip bu hafta sonundaki veya onumuzdeki hafta sonundaki sınavlara beni sokabilirler mi? Sistem tam olarak nasıl işliyor? Daha once bu veya bunun gibi bir duruma tanıklık eden oldu mu? Simdiden teşekkürler.
 
Ben zaten biliyorum diyerek direksiyon derslerine gidenlerin çoğu sınavda kalır. Bu hiçbir zaman değişmedi. Direksiyon derslerine girin ve bilseniz bile hiç bilmiyormuş gibi davranın sadece hoca size nasıl öğretiyorsa onu ezberleyin. Sınavı geçtikten sonra kendi bildiğiniz gibi sürmeye devam edebilirsiniz.
 
Teorik sınavı geçtiysen direksiyon sınavı en erken ne zaman varsa girebilirsin.
Direksiyon derslerine girme zorunluluğun yok. Ama ben parasını verdiğim için tüm direksiyon derslerini almıştım :D.
 
Cepten para çıkacak bir kere. Gitmen daha iyi olur. Rotayı ve nerede durup nerede rampa kalkışı nerede ani fren yapacağını kimse sana söylemiyor sınavda. Sen bütün rotayı ezberleyip uygulaman lazım onlar sadece izliyor. Ve genelde bilenler kalıyor arkadaşların dediği gibi. Sinyal vb gibi kolay şeylerden. Derslere git. Hocan sürekli sinyal sinyal diye vurgulayacağı için unutmazsın.
 
Övünmek icin söylemiyorum yanlış anlasılmasın, yaklasık 20-30 tane direksiyon sınavı videosunu izledim. Videolarla kendimi karsılastırdıgımda bir eksigimin oldugunu dusunmuyorum. Bazıları direksiyon derslerine girmek zorunda degilsin demis. Bahsettigim şey kursa derslere girmek istemedigimi söylemem sınava giriş tarihimde bir öne cekme oluşturur mu onu sormak istemiştim. Bu testten bahsettigim yerdede 'sınav guzergahında hocanın 1 derste kısaca yapılacakları özetlemesi' durumunu söylemek istemiştim. Normal şartlarda tabii ki dersleri almak en dogrusu ama dedigim gibi bir daha git gel durumu oluşmasını istemedigimden dolayı böyle bir şey geldi aklıma.
 
O işleyişi bilmiyorum ama belli sınav tarihleri var. Hocanla konuşup beni ilk sınava sokun diyebilirsin. Ama genelde kurslar tarihleri ve ders sıralamalarını ayarladığı için. Senin ders hakkının bitim tarihini sınav tarihine uygun şekilde ayarlıyorlar. Yani 7 gün ders hakkın varsa atıyorum sana ayın 14'ünden 21ine ders tarihi veriyor. Sınav da 22'sinde oluyor. Demek istediğim kaydırma yapamazlar. En yakın sınav tarihine sokun beni demen yeterli.
 

Geri
Yukarı