Diş ağrısı sorunu

Bu durum benimde başıma geldi. Herhalde sizin çok farklı. Benim dişimi anında çekmişlerdi. Bir fısfıs gibi bir şey sıktı anında çekti. Böyle beklemek mantıklı değil. Bu diş acısına dayanmak çok zor.
Böyle bekle demeleri garip. Neden çekmiyorlar söylediler mi?
Hayır. Bilmiyorum. Neden çekmiyorsunuz diye karşı çıksam koca doktora ayıp olur. Yarın tekrar gideceğim doktora.

Hayır. Bilmiyorum. Neden çekmiyorsunuz diye karşı çıksam koca doktora ayıp olur. Yarın tekrar gideceğim doktora.
Her gün ağrı çekmektense doktora danışırdım. Ağrısından duramıyorum, çektirsem olmaz mı falan?

Neden çekmiyorlar söylediler mi?
Alttan diş geliyor demişler hocam.

Dostum, senin yapabileceğin bir şey yok doktorlar bekle diyorsa. Çok ağrın olduğunda acile gidip anestezi yaptırabilirsin, ağrı kesici içebilirsin abartmamak şartı ile. O dişinle ağrı olsun olmasın şekerli, çok soğuk şeyler yememeye çalış. Bir de sıcak su ile sanıyorum çalkalayabilirsin ağzını ağrı olduğunda. Ne kadar doğru bilmiyorum, bir yerde okumuştum.

Neymiş bir söyleyin de aydınlanlanalım.
Öncelikle biliyorsunuz vücudumuzda aslında acı diye bir his yok. Beynimiz kendini tehlikede hissettiği için acı hissini yaratıyor. Ben beynime "Sakin ol dostum. Diş ağrısı bir sıkıntı teşkil etmiyor. Yarın zaten hastaneye gideceğim ve dişimi halledeceğim. Endişelenmeye gerek yok." diyerek beynimi diş ağrımın bana bir sıkıntı yaratmayacağını söylüyorum. Beynimde kanıyor bana gariban acıyı dindiriyor. Ama ben bu işte ustalaştım neredeyse kolaylıkla yapabiliyorum herkes yapamaz onu söyliyim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı