Diş apsesi için doktora ilaçlar kullanıldıktan sonra gidilmesi gerekmez mi?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, diş apsem var. Yaklasik 15 gundur falan. Bugün disciye gittim. Antibiyotik verdi ancak yarin gel dedi, 1. seans basliyormus. Kanal tedavisi dedi. 2-3 seans dedi. Benim bildigim, ilaclar kullanildiktan en son cagirilmiyor muydu? Apseli dise nasıl islem yapabilecek ki apse varken? Apseli dis uyusmuyor. Biri bana anlatabilir mi? Gittigim yer ozel ve Osmaniye'nin en iyi discisi denilebilir, yani en cok olumlu yorum alan.

@kino, @Megaton, @714816

Son düzenleme:
Sıkıntı olmaz ilaç devam ederken de çağırabiliyorlar hem antibiyotik apseyi biraz yumuşatır ve anestezi etki eder.

Su an dusundugum şey en sonunda dikis nasıl olacak. Dikisi cikartirken agriyormus. Bu arada kanal tedavisi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Genellikle cekilmesi oneriliyormus, ama gencsin diye kanal tedavisi deniyorlar.

Su an dusundugum şey en sonunda dikis nasıl olacak. Dikisi cikartirken agriyormus. Bu arada kanal tedavisi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Genellikle cekilmesi oneriliyormus, ama gencsin diye kanal tedavisi deniyorlar.
Ben kanal tedavisi yaptırdım öyle korkunç bir şey değildi diye hatırlıyorum.

Ben kanal tedavisi yaptırdım öyle korkunç bir şey değildi diye hatırlıyorum.

Zaten uyustugu icin ondan şey yapmiyorum da, dikisten urkuyorum. Dikisler kendiliginden cikarsa falan. Dikisleriniz nasıl oldu? Cikartirken agridi mi? Dikis yapti mi?

Ne dikişi yahu, benim bir diş kanal tedavili. Gittiğim vakit oydu, sinirleri söktü sonra doldurdu o malzeme ile bu kadar.

Dikiş olayını ise anlamadım yani ağzın apse dolu ise de ufak bir delik açar boşaltır, boydan boya yaracak hali yok ağzını. Benim de diş etim kocaman apse yapmıştı daha önce bildiğin sivilce sıkar gibi kendim sıktım.

İlk gitmeye ne yapacak peki hocam? Ondan sonra Eve geldikten sonra neler yemek sakincali? 1-2 seans ya da 2-3 seans demis olmasi lazim. Bundan dolayi disin kotu oldugunu anlayabilir ve kanal tedavisinin basari ihtimalinin dusuk oldugunu mu anlariz? 2 tane disi yapacak, alt dislerim de curuk ama onu sonra yaptiracagim inşallah.

1 tane apse var.

Rahat ol ne kafana takıyorsun doktor en iyisini bilir gideceksin yapacak işte. Benim annemin ağzı komple 2 kere yapıldı, benim 2 diş çürüdü söküldü, 1 tanesi çürüdü kanal tedavisi yapıldı ama 4-5 önce dolgu da gitti.

Dişçi diyor şimdi orası dolgu tutmaz delik çok büyük sökeceğiz dişi. Gideceğim bir ara 3 yere de diş taktıracağım. Kısaca demek istediğim markete girer gibi git, gözünde büyüttüğün giib bir olay değil. Yalnızca ağzının içinde matkap çevirdiklerinde çıkan ses stres yapıyor insana. Ona da alışırsın.

Ne dikişi ya, kanal tedavisinse dkiş filan olmaz nereden sallıyorsunuz böyle şeyleri.

Teşekkürler hocam, haberlere bakinca insan urkuyor. Birisi yaptirirken felc kalmis, birisi olmus mesela.
Son sorum var, siz kac seans oldunuz?
Her seansta bana lokal igne mi vuracak dis etine? Disciye gitmememe ragmen birkac saniyelik agri olacagini biliyorum ve zaten konu agri ise hiçbir şey yapilmayip bekleyince dis agrisinda da cekiliyor, tek fark birinin igne olmasi diye dusunuyorum.

Ne dikişi ya, kanal tedavisinse dkiş filan olmaz nereden sallıyorsunuz böyle şeyleri.

İnternetten gordum. Yalniz sadece kanal tedavisi degil, apse de var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…