Dışarı çıkmak için nasıl izin alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum 23 yaşındayım senin yaşlardayken bizimkilerde aynı şeyi yapıyordu. (ki haala bir şey değişmedi sadece yaşımız değişiyor başka bir şey değişmiyor :D) pandemi sonrası için öneri istemişsin o yüzden yazıyorum, şimdi zaten çıkmanı istemem. Ailene, ''beni isterseniz 5 dakikada 1 arayın sık sık arayın hep ulaşacaksınız... içiniz rahat olsun'' dersen fazla takmazlar diye düşünüyorum. Hep ulaşılabilir ol ve arkadaşların güvenilir kişiler mi bunlar önemli tabii ki.

Biraz sabret zamanla uzayacaktır o süre. Özellikle yeni yeni çıkmaya başladıysan normaldir. Bizimkiler beni 10 gibi aradı, sonra 11 oldu sonra 12. Alıştılar ve birkaç gece 2-3 gibi gittiğimi biliyorum. Genelde çıkınca tek bir yere giderdim ve nereye gittiğimi söylerdim sorun olmazdı. Bunu yaşadığımda 18-19 yaşındaydım sonra yavaş yavaş dışarı çıkmayı bıraktım. 23 oldum, saat biraz geç olsun ararlar hemen. Tamamen alışmalarıyla ilgili.

Aynı tipten bizim arkadaş grubunda da var. 9'da gel dediklerinde geç git birkaç laf ederler. Bunu sürekli sürekli yap alıştırırsın. Anlamıyorum ben 11.30'da falan evde oluyorum laf etmıyorlar gittiğim yerde oturduğumuz yere göre uzak. Yaşımda 16 ailenin düşünce yapısıyla alakalı galiba. O yaştaki insanlarında düşünce yapısını değiştirmek zordur. Güvenle alakalıda pek bir şey yok başıma çok fazla bela alan bir insanım ama halen izin veriyorlar. Arkadaş ortamımı bildiklerinden dolayıdır galiba. Arkdaşlarını sabah evine çağır ailen görsün nasıl insanlar belki izin verirler.

Kafana takma sen büyük ihtimalle büyük bir şehirdesin ve ailenin bu kadar koruması normal bir de tek çocuksun küçük bir ilde yaşıyorum çoğu yerde tanıdığımız var(doğuda çoğu ilde olduğu gibi büyük aileler)ve 4 kardeşim ailem gece dışarıda fazla kalınca kızarlar yani en azından haline şükret büyük şehirdeysen gezecek çok fazla yer var burada tek gidebildiğimiz yer kafeler.

Aileniz bir yandan haklı. Ne kadar işlek caddeler de takılsanız da her türden adam karşınıza çıkabiliyor. Geçen bende çarşıda gezerken dibimden tiner çeken adam geçti. Sabahın bilmem kaçı. Issız desem sokak dolmuş taşıyor. Tek bıçakla hayatınızın kararması olası.

Neyse ya onu bunu geçelim de, nasıl izin alabilirsiniz oraya dönelim. Arkadaşlarımla takılmak istiyorum demiştiniz. Arkadaşlarınızı ailenizle tanıştırabilirsiniz. Hatta sizin yerinize onlar izin isteyebilirler çünkü ailenizin düzgün arkadaşlara sahip olduğunuzu görmesi, çocuğuma kötü alışkanlıklar kazandırırlar algısını hafifletir.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. En çok hoşuma giden; yavaş yavaş geç gelmeye başla oldu. Birde sık arayın beni demek güzel.
Arkadaşlarımla tanıştıramam çok uzaktalar. Okulumda aynı şekilde. O yüzden olamıyor o :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı