Bilgisayar mühendisliği ve diş hekimliği arasında kalmak çok absürt geldi bana, bu yüzden girdim bu konuya. Tamamen kazanç odaklı bakış açısı sanırım. Sadece soruyu soran forumdaşa değil, üniversite seçimi yapmak üzere olan herkes için yazıyorum. Kesinlikle sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz, sizi heyecanlandıran bir alanda üniversite eğitimi alın. Ben bir sürü bilgisayar mühendisi tanıyorum sırf kazancı iyi ve puanı yüksek diye bu mesleği seçmiş olan ve mesleğini hiç sevmeyen, atıyorum ben gazeteci olmak istiyordum aslında diyen, felsefe, tarih vs. aşığı... Her gün öfff pöfff diye işe gidip geliyorlar... Boğaziçi bilgisayar mühendisliğini bitirip mesleğini yapmayan arkadaşım var. Aynı şey kesinlikle diş hekimleri için de söz konusudur. Şunu unutmayın arkadaşlar, üniversiteyi bitirdiğinizde o mesleği ömür boyu yapabileceğinizin garantisi yok. Bir işte çalışmak zorunlu olarak her gün okula gidip gelmek gibi değil. Okul hayatı sonu olan bir süreç, ne kadar bunalsanız da 20-25 yaşınıza kadar dişinizi sıkarsanız bitiyor. Meslek öyle değil ama. Hayatınızın sonuna kadar devam edecek bir süreç. O meslekten elde edeceğiniz kazanca göre hayatınızı kuracaksınız, aileniz olacak, borçlarınız olacak. Yani seçtiğiniz mesleği az çok zevk alarak ömür boyu yapabileceğinizden emin olun. Diğer türlü hayatı sevmediğiniz bir yemeği her gün yemek zorunda olmak gibi düşünün. Bakmanız gereken aileniz, ulaşmak istediğiniz hedefler, borçlar yüzünden ben bu yemeği artık yemiyorum diyemeyeceksiniz.
@yokbedahaneler'e tavsiyem iki mesleğe de özel bir ilgisinin olmadığına kanaat getirdiğimden dolayı ikisini de seçmemesi, iyice düşünüp ben bu mesleği severek yaparım diyeceği konuda üniversite tercihi yapması.
Bilgisayar mühendisliği için söyleyebileceğim şu, bazı arkadaşlar kendin de öğrenirsin vs yazmış. Kendin de öğrenirsin diye genellenen işler özünde bir veritabanından veri okuyup kullanıcılara gösteren ve kullanıcılardan alınan veriyi veritabanına yazan ve çoğunlukla hazır Framework'ler kullanılarak gerçekleştirilen işler. Bunlar elbette kolay değil ama yazıldığı gibi kendin çalışıp öğrenebilirsin. Ama bilgisayar mühendisliğinin alanı bu kadar değil. Veri bilimleri, yapay zeka, işletim sistemleri, veri tabanı sistemleri, cad/cam, robotik, gömülü sistemler vs. saymakla bitmeyen konusu var. Bunları kendin öğrenmen çok zor, istisnalar vardır elbet ki bu kişilerin daha önceden çok kuvvetli matematik, fizik vs altyapıları vardır veya aşırı zekidir. Yani kendim de öğrenirim deyip geçme eğer gerçekten bilgisayar mühendisliği düşünüyorsan. Ama internet sitesi yapmak, mobil uygulama geliştirmek vs. için de bilgisayar mühendisliği okumanın hiç gereği yok.